iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius PostNL GDPR/AVG

(Alternatieve) gezondheidszorg

Zorgboek Allergie

€12,50 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: E. H. Coene

Hoewel allergische klachten meestal - medisch gezien - onschuldig zijn, zijn ze vaak wel erg hinderlijk. Ze kunnen storend zijn bij allerlei doodgewone activiteiten, van werk tot hobby, in relaties, bij sporten, bij het uitgaan enzovoort. Bij kinderen met ernstige allergie en/of astma is er het risico van leerachterstanden op school. De omgeving onderschat deze gevolgen nogal eens.

Om de gevolgen te beperken is het van belang de allergie onder controle te brengen. Dat wil zeggen: leren wat u kunt doen om klachten te voorkomen en wat u kunt doen als u toch klachten krijgt. Het lukt lang niet altijd de klachten te laten verdwijnen, maar verminderen lukt meestal wel.

Om dit te kunnen doen heeft u kennis nodig. Wat is een allergie precies? Op welke prikkels reageert u? Kunt u deze vermijden? Wat kunt u doen als u toch klachten krijgt? Op deze vragen - en nog veel meer - vindt u in dit boek praktische antwoorden.

Aan dit boek is meegewerkt door een groot aantal deskundigen en hun organisaties, waaronder de Nederlandse Vereniging voor Allergologie, de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en de Vereniging van Allergie Patiënten.

Zou het de overgang kunnen zijn?

€9,54 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: van Bochove
compacte en praktische informatie over klachten, behandeling en preventie

Compacte en praktische informatie over klachten, behandelingen en preventie Lichamelijke en psychische klachten komen in elke leeftijdsfase voor. Maar bij vrouwen boven de veertig roepen ongemakken ineens een aantal vragen op. Zou het de overgang kunnen zijn of zijn dit 'gewone' ouderdomsverschijnselen? Moet ik een arts raadplegen of verdwijnen de klachten vanzelf? Hoe groot is de kans op botontkalking? Kan ik veilig hormonen gebruiken? Gaan die depressies ooit over? Jet van Bochove (1947) en Marlou Wijsman (1947) geven kort en helder antwoord op deze en andere vragen. Ze bieden praktische oplossingen en besteden aandacht aan preventie van aandoeningen die door de overgang veroorzaakt worden. Tevens belichten ze de cultuur-historische en maatschappelijke aspecten van deze levensfase. Zou het de overgang kunnen zijn? is een informatie en overzichtelijk boekje voor vrouwen vóór en in de overgang.

Zuigflescaries

€18,50 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: K.L. Weerheijm

wolf in schaapskleren

Zuigflescariës is een fenomeen dat met name de laatste tien jaar de kop op heeft gestoken. Deze vorm van cariës ontwikkelt zich kort na de doorbraak van de boventanden bij peuters en kleuters en breidt zich daarna verder uit in de volgorde van doorbraak van de overige gebitselementen. Zuigflescariës is meestal het gevolg van het geven van een zoete vloeistof in een zuigfles, op een leeftijd dat het kind eigenlijk al uit een bekertje kan drinken.

De zuigfles als 'zoethouder'; als oplossing voor een kind dat te veel huilt en bij wijze van troost een flesje sap mee naar bed krijgt. Wat kan het voor kwaad?


De schrijvers van dit boek maken de lezers op heldere wijze duidelijk dat dit wel degelijk kwaad kan. Verschillende aspecten van zuigflescariés komen aan de orde. Hoe kunnen we het herkennen? Wat zijn de oorzaken? Hoe kan het voorkomen worden? En wat is er nog aan te doen als de zuigflescariës eenmaal een feit is? Ingegaan wordt op het gebruik van vulmaterialen als composieten en glas-ionomeercementen. De uitgave wordt afgesloten met een aantal praktijkgevallen.


'Zuigflescariës' is geschreven voor tandartsen, mond-hygiënisten, consultatiebureau-artsen én ouders van jonge kinderen. De auteurs van dit boek zijn deskundigen op het gebied van de kindertandheel-kunde en zijn verbonden aan ACTA, het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam.

Zuiver uw lichaam in 30 dagen

€9,54 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Jane Scrivner

Het doeltreffende ontgiftingsprogramma waarmee u uw lichaam en geest een grondige schoonmaak geeft!

Door ons jachtige leven en onze slechte voedingsgewoontes is ons lichaam uit evenwicht geraakt. Door die ongezonde levensstijl krijgen giftige stoffen de kans om zich in ons lichaam op te stapelen. En die giftige stoffen zorgen ervoor dat we ons moe voelen, stress hebben, een doffe huid krijgen, enz. Dit boek is de sleutel om er opnieuw goed uit te zien en om u opnieuw goed te voelen. Jane Scrivner heeft een gemakkelijk te volgen en bijzonder efficiënt reinigingsprogramma geschreven voor het hele lichaam. Volg haar adviezen en na amper zeven dagen voelt u zich brandschoon en vol energie!

Zwanger via een omweg

€9,54 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Braat / Kleijne
Alles over IVF en ICSI / Hormonen en medicijnen / De behandelingen en de risico's / De kosten / Ruim 30 interviews

Zwanger via een omweg beschrijft de mogelijkheden die er zijn als je niet spontaan zwanger kunt worden. Vragen waarop antwoord wordt gegeven zijn: Hoe gaan onderzoeken en behandelingen in zijn werk? Welke medicijnen kun je voorgeschreven krijgen en wat zijn de effecten? Wat zijn de kosten en wat wordt eventueel vergoed? Hoe ga je om met je kinderwens en wat betekent het voor je partner? Hoe lang ga je met de behandelingen door? Naast deze belangrijke informatie kun je in dit boek ook meer lezen over de nieuwste onderzoeken. Verder zijn er meer dan 30 interviews opgenomen met vrouwen en mannen die met ongewenste kinderloosheid te maken kregen. Ze geven een helder beeld van wat er allemaal bij komt kijken als je probeert je kinderwens in vervulling te laten gaan.