iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL): € 2.95 DHL PostNL GDPR/AVG

Helaas hebben we op dit moment geen exemplaar van dit boek liggen.

ISBN: 9789789080908
Kijk op Boeken Auteur: Jasper Enklaar

Over balsemen, thanatopraxie en koelen is nog veel onbekend. Wat is precies balsemen? Wat gebeurt daarbij? Wanneer spreek je van thanatopraxie? Wat zijn de belangrijkste tips om goed te koelen? Vragen die door verschillende deskundige auteurs in deze ThemaReeks-uitgave van Uitvaart Media aan de orde gesteld worden.
Veel mensen denken bij balsemen direct aan de oude Egyptenaren. Niet alleen wordt beschreven hoe de Egyptenaren te werk gingen, maar ook hoe tegenwoordig weer gemummificeerd wordt.
Volgens de ontwerptekst van de nieuwe Wet op de lijkbezorging lijkt de 'tijd rijp om ook in ons land thanatopraxie mogelijk te maken. . . . ’ Daarmee worden de aanbevelingen - ook die vanuit de uitvaartbranche - gevolgd, dat ‘ethische aspecten noch aspecten van milieuhygiënische aard het wettelijk regelen van thanatopraxie in de weg staan’. En dat is iets anders dan men eerder vond. Uiteraard ontbreekt ook de voorgeschiedenis van balsemen en thanatopraxie in Nederland niet.
Deskundigen met veel praktische ervaring behandelen de technische kant van balsemen, thanatopraxie en koelen.
Niet iedereen is overtuigd van het nut van thanatopraxie. Vandaar ook aandacht voor alternatieven, waaronder het gebruik van graszoden en de ‘zachte’ kist.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

€0,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage
Verzending: Voor 16.00u besteld, vandaag nog verzonden met DHL of PostNL.
 • library_books Kenmerken
  NUR 870
  Aantal pagina's 88 pagina's
  Auteur Jasper Enklaar
  Bindwijze Paperback
  Category Boeken
  Rubriekspad <Boeken>
  ISBN13 9789789080908
  Taal Nederlands
 • label Onderwerpen