iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

(Alternatieve) gezondheidszorg

Toon als           
Volgorde

Slow Food

Auteur: C. Petrini
Over het belang van smaak

Slow food staat voor puur, smakelijk en gevarieerd eten, en is het tegenovergestelde van fast food - gemaakt om haastig en gedachteloos te consumeren. De Slow Food-beweging, opgericht in 1989, telt inmiddels wereldwijd zo'n honderdduizend leden en groeit nog steeds. Aan de basis staat de overtuiging dat voeding een essentieel onderdeel is van ons bestaan en dat daarom de kwaliteit van het leven onvermijdelijk verbonden is met goed eten. Slow Food wil laten zien hoe belangrijk voedsel is door te pleiten voor diversiteit in smaak, het leren kennen van de verschillende productiegebieden en producenten, het respecteren van de verschillende seizoenen en door aandacht te vragen voor de sociale functie van eten. In dit boek komen de belangrijkste uitgangspunten en de ontwikkelingsfasen van de Slow Foodbeweging aan de orde. Voor deze speciale heruitgave - ter gelegenheid van de uitreiking van de Johannes van Damprijs aan oprichter en voorzitter Carlo Petrini - schreven Samuel Levie en Joris Lohman van de Youth Food Movement een voorwoord.

Carlo Petrini is (mede)oprichter en voorzitter van Slow Food International. De organisatie groeide onder zijn leiding uit van een actie tegen de opening van een Mc Donald's-Vestiging in Rome tot een wereldwijde beweging die zich richt op de bescherming van traditionele voedingsmiddelen en agrarische biodiversiteit. Petrini is journalist en gastronoom van beroep en woont in zijn geboorteplaats Bra (Piemonte).

Smart Moves

Auteur: Carla Hannaford Ph.D.

Neurophysiologist and educator Dr. Carla Hannaford brings the latest insights from scientific research to questions that affect learners of all ages. Examining the body's role in learning, from infancy through adulthood she presents the mounting scientific evidence that movement is crucial to learning. Dr. Hannaford offers clear alternatives and remedies that people can put into practice right away to make a real difference in their ability to learn. She advocates more enlightened educational practices for homes and schools including: a more holistic view of each learner; less emphasis on rote learning; more experiential, active instruction; less labeling of learning disabilities; more physical movement; more personal expression through arts, sports and music; less prescribing of Ritalin and other drugs whose long term effects are not even known.


Taal: engels

Sofrologie

Auteur: Jeanine van Liempd

Stress, wie heeft er niet mee te maken? In dit Ankertje laat de schrijfster je kennismaken met de beginselen van de sofrologie, een uiterst doelmatige ontspanningstechniek, die je leven een andere wending kan geven. Met sofrologie kun je de kwaliteit van je leven naar een hoger plan tillen, doordat je het tobben, piekeren en doemdenken gaat omzetten in positief denken en handelen, als je ten minste elke dag even tien minuten de tijd neemt voor jezelf. Uiteindelijk word je dan verlost van de terreur van de klok en je sociale verplichtingen, je vastgeroeste principes en andere obstakels.

Spiritueel afvallen

Auteur: Nannet van der Ham

Rust in je hoofd brengt rust in je stofwisseling en leidt tot een lichter lijf en leven. Dat vormt de kern van spiritueel afvallen. In deze herziene editie van het succesvolle Spiritueel afvallen legt gewichtscoach Nannet van der Ham uit hoe je vanbinnen en vanbuiten lichter wordt. Niet door calorieën te tellen, maar door het loslaten van ballast. Uitgebreid met drie hoofdstukken en een praktijkgids.

Sportblessures

Auteur: Southmayd
Oorzaken en symptomen / diagnose en behandeling / prognose en preventie

De aandacht die vooral de media hebben gewijd aan het belang van voldoende lichaamsbeweging in verband met de risico's van de welvaartstaat en onze gezondheid heeft geleid tot een enorme opkomst van de amateur-sportbeoefening. Niet alleen de individuele sporten als trimmen, joggen, hardlopen, fietsen en zwemmen maar ook amateurvoetbal, tennis en squash worden door steeds meer mensen beoefend. Deze toenemende behoefte aan lichaamsbeweging heeft uiteraard ook een toename in het ontstaan van blessures tot gevolg. Sportblessures behandelt in voor iedere leek begrijpelijke termen alles wat te maken heeft met oorzaken en symptomen, diagnose en behandeling, prognose en preventie van blessures die kunnen voorkomen van schouder tot voet bij allerlei vormen van sportieve prestatie. Speciale hoofdstukken zijn gewijd aan sportblessures bij kinderen, sportvoeding en dieet, praktische informatie over adressen, officiële instanties e.d. Een gids kortom, niet alleen voor een ieder die individueel of in teamverband een of andere vorm van sport beoefent, maar zeker ook voor (jeugd)- begeleiders 1,coaches, trainers en sportartsen.

Strip je vrij

Auteur: Kleynjan

Sensueel dansen en strippen is meer dan alleen maar sexy dansen. Met behulp van dit boek leer je om je innerlijke schoonheid te vinden en die op je eigen manier naar buiten te brengen.

Durf je te kijken naar je eigen sensualiteit en seksualiteit?

Durf je je eigen vooroordelen onder ogen te zien?

Durf je je kwetsbaar op te stellen?

Durf je je grenzen te verleggen?

Durf je aan te nemen dat je sensualiteit de weg is naar jouw innerlijke kracht?

Hoe leer je open te staan voor je innerlijke sensuele vrouw in plaats van haar te verbergen? Zij kan je immers alles geven ook wat je denkt te móéten vinden in een partner. Zij kan je dragen, bevestigen en bevredigen. Zij maakt je sterk in al je vrouwelijkheid, zodat je de hele wereld aankunt. Zij koestert je en laat je lachen. Zij opent al je zintuigen, zodat je bewust in het nu kan zijn.

Dit is géén boek om alleen maar te ''leren strippen'' met enkel technieken en trucjes: hoe je je kleren uit moet trekken, hoe je moet kijken en je opmaken. Het helpt je vooral om te zien wie jij van binnen bent. Wat voor een sensuele vrouw zit er binnen in jou verstopt? Wat vindt zij mooi, waar houdt zij van? 'Strip je vrij!' helpt je contact te maken met die innerlijke vrouw, ongeacht je leeftijd, confectiemaat of lichamelijke conditie.

Joyce Hellendoorn is kunstzinnig coach, zangeres en kunstenares. Ze geeft diverse trainingen op het gebied van vrouw-zijn en creatieve expressie. Van hieruit begeleidt ze mensen in het ontdekken en volgen van hun eigen unieke levensstroom. Naast het geven van workshops schrijft ze boeken, muziek, maakt ze schilderijen en organiseert ze het Lorelei-vrouwenfestival

Marielle Kleynjan heeft een passie voor ''women-empowerment''. Sinds 2004 coacht zij vrouwen op het gebied van vrouw-zijn, sensualiteit, seksualiteit en relaties. Kernthema''s in haar werk zijn eigenliefde, uit je hoofd en in je lijf, vrouwenkracht, communicatie en zusterschap.

Suikerziekte

Auteur: Huibers

Suikerziekte zal in de toekomst waarschijnlijk hand over hand toenemen. Het voedingspatroon dat vele mensen in deze tijd bijna achteloos volgen is hier voor een belangrijk deel schuldig aan. Het is echter niet alleen de voeding die oorzaak is van deze toename. Suikerpatiënten en vooral potentiële suikerpatiënten blijken een specifieke geestelijke structuur te bezitten. Jaap Huibers behandelt de suikerziekte dan ook geheel vanuit dit aspect. Suikerziekte is in wezen een lichamelijke analogie van hetgeen zich op sociaal en op psychisch terrein voordoet als een verstoring van de mogelijkheden om bindingen en relaties tot volle bloei te laten komen. De tijd waarin we nu leven draagt daartoe haar steentje bij. Immers, er is waarschijnlijk geen periode in de geschiedenis geweest die zo (emotioneel) kil en onverdraagzaam was als de tijd waarin we nu leven. In dit boekje probeert Jaap Huibers (voor het eerst in de medische geschiedenis) verbanden te leggen met kanker. Het boekje pretendeert niet genezing van suikerziekte te geven, maar het heeft een preventieve functie en kan de reeds aan suikerziekte lijdende mens inzicht in het wezen van zijn ziekte geven en een verbetering in zijn situatie bewerkstelligen.

Superfoods

Auteur: David Wolfe

Dit boek gaat over de top 17 superfoods in de wereld. Superfoods zijn krachtige, geconcentreerde voedingsmiddelen met een ontzagwekkend vermogen ons lichaam te voeden en te herstellen. In dit full-color geïllustreerde boek geeft rawfood-deskundige David Wolfe een volledig overzicht van smakelijke plantaardige voedingsproducten zoals goji-bessen, cacaobonen (rauwe chocola), hennepzaad, maca, spirulina, producten van bijen en nog talloze andere producten. Als krachtige en duurzame bron van goede eiwitten, vitaminen, mineralen, enzymen, antioxidanten, vetten en oliën, essentiële aminozuren en vetzuren en andere voedingsstoffen vormen superfoods een uniek en veelbelovend stuk van de voedingspuzzel. Alle superfoods worden tot in detail beschreven en voorzien van eenvoudige, lekkere recepten. Deze zeer toegankelijke handleiding geeft je overtuigende, wetenschappelijke argumenten betreffende de unieke kracht van superfoods ten aanzien van uitstekende voeding, gezondheid en welzijn, lichamelijke schoonheid en duurzame landbouw. Verander je eetpatroon, verander je lifestyle, verander de wereld. "Als voedingsdeskundige doet David Wolfe andere experts op dit gebied verbleken. Zijn kennis van rawfoods, superfoods, kruiden en chocola is onovertroffen. " - Professor JOHN GRAY, auteur van Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus "David heeft de ultieme handleiding geschreven voor de kennismaking met superfoods. Door superfoods zullen we de bovennatuurlijke wezens worden die we eigenlijk allemaal zijn. " - ROXANNE KLEIN, beroemde chefkok en oprichter van Roxanne's Fine Cuisine "Voedingsauteur en -deskundige en spreker David 'Avocado' Wolfe blijft een lichtend voorbeeld voor succes. Zijn kennis over superfoods zal je verbazen en je precies dat kleine beetje gezondheidsadvies verschaffen waar je naar op zoek was. " - MARK VICTOR HANSEN, mede-auteur van de serie Chicken Soup for the Soul