iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Reisgidsen en -verslagen

Toon als           
Volgorde

Wooden temples of Japan

Auteur: Popham

Sacrale architectuur van Japan - de tempels, heiligdommen en pagodes - is een exotische mix van inheemse en buitenlandse invloeden. Dit boek onderzoekt een verscheidenheid van houten tempels.

Woolf in Ceylon

Auteur: Christopher Ondaatje
An imperial journey in the shadow of Leonard Woolf 1904 - 1911

Leonard Woolf, who, along with his wife, Virginia, was a founding member of the Bloomsbury movement, spent several years of his early career in Ceylon (now Sri Lanka), assisting the small group of white administrators who ruled the colonial outpost in the early 1900s. Woolf’s so journ there was personally significant, for ever changing how he thought about imperialism and war.

Sri Lanka, in all its vibrant glory, also lives profoundly in Christopher Ondaatje’s soul as the country of his birth. In this intimate memoir, Ondaatje travels in Woolf’s footsteps, brilliantly juxta posing imperial Ceylon with its post-colonial incarnation. Along the way, a fascinating portrait of Woolf emerges, interwoven with Ondaatje’s own reflection on the nature of home and homeland. With an array of both historical and full colourcon temporary photographs, combined with Ondaatje’s evocative narrative, Ceylon Revisited is an armchair adventurer’s delight.

Wyoming

Auteur: Nathaniel Burton
Compass American Guides

Created by local writers and photographers, Compass American Guides are the ultimate insider's guides, providing in-depth coverage of the history, culture and character of America's most spectacular destinations. Covering everything there is to see and do as well as choice lodging and dining, these gorgeous full-color guides are perfect for new and longtime residents as well as vacationers who want a deep understanding of the region they're visiting.

Outstanding color photography, plus a wealth of archival images
Topical essays and literary extracts
Detailed color maps
Great ideas for things to see and do
Capsule reviews of hotels and restaurants

Zand, Zeep & Soda verhalen

Auteur: C.L. Westerbeek-Sikkes

De vakantieperikelen rondom een zomerhuisje in de duinen van Egmond aan Zee.

Wat waren wij rijk.
Doppinda s eten boven een krant. Het draadjesvlees staat op het oliestelletje te pruttelen en op de achtergrond een hoorspel op de transistorradio. Net op het spannendste moment knapt het kousje van de butagaslamp. Ineens is het pikkedonker.
Opa die knock-out wordt geslagen door zijn eigen wandelstok.
En dan al die tantes, met hun veel te grote koffers, die allemaal gratis en volpension komen logeren.
Tante Emmy die iedereen wakker houdt omdat ze bang is dat de zee over het duin heen komt.
Mijn vader die met ontbloot bovenlijf voor het huisje zit en daarvoor een bekeuring krijgt van de duinwachter.
Vanuit ons stapelbed verhalen horen die eigenlijk helemaal niet voor onze oren bestemd zijn.
Als er al sprake is van narigheid, dan is het narigheid die door alle aanwezigen wordt gedeeld.
Kortom, een aantal komische, ontroerende en intieme verhalen over de vakanties van de eeneiige tweeling Conny en Carla Sikkes gedurende de vijftiger en zestiger jaren.

Zijdelinks

Auteur: Hilberdink
Handel en wandel op de Zijderoute

De Zijderoute heeft nooit bestaan. Het is een product van de verbeelding. Dat een imaginaire weg toch tot realiteit kan worden gemaakt, heeft alles te maken met de rol van China in de wereldeconomie. Wie de atlas erbij pakt kan zo de maansikkelvormige routes aanwijzen. De sikkel van de wassende maan over Centraal-Azië en het Midden - Oosten naar Afrika. De sikkel van de afnemende maan over Centraal-Azië en het Nabije Oosten naar Europa. Precies de trajecten waarlangs de eerste Chinese zijde werd vervoerd.

Zijdelinks is een uniek boek dat de Handel en Wandel op de Zijderoute vertelt vanuit het perspectief van de ondernemer. Het is een caleidoscopische ode aan de handelsgeest en de logistieke prestaties van ontelbare reislustige kooplieden die, zonder zich veel aan te trekken van permanent veranderende culturen en al of niet verlichte tijden, actief waren langs, wat we nu tegenwoordig 'De Nieuwe Zijderoute' noemen. Waar voorheen karavanen liepen, lopen nu pijpleidingen, asfaltwegen en spoorrails. Net als de vroegere Zijderoute, lopen ze deels in onze richting. Zijdelinks is tot op zekere hoogte ‘een beschrijving van de wereld’ voor elke ondernemer die in de uitdagingen van gisteren de kansen voor morgen wil ontdekken. Plus de smaak wil proeven van de gouden perziken van Samarkand.

Zillertal Superski

Auteur: ANWB Media

Zillertal Superski

ANWB Extra reisgids Zillertal – Oostenrijk

Beleef het Oostenrijkse Zillertal met de nieuwe reisgids ANWB Extra Zillertal Superski!

Van beginner tot zeer ervaren skiër, het grote en veelzijdige Zillertal heeft voor elke wintersportfanaat wat wils. In het Zillertal vind je die echte Tiroler gezelligheid. Het gebied bestaat uit vier uitgebreide ski- gebieden die samen goed zijn voor zo'n 515 kilometer aan geprepareerde pistes!

De ANWB Extra reisgids Zillertal Superski biedt naast veel praktische tips over pistes, skiverhuur, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Maak een treinrit over de historische Zillertalbahn, ga bier proeven bij de Zillertal Bierbrouwerij of bezoek de op 2350 meter hoogte liggende Wedelhütte, een traditionele Oostenrijkse berghut met een spectaculair uitzicht over de bergen.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

ANWB Extra is de succesvolste reisgidsenserie van Nederland! Met meer dan 100 gidsen biedt deze serie een reisgids voor nagenoeg iedere denkbare bestemming.

Zuid-Engeland

Auteur: Angela Heetvelt

De ANWB Reisgidsenserie van het eerste uur. Met veel aandacht voor cultuur en natuur, met uitvoerige plaats- en streekbeschrijvingen en uitgebreide achtergrondinformatie. Voorzien van kleurenfoto’s, duidelijke kaarten en plattegronden en sfeervolle aquarellen. De uitneembare grote overzichtskaart vergroot de toegankelijkheid van de gids: hoofdwegennet, toeristische hoogtepunten, indeling in streekhoofdstukken, de ideale routeplanner.

-Uitneembare grote kaart met alle hoogtepunten
-Gedetailleerde stadsplattegronden
-Veel aandacht voor cultuur en natuur
-Modern: vormgeving en leesbaarheid
-Stijlvolle omslag met flappen (bladwijzers)

Zuid-Engeland

Auteur: Remco Ensel

Auteur: Sandra Langereis

Zuid-Engeland is een omvangrijk gebied dat loopt van de White Cliffs of Dover tot Land's End, van Windsor Castle tot het Isle of Wight. De zee is er zelden ver weg. Baaien en kliffen domineren de kustlijn. Het maritieme verleden van kustplaatsen als Plymouth, Southampton en Bristol is zorgvuldig bewaard gebleven in gerestaureerde dokken en pakhuizen. De forten en kastelen die vroeger de kust beschermden, zijn nu opengesteld voor bezoekers.

Meer landinwaarts vind je de ruïnes van de abdij van Glastonbury en Tintagel Castle. Van beide plaatsen wordt beweerd dat koning Arthur daar verbleef. Cultuur vind je in de werelderfgoedsteden Canterbury en Bath en de universiteitsstad Oxford. En natuur in de nationale parken Exmoor, Bodmin Moor en Dartmoor. Het zuidwesten bevat bovendien de belangrijkste prehistorische monumenten van Groot-Brittannië, waaronder de steencirkels van Stonehenge en Avebury.

Zuid-Engeland heeft zoveel divers cultuur- en natuurschoon, dat iedere reiziger er wel iets van zijn of haar gading zal vinden.