iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
De nieuwe editie van 'Ontdek je gebruiksaanwijzing' is uit! Koop hier een gesigneerde versie. Lees hier meer over het beïnvloeden van je spanning!.

(Alternatieve) gezondheidszorg

Toon als           
Volgorde

Capita Selecta Ziekte van Parkinson

Auteur: Hovestadt

De ziekte van Parkinson is een prototypische neurologische ziekte, een ziekte die sedert de eerste syndromale beschrijving door James Parkinson in 1817 constanten en variabelen kent. Neurologen van nu herkennen in de beschrijvingen van James Parkinson behalve patiënten met wat nu de ziekte van Parkinson heet, ook een patiënt met een multiple systeematrofie. Ook heden ten dage blijft de diagnose een potentieel lastige, ondanks de bekende diagnostische criteria. Weliswaar beschikt men tegenwoordig over SPECT- en PET-scanning, maar deze methodes zijn of niet routinematig voorhanden of zijn niet zonder meer sensitief genoeg om de differentiaaldiagnose aan to scherpen. Er wordt enerzijds een steeds duidelijker onderscheid gemaakt tussen de ziekte van Parkinson en ziekten als multiple systeematrofie (MSA), progressieve supranuclaire blikverlamming (PSP) en corticobasale degeneratie (CBD), anderzijds verdwijnt geleidelijk het onderscheid tussen de ziekte van Parkinson en de Lewy-bodiesdementie.

In therapeutisch opzicht is er veel winst geboekt. Levodopa is sedert de jaren zeventig de gouden standaard; verder zijn er nieuwere en veiliger dopamineagonisten ontwikkeld, apomorfine, COMT-remming en - zeer recent - rivastigmine. De stereotactische neurochirurgie heeft een ware renaissance ondergaan. Daarmede zijn ook de beperkingen van het huidig therapeutisch arsenaal zichtbaar geworden

Censuur

Auteur: Gabor Lenkei
wat u niet mag weten over uw gezondheid

De moderne mens leeft op vlak van gezondheid als een vogeltje in een kooi. Een vogeltje in een kooi dat zich er zelfs niet van bewust is dat zijn vrijheid is ingeperkt. Het weet niet dat er zo'n 100 jaar geleden een stille coup, een staatsgreep, heeft plaatsgevonden in de gezondheidszorg. De geneesmiddelenmaffia heeft zich toen de controle over de hele gezondheidszorg en het medische onderwijs toegeëigend. Sindsdien lijkt het steeds minder belangrijk dat mensen gezond blijven... Dit boek heeft al duizenden mensen uit de kooi geholpen

Over de auteur: Dr. Gábor Lenkei behaalde in 1986 cum laude zijn diploma geneeskunde. Na zes jaar in het vak moest hij erkennen dat datgene wat wij vandaag gezondheidszorg noemen, niets te maken heeft met echte gezondheid. Hij begon zijn aandacht te richten op echte mogelijkheden om onze gezondheid te beschermen en te herstellen. Zodoende specialiseerde hij zich in het bereiken van een hogere gezondheid en levenskwaliteit.
Lees dit boek en ontsnap ook uit de kooi! Ervaar de levenskwaliteit die u als mens echt verdient!

Cleese over het leven

Auteur:

De wereldberoemde komiek John Cleese, de drijvende kracht achter Monty Python en bekend van Fawlty Towers en tal van speelfilms, ging jaren geleden naar zijn psychiater, Robin Skynner, omdat hij zich niet lekker voelde. Dat bezoek veranderde zijn leven. En nu willen John Cleese en Robin Skynner ook uw leven veranderen. Life and how to survive it geeft elke lezer lichtvoetige antwoorden op belangrijke vragen als: • waarom gedragen we ons zoals we ons gedragen? • waarom is humor belangrijk om gezond te blijven? • waarom is werk voor velen zo belangrijk? • hoe kun je voordeel halen uit de stress in je leven? • waarom zijn zo veel mannen ontrouw en hoe erg is dat? • waarom hebben mensen verdriet en waarom zijn ze daar bang voor? • wat is de gezonde manier van boos zijn en ruzie maken? • welke problemen in relatie en gezin kun je samen oplossen? • waarom zijn veranderingen vaak goed voor een mens? De dialoog tussen Cleese en Skynner wijst de lezer de weg in het leven — in de problemen — van alledag, in het gezin, op de werkplek en in de samenleving. Maar de boodschap is zo spits geformuleerd en geestig 'verpakt' dat dit boek vóór alles een meeslepende leeservaring is.

Co-enzym Q10

Auteur: U. Unger-Gobel

Het aan vitamine verwante co-enzym Q10 is betrokken bij alle energieproductieprocessen in het lichaam; het versterkt het immuunsysteem, verlaagt de bloeddruk en vertraagt verouderingsprocessen. Q10 wordt voornamelijk door het lichaam zelf geproduceerd. Met het ouder worden en bij grote psychische belasting neemt de productie echter af - en de vatbaarheid voor ziekten toe. Aanvullend gebruik van deze vitale stof is daarom uiterst zinvol voor de gezondheid. Met een goed voedingssupplement, in de juiste dosering, ondersteunt u de Q10-productie in uw lichaam en voorkomt u bijtijds ziekten, ongemakken en verouderingsverschijnselen.

Colon Health

Auteur: Norman W. Walker

Dr. Walker focuses attention on this forgotten part of the body. He leads the reader on a tour of each vital organ, explaining how it is affected by the condition of the large intestine and the colon. Dr. Walker estimated that 80% of all disease begins in the colon.

Learn how, through proper care of the colon, to prevent and experience relief from constipation, asthma, colds, allergies, respiratory disorders, digestive problems and numerous other ailments.


Taal: engels

Creativiteit en therapie (deel II)

Auteur: Ashley

Deze uitgave is het 2e van de 3 kunstzinnige werk- en studieboeken over hoe we met eigen creativiteit en energie onze mogelijkheden optimaal leren te benutten. Om als volwaardig mens te functioneren, is het van belang onze mogelijkheden, kennis en talenten naar boven te brengen.Door schilderen, tekenen, boetseren, schrijven en andere vormen van creativiteit kunnen we die talenten, vaardigheden en kennis ontdekken en verder ontwikkelen.

Curing the incurable

Auteur: Thomas E. levy, MD, JD

Taal: engels

Vitamin C, infectious Diseases, and toxinsDon't just accept a casual, unenlightened assessment of what Vitamin C can and cannot do. Read the truth for yourself. . .


Vitamin C has been able to cure or con-tribute to the cure of many common in-fectious diseases, such as hepatitis and polio. Curing the Incurable presents the documented evidence that Vitamin C is the treatment of choice for many potentially fatal diseases and toxins.

Danielles kruidenboek

Auteur: Houbrechts
Hoe pluk en vind je kruiden / De verborgen kracht van bloemen / Kruidenweetjes voor elk seizoen / Kruiden om te eten en te genezen

"Daniëlle Houbrechts vertelt op een zeer toegankelijke manier over de kruiden die plukkensklaar in de natuur te vinden zijn en hoe de leek ze kan verwerken. Ze heeft het onder meer over de genezende kracht en de reinigende, gastronomische en kosmetische functie van kruiden."