iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Reisgidsen en -verslagen

Toon als           
Volgorde

Amazin walks in Wroclaw

Auteur: Beata Maciejewska

Taal: engels

Wroclaw is full of adventure. Steven Spielberg used Wroclaw to recreate 1950's Berlin in his oscar-winning film, Bridge ("Spies. "We had a blast in Wroclaw and we will surely be back" - declared the director in the guest book of the trendy, Monopol Hotel. Wroclaw is inspiring. Tom Hanks was delighted with Wroclaw and its seasonal Christmas market and said that he would love to spend more time here. Wroclaw is a place for keeping up appearances. Winston Churchill was invited to Wroclaw in 1906 to watch manoeuvres of the German army in Silesia. Word has it that he was highly worried about what to wear for the occasion. He arrived in the city with a leopard skin parade uniform of the Queen's Royal Hussars and a hat feathering of the Duke of Marlborough. Wroclaw has many attractions. Giacomo Casanova, the famous master of seduction, was himself seduced by the city. He fell in love here with a pretty, demoissele' Wroclaw is waiting for you. Take a stroll around and let the city amaze you. The walk could be the beginning of a beautiful friendship, but perhaps much more.

Ame Adhe: The Voice That Remembers

Auteur: Ama Adhe & Adhe Tapontsang Co-auteur: Joy Blakeslee
The heroic story of a woman's fight to free Tibet

Ama Adhe's spirit soars over national and cultural boundaries. Her tenacious struggle to remain human in the face of inhuman torture and deprivation while imprisoned by the Chinese for 27 years inspires any reader fortunate enough to encounter this remarkable woman's story. "The Voice that Remembers" features additional material on Tibet and China in the last half of the 20th century.

Amerika in een rugzak

Auteur: Dolf de Vries

In Amerika neemt schrijver en acteur (Soldaat van Oranje, Zwartboek) Dolf de Vries u mee naar de Verenigde Staten. Hij beschrijft persoonlijke ontmoetingen en gaat in op de geschiedenis en de cultuur en leidt u zo rond door dit afwisselende land. Van het Capitool in Washington naar de architectuur van Chicago; van de jazz in New Orleans naar de cajun in Eunice; van het bruisende San Francisco naar de stilte van de prairie; van eeuwenoude bomen in het Sequoia National Park naar beren en wilde bizons in het Yellowstone National Park. Amerika is een feest voor wie dit land wil bezoeken, wie er al eens is geweest en wie gewoon thuis iets te weten wil komen over Amerika.

Amerikanen fietsen niet...

van Miami naar San Francisco door het land van de auto

Auteur: Gijs van Middelkoop

Gijs van Middelkoop en zijn vriendin fietsen van Miami naar San Francisco. Coast to coast, een afstand van 8500 kilometer. Ze willen Amerika leren kennen. Natuurlijk kennen ze het land van tv, maar is dat het echte Amerika? Niet alles verloopt even soepel. Maar dankzij en ondanks de Amerikanen lijkt hun missie toch te gaan slagen. En dan is het tijd om vragen te beantwoorden: wat klopte er van alle waarschuwingen die ze vooraf kregen? Zijn Amerikanen inderdaad materialistisch, preuts en hard? Klopt het dat Amerika geen fietsland is? Vijftien verhalen vormen het boek Amerikanen fietsen niet. . . Ze geven een spannend, origineel en vaak hilarisch inkijkje in het Amerika van nu. En voor wie deze tocht zelf wil ondernemen bevat het boek veel nuttige informatie over de soms wat bijzondere omstandigheden onderweg.

Amsterdam

Auteur: Russell Shorto

Russell Shorto Amsterdam Amsterdam is wereldberoemd. Iedereen kent de grachten en de Wallen, de musea en de coffeeshops, de fietsers en de trams, en natuurlijk de tolerantie die al eeuwenlang een voorbeeld is voor de hele westerse wereld. Schrijver en journalist Russell Shorto verbleef enkele jaren in Amsterdam, op zoek naar de oorsprong van deze tolerantie. In Amsterdam vertelt Russell Shorto de rijke geschiedenis van de meest vrijzinnige stad ter wereld. Van de aanleg van de eerste grachten in de veertiende eeuw tot het begin van de eenentwintigste eeuw, waarin de zo gekoesterde vrijzinnige idealen onder vuur liggen. `Shorto houdt van de stad, ik van zijn boek. Job Cohen

Amsterdam Everyman Mapguide

Taal: engels

Auteur: Everyman Guides

Featuring all the canals and streets at the centre of the city, this mapguide includes a full index so it can be used as an A-Z. In addition, famous landmarks and places of interest are indicated on the maps.

Andalus

Auteur: Webster
het Moorse heden en verleden van Spanje

De wereld van vandaag lijkt in de greep te zijn van een confrontatie tussen het Westen en de islam: de aanslagen in New York, de oorlog in Irak en de bomaanslagen in Madrid zijn er voorbeelden van.

Maar ooit leefden christenen, joden en moren vreedzaam samen op het Iberisch schiereiland, Al-Andalus. De islamitische overheersing begon in 711 en eindigde acht eeuwen later met de val van Granada. Van dit verleden zijn de sporen diep in de Spaanse samenleving te vinden, niet alleen in wereldberoemde gebouwen als het Alhambra en de moskee van Cordoba, maar ook in de paella, de sinaasappelen en zelfs het woord 'Olé', een verbastering van het Arabische woord 'Wallah', 'bij Allah'. Verleden en heden zijn zoals zo vaak nauw met elkaar verbonden.

Jason Webster ontmoet Zine, een twintigjarige Marokkaanse illegaal, en een 21e-eeuwse moor, die ooit naar de overkant van de Middellandse Zee werd gelokt met de belofte van een baan, maar al jarenlang een soort slavenarbeider is op fruitkwekerijen. Samen met hem reist Webster door Spanje, op zoek naar de vergeten resten van de moorse beschaving - een beschaving die niet alleen in Spanje maar in heel Europa van grote invloed is geweest.

ANDALUSIE

Auteur: Eliane Faure

Andalusië , de historisch zo belangrijke schakel tussen het Westen en de Arabische wereld, kent een fascinerende rijkdom aan landschappen en culturele invloeden. Een boek dat in 148 foto's de enorme verscheidenheid weergeeft van de streek en zijn prachtige architectuur