iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
De nieuwe editie van 'Ontdek je gebruiksaanwijzing' is uit! Koop hier een gesigneerde versie. Lees hier meer over het beïnvloeden van je spanning!.

Reisgidsen en -verslagen

Toon als           
Volgorde

Venice Travel Guide

Taal: engels

Genuinely pocket-sized, Venice InsideOut is the perfect guide for your short break. Combining destination expertise with 2 award-winning PopOut maps, this ultra-portable guide will provide all the information you need to get the most out of your few precious days away. This innovative little travel companion comprises 2 detailed, fold-out maps with a 64 page, full-colour illustrated guide. The guide opens with 2 of our favourite itineraries. If you're short of time and want to see all the best bits, these itineraries are sure to help you explore and savour the best that Venice has to offer. The guide is then divided in to 7 chapters: see it - the best places to see from museums & cathedrals to markets, monuments and much more; buy it - pinpoints the key shopping areas and stores to target; watch it - places to be entertained: shows, theatres, music venues, ballet, comedy, cinema and nightlife; taste it - from ethnic cuisine to local fare to the top places for an evening cocktail; all the best places to eat and drink; know it - all the practical information you need to get the best out of your trip; directory - hotel listings, additional places to visit, annual events and useful websites; speak it - essential local words and phrases. In addition to the 2 detailed street maps there is also a transit map.

Verenigde Staten ZuidWest

Auteur: Manfred Braunger

Van de Rocky Mountains in Colorado tot de kustfijn van Californië en van de neonlichten van Las Vegas tot de adobe-architectuur van Santa Fe, het zuidwesten van de Verenigde Staten is net zo divers als uitgestrekt. In deze gids vindt u alle bezienswaardigheden, maar ook de achtergronden van land en volk. Met tal van hoogtepunten, originele tips en schitterende routes.

Verhalen over Texelse schapenboeren

Auteur: Wilma Eelman
Verhalen over Texelse schapenboeren


Dertig mooie korte verhalen bij Texelse schapenboeten. Over schapenboeten en -bedrijven, over namen en bijnamen, over eigenaars, bouwers, bewoners en restauraties, inclusief fraaie foto’s van nu én vroeger. Een prachtig eerbetoon aan de boet!

Verstand op nul, blik op oneindig

Auteur: F. van Dyke

Verstand op nul, blik op oneindig

Met de wind in de rug begint Flip van Dyke aan een stuk fietsen zonder te weten waar zijn tocht zal eindigen. Eerst oostwaarts op zoek naar avontuur. Maar nergens hoeft hij zich te verdedigen tegen de hem voorspelde hordes Serviërs, de verwachte problemen met de Albaanse politie blijven uit en de grensovergang met Turkije levert hem zelfs een bos bloemen op. Zou het echte avontuur dan in Syrië beginnen? Met een van de vijf beruchte geheime diensten zal hij toch zeker wel te maken krijgen? Maar juist in het Midden-Oosten wordt hij met de grootste gastvrijheid ontvangen. In Afrika tritseert hij zandstormen, hitte en dorst en onbegrijpelijke bureauacratie, maar geniet hij ook: van het natuurschoon, de leegte om hem heen en de onnavolgbare gesprekken met de lokale bevolking:
'Mister, wij hebben prachtige boottrips naar de kloosters. '
'Nee, dank u. '
'Mister, u moet vanmiddag nog gaan, want vanaf morgen zijn ze drie dagen dicht!'
'Nee, ik ben moe, vandaag niet. '
'Dan gaan we morgen, mister. '
'Maar dan zijn ze toch allemaal dicht?'
'Niet allemaal. '
Soms is het een kwestie van 'verstand op nul en blik op oneindig', maar als het Afrikaanse ritme hem eenmaal te pakken heeft, weerhoudt niets hem ervan om door te fiesten tot Kaapstad. Alles sal reg kom!

Vertrouw op Allah, maar bind wel je kameel vast

Auteur: Esmeralda van Boon

belevenissen van een journaliste in het Midden-Oosten

Het is augustus 2001 als Esmeralda als jonge studente Arabisch voor het eerst aankomt in Egypte, waar ze kennismaakt met een voor haar totaal nieuwe cultuur. Tien jaar later loopt ze met cameraploegen door de rokende puinhopen van Bagdad om verslag te doen van de aanslagen in Irak en verslaat ze het nieuws over de Egyptische revolutie vanaf het roerige Tahrirplein in Caïro.

In Vertrouw op Allah, maar bind wel je kameel vast laat Van Boon zien hoe ze zich in de jaren daartussen staande heeft leren houden in deze wereld van nieuwsgierige mannen, dubbele standaarden en bureaucratische doolhoven. Vanaf dag één noteerde ze haar belevenissen en ontmoetingen in notitieblokken en dagboeken.

De bizarre, ontroerende en grappige gebeurtenissen die ze tijdens haar jarenlange verblijf in het Midden-Oosten meemaakte, heeft ze nu eindelijk verwerkt tot een reeks schitterende verhalen. Vertrouw op Allah, maar bind wel je kameel vast is een persoonlijk verhaal van een jonge westerse vrouw in de soms mysterieuze en vooral fascinerende Arabische wereld.

Vida triste

Auteur: Nout van den Neste

"Lisboa, eens stad der steden die 't verleden voortsleept in 't heden": zo omschreef J. J. Slauerhoff de stad Lissabon in zijn gedicht "O Engeitado". Het nostalgische karakter van Lissabon fascineerde hem en in zijn korte leven zou hij de stad verschillende keren bezoeken. Daar raakte hij gefascineerd door de weemoed van de fado: de Portugese, dramatische volksmuziek die hij in de donkere steegjes en bairros van Lissabon hoorde. Vida Triste, Slauerhoff en de fado brengt de lezer terug in de tijd en schetst hoe Slauerhoff de fado in de jaren 20 en 30 beleefd heeft. Daaruit blijkt dat Slauerhoff de fado en haar mythes als inspiratiebron gebruikte en manipuleerde voor zijn eigen gedichten. In de saudade, een Portugese vorm van nostalgie die de treurige fado zo vaak bezingt, herkende Slauerhoff zijn eigen poëtische blik op de wereld. De zangeres Cristina Branco zou een selectie van zijn gedichten als Portugese fado's brengen op het album Cristina Branco canta Slauerhoff (2000), de ultieme bevestiging van hoe goed Slauerhoff de Portugese cultuur had aangevoeld. Dit boek poogt Slauerhoffs complexe relatie met fado en saudade in kaart te brengen en kritisch te analyseren.

Vietnam

Auteur: Andrew X. Pham

De Amerikaanse Andrew X. Pham besluit per fiets terug te keren naar Vietnam, zijn land van herkomst. Het wordt een enerverende, slopende en emotionele reis van meer dan vijfduizend kilometer. In Vietnam brengt Pham niet alleen het hedendaagse Vietnam tot leven, maar beschrijft hij ook op ontroerende wijze hoe zijn familie en hij zich staande houden tussen twee culturen. Want Pham ondergaat het lot van menig remigrant: hij is nergens echt thuis en het welkom is niet altijd even hartelijk. Het geeft hem wel een objectieve blik, die tot uitdrukking komt in de indringende manier waarop hij Vietnam beschrijft

Vlaamse kust

Auteur: Tineke Zwijgers

Strand, zee en heel veel meer
Natuurlijk ga je voor strand en zee naar de Vlaamse Kust. Maar laat je daarnaast verrassen door: kleurrijke badplaatsen zoals De Panne, de garnaalvissers te paard in Oostduinkerke, het groene achterland (Hinterland) met schitterende natuurgebieden en historische steden als Brugge. In het noorden vormt Oostende de grootste toeristische stad, met een drukke jacht- en vissershaven. Sporen naar het verleden zijn op vele plaatsen van de kuststreek terug te vinden, zoals rond Nieuwpoort, de indrukwekkende slagvelden van 1914-1918.
Capitool Vlaamse Kust
In de reisgids Vlaamse Kust is de regio opgedeeld in zes gebieden in België. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven. Ieder hoofdstuk bevat foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Met ook geschiedenis, accommodatie, restaurants, amusement, sport en winkels.