iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Reisgidsen en -verslagen

Toon als           
Volgorde

111 Winkels in Amsterdam die je niet mag missen

Auteur: Henriette Klautz

Waar koop je het mooiste behang, de fraaiste gordijnstoffen, een biljarttafel of een antieke houtkachel? Wie heeft de kleurigste koeiencollectie, kralen in alle soorten en maten, de hipste kleding? Wie verkoopt het nieuwste design en sieraden voor de kat? Waar vind je de meest exclusieve tassen, de stevigste hangmat, de mooiste cadeautjes? Deze verrassende winkelgids brengt u naar 111 bijzondere adressen in Amsterdam. Gevestigde namen, of avontuurlijke nieuwkomers, één kwaliteit hebben ze met elkaar gemeen: een scherp oog voor niet-alledaagse zaken.

32 verrassingen aan de voormalige Zuiderzee

Auteur: Marina Goudsblom

80 jaar IJsselmeer: een rondje langs de mooiste plekken Tachtig jaar geleden werd de Afsluitdijk voltooid en de Zuiderzee ingepolderd. 32 verrassingen aan de voormalige Zuiderzee neemt je mee op een tocht en laat zien wat er is veranderd voor de mensen die hier aan het water wonen. Vissers en schippers komen aan het woord, evenals palingrokers, kaasmakers, een vuurtorenwachter en hedendaagse middenstanders. Vergezeld van prachtige fotografi e biedt dit boek een memorabele tocht langs het meer, dat eerst zee, maar daarvoor weer meer was.

365 dagen leven op aarde

Auteur: Philippe Bourseiller

365 dagen leven op aarde brengt een sensationele kijk op actieve vulkanen, woestijnen van ijs en zand, water en licht, de ongetemde natuur. Het is een selectie van de 365 meest adembenemende plaatsen op aarde gezien door de lens van Philippe Bourseiller, een van de beste natuurfotografen ter wereld. Onze huidige levenswijze bedreigt de fragiele schoonheid van de aarde. Om ons tot grotere matigheid aan te zetten geeft 365 dagen leven op aarde een tip voor elke dag om de natuur beter te beschermen. De foto's en de teksten willen de lezer gevoelig maken voor de grote ecologische problemen van deze tijd en zetten aan tot handelen. Omdat elke dag telt, reikt dit boek niets minder aan dan een nieuwe manier van leven.

4 Seizoenen op stap door Belgie

Auteur: de Meester

Auteur: de Meester
droomweekends voor elke maand van het jaar

Met tips voor actieve en culturele uitstappen, lekker eten en drinken, activiteiten met kinderen en leuke logeeradressen
In elke streek zijn twee wandelingen en een fietstocht of autotocht uitgestippeld: alle uitvoerig beschreven en minutieus in kaart gebracht
Geïllustreerd met een unieke selectie uit de meer dan 2000 dia’s die speciaal voor dit boek zijn genomen. Vooral de unieke panoramabeelden maken dit boek anders dan een gewoon fotoboek
Elke seizoen van het jaar wordt gelinkt aan een aantal welbepaalde streken in België: zo moét je de Haspengouwse fruitstreek in de lente bezoeken en het bosrijke gebied rond Saint-Hubert in het jacht- en paddestoelenseizoen. Maar dacht je er ooit aan om in november het schouwspel van de Siberische vriezeganzen in Damme te gaan bekijken of op een zonnige winterdag schelpen te zoeken aan het strand van Oostende?

400 droomritten

Auteur:

400 droomritten

Soms is de reis ergens naartoe net zo bijzonder als de bestemming zelf en soms is het heerlijk weg te dromen bij al die mooie reizen die je nog kan maken. De redactie van National Geographic Traveler verzamelde in 400 DROOMRITTEN de mooiste autoritten van overal ter wereld. In woord en beeld wordt de lezer meegenomen naar plekken die anders zomaar aan je voorbijgaan.
Dit boek rijdt over puntige heuvels en bergen, langs rafelige kusten, rivieren, valleien en canyons, pittoreske dorpjes en dichtbevolkte steden. Kruis door alle continenten op deze ultieme road trip. Van de Chiapas-hooglanden in het zuiden van Mexico tot de Transfagarasan Route in Roemenië. En van de bloeiende kersenbloesem in Japan tot een reeks abdijen in Frankrijk.

52 weekenden weg

Auteur: van der Graaf

Kent u dat, van die weekenden waarin u wel iets Leuks wilt doen, maar u weet niet wat? In dit boekje gaan we kriskras door het tand met leuke ideeën voor dagjes uit, elke keer weer anders. Zo gaan we naar 'de schone slaapster' aan de IJsseL, naar een mooi oud kasteel en we gaan strandjutten als het heel ruig weer is. Bij een museumbezoek denken we aan het 99 cm diepe, kleinste museum ter wereld of aan een museum waar je een moord moet oplossen. Naast de prachtige oude gevels kent Nederland ook opmerkelijke hedendaagse architectuur, zoals die in 'Kattenbroek' in Amersfoort en 'Hollywood' in Almere. We wijzen u de markten waar u kunt zoeken naar kunst en kitsch en heeft u ooit de geboorte van een heksenjong meegemaakt? Kortom, leuke tips voor een dagje uit!

A Guide to Megalithic Ireland

Auteur: JH. Brennan

Taal: engels
It is estimated that there are around 1200 megalithic sites in Ireland. This invaluable guide is filled with information about the 'history, legends, and archaeological and alternative explanations for the existence of these mysterious monuments to our ancient past. Descriptions of the mythical characters and events which have become so much a part of this beautiful country are combined with a wealth of practical information, to make this the most comprehensive and intriguing work available on the subject. Sites are listed alphabetically, according to the nearest town, along with local directions, detailed map references, and associated legendary and historical background.

With Sixteen pages of magnificent black and white photographs, this fascinating handbook is essential reading for the armchair traveller, amateur historian, and any visitor wishing to investigate and admire the amazing legacies of our megalithic ancestors.

A history of South Africa

Auteur: Leonard Thompson

Taal: engels


In the revised version of this acclaimed work, Leonard Thompson has added a new chapter, outlining the country's remarkable transition from a racist political order to a democratic one. A substantial new preface has also been added, and footnotes have been ex-panded. Above all, this penetrating exploration of South Africa's eventful history—from the earliest known human settlement of the region to the present day—focuses primarily on the experiences of the black inhabitants rather than on those of the white minority.