iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL): € 3.90 DHL PostNL GDPR/AVG

Reisgidsen en -verslagen

ANWB reisgids gouden serie: Oost-Duitsland

€9,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: --

Deze gids leidt u door het land van Goethe, Luther en Bach, een cultuurreis langs de weelderige bouwkunst van het zuiden en de strenge gotiek van het noorden. Een land dat na het DDR-tijdperk haar monumenten, soms zelfs hele steden (Quedlinburg) restaureert. Maar ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken tussen de meren van Mecklenburg, en de kloven van de Sächsische Schweiz. De eilanden in het noorden, met hun klifkusten, zandstranden en natuurgebieden, oefenen net zo veel aantrekkingskracht uit als de beboste heuvels van het Thüringer Woud, of het barokke stedenschoon van Dresden in het zuiden. En natuurlijk niet te vergeten: het wervelende ongedeelde Berlijn dat zich opmaakt voor de 21e eeuw.

ANWB reisgids gouden serie: Zweden

€9,54 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Danse
Compleet en compact / Kunst en cultuur / Landschap en natuur / Plattegronden en kaarten

De immense ruimte en de ongereptheid van Zwedens natuur prikkelt de reislust. Eindeloos zwerven kan men in dit land: per auto of fiets over de rustige wegen, te voet over de honderden kilometers lange wandelpaden, of per kano over de rivieren en meren.

ANWB wandelrouteboek Nederland

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
100 gemarkeerde wandelroutes

Auteur: Merkloos

De veelzijdigheid van Nederland als wandelland is uitgangspunt geweest bij de selectie van 100 wandelroutes voor deze map. Ze voeren u door prachtige natuurgebieden, dorpjes en steden, over zowel verharde als onverharde paden. Alle routes zijn bewegwijzerd - naast ANWB-wandelingen met de bekende zeskante bordjes zijn ook zogenaamde 'paaltjesroutes' van bijvoorbeeld Staatsbosbeheer opgenomen.

Arabisch Midden-Oosten

€8,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Arabisch Midden-Oosten

Ararat

€7,99 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Frank Westerman

In Ararat maakt Frank Westerman een adembenemende reis op het breukvlak van religie en wetenschap. 'Waar is de God van mijn kinderbijbel? Wie of wat heeft Zijn plaats ingenomen?' Deze en andere vragen komen op wanneer Frank Westerman vanuit Armenië de Bijbelse Ararat ziet, waar ooit de ark van Noach zou zijn vastgelopen. Op zoek naar antwoorden die zijn persoonlijke binnenwereld tonen, houdt hij de mythes én de steenharde realiteit van deze majestueuze vulkaan tegen het licht.

Ararat, culminerend in de beklimming van de meer dan 5000 meter hoge vulkaan, is tegelijk een tijdreis door het Nederland dat in enkele decennia het anker van het geloof lichtte - en daar nu op terugkomt.

Asfaltreizen

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: van den Boomen
een verkenning van de snelweg

Met open oren, ogen en neus ­ en een recordertje onder handbereik ­ bereisde Tijs van den Boomen de Nederlandse en later de Europese snelwegen. Als een spiegelbeeld van het tv-programma Weg van de snelweg' concentreerde hij zich op de linten van asfalt en peilde de ervaringen van handelsreizigers, vakantiegangers, vrachtwagenchauffeurs, lifters, schoonmakers, hoeren, wegwerkers en politieagenten. In Asfaltreizen doet hij verslag van zijn odyssee langs tankstations, routiersrestaurants, seksontmoetingsplaatsen, hotels, golfbanen, autosloperijen. De snelweg wordt steeds netter, opgeruimder, aangeharkter, constateert Van den Boomen, de vervinexing van Nederland krijgt ook de snelweg in haar greep. Nog is er langs de snelwegen veel te zien, maar ga vooral snel zelf kijken. Want dit boek verandert langzaam van een reisgids in een geschiedenisboek.

Zijn snelwegverhalen publiceerde Van den Boomen onder andere in NRC Handelsblad, Het Parool, Intermediair, AD Magazine en De Groene Amsterdammer. Freelancejournalist Tijs van den Boomen (1960) is gespecialiseerd in de openbare ruimte, het domein dat zich uitstrekt van snelwegen tot begraafplaatsen, van jaren-vijftigwijken tot bedrijventerreinen, van landschappen tot parkeerplaatsen. Het gaat hem om de alledaagse plekken die tezamen Nederland vormen, de plekken waar je zonder toestemming van voorlichters of beveiligingsbeambten terechtkunt, kortom de plekken waar je burgerschap voldoet als entreebewijs.

Atlas Wereldreiziger

€18,50 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Donna Dailey

■ Een overzicht van de mooiste bestemmingen in Noord-Amerika, dat de lezer helpt zijn volgende reis te plannen.

■ Dit boek neemt de lezer mee naar vijftig bijzondere bestemmingen in Canada, de Verenigde Staten en Mexico. Reis mee naar het idyllische kustlandschap van Prince Edward 'stand en de Maya-piramides in Yucatán en geniet onderweg van de monumentale trekpleisters, de nationale parken en de spectaculaire skylines en bruggen.

■ Interessante en unieke locaties en de beste tijd om ze te bezoeken.

■ Handige kaartjes met verwijzingen.

■ Tips om het massatoerisme te ontlopen.

■ Inzichtelijke informatie en prachtige foto's die de onafhankelijke reiziger zullen inspireren.