iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL): € 3.90 DHL PostNL GDPR/AVG

Reisgidsen en -verslagen

Wonen en kopen in frankrijk

€9,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Gillissen

Jaar 2000

De juridische en fiscale vraagbaak voor aspirant-kopers, huiseigenaren en iedereen, die zich voor kortere of langere tijd in Frankrijk wil vestigen.

Wooden temples of Japan

€15,37 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Popham

Sacrale architectuur van Japan - de tempels, heiligdommen en pagodes - is een exotische mix van inheemse en buitenlandse invloeden. Dit boek onderzoekt een verscheidenheid van houten tempels.

Woolf in Ceylon

€52,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Christopher Ondaatje
An imperial journey in the shadow of Leonard Woolf 1904 - 1911

Leonard Woolf, who, along with his wife, Virginia, was a founding member of the Bloomsbury movement, spent several years of his early career in Ceylon (now Sri Lanka), assisting the small group of white administrators who ruled the colonial outpost in the early 1900s. Woolf’s so journ there was personally significant, for ever changing how he thought about imperialism and war.

Sri Lanka, in all its vibrant glory, also lives profoundly in Christopher Ondaatje’s soul as the country of his birth. In this intimate memoir, Ondaatje travels in Woolf’s footsteps, brilliantly juxta posing imperial Ceylon with its post-colonial incarnation. Along the way, a fascinating portrait of Woolf emerges, interwoven with Ondaatje’s own reflection on the nature of home and homeland. With an array of both historical and full colourcon temporary photographs, combined with Ondaatje’s evocative narrative, Ceylon Revisited is an armchair adventurer’s delight.

Wyoming

€12,50 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Nathaniel Burton
Compass American Guides

Created by local writers and photographers, Compass American Guides are the ultimate insider's guides, providing in-depth coverage of the history, culture and character of America's most spectacular destinations. Covering everything there is to see and do as well as choice lodging and dining, these gorgeous full-color guides are perfect for new and longtime residents as well as vacationers who want a deep understanding of the region they're visiting.

Outstanding color photography, plus a wealth of archival images
Topical essays and literary extracts
Detailed color maps
Great ideas for things to see and do
Capsule reviews of hotels and restaurants

Zand, Zeep & Soda verhalen

€14,50 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: C.L. Westerbeek-Sikkes

De vakantieperikelen rondom een zomerhuisje in de duinen van Egmond aan Zee.

Wat waren wij rijk.
Doppinda s eten boven een krant. Het draadjesvlees staat op het oliestelletje te pruttelen en op de achtergrond een hoorspel op de transistorradio. Net op het spannendste moment knapt het kousje van de butagaslamp. Ineens is het pikkedonker.
Opa die knock-out wordt geslagen door zijn eigen wandelstok.
En dan al die tantes, met hun veel te grote koffers, die allemaal gratis en volpension komen logeren.
Tante Emmy die iedereen wakker houdt omdat ze bang is dat de zee over het duin heen komt.
Mijn vader die met ontbloot bovenlijf voor het huisje zit en daarvoor een bekeuring krijgt van de duinwachter.
Vanuit ons stapelbed verhalen horen die eigenlijk helemaal niet voor onze oren bestemd zijn.
Als er al sprake is van narigheid, dan is het narigheid die door alle aanwezigen wordt gedeeld.
Kortom, een aantal komische, ontroerende en intieme verhalen over de vakanties van de eeneiige tweeling Conny en Carla Sikkes gedurende de vijftiger en zestiger jaren.

Zeeland 52 weken genieten

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Sonja Barentsen

Zon, zee en strand zijn de hoofdingrediënten voor een weekendje weg of een zomervakantie in Zeeland. Maar er meer! Sonja Barentsen verzamelde de leukste adressen in Zeeland: van lekker eten bij De Kromme Watergang tot wandelen met de kinderen in Het Zwin; van kamperen bij de boer tot een mooie zeiltocht. Laat je inspireren door deze bijzondere adressen en ontdek dat Zeeland niet alleen de meest zonnige, maar ook een van de leukste provincies is van Nederland!

Zijdelinks

€12,50 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Hilberdink
Handel en wandel op de Zijderoute

De Zijderoute heeft nooit bestaan. Het is een product van de verbeelding. Dat een imaginaire weg toch tot realiteit kan worden gemaakt, heeft alles te maken met de rol van China in de wereldeconomie. Wie de atlas erbij pakt kan zo de maansikkelvormige routes aanwijzen. De sikkel van de wassende maan over Centraal-Azië en het Midden - Oosten naar Afrika. De sikkel van de afnemende maan over Centraal-Azië en het Nabije Oosten naar Europa. Precies de trajecten waarlangs de eerste Chinese zijde werd vervoerd.

Zijdelinks is een uniek boek dat de Handel en Wandel op de Zijderoute vertelt vanuit het perspectief van de ondernemer. Het is een caleidoscopische ode aan de handelsgeest en de logistieke prestaties van ontelbare reislustige kooplieden die, zonder zich veel aan te trekken van permanent veranderende culturen en al of niet verlichte tijden, actief waren langs, wat we nu tegenwoordig 'De Nieuwe Zijderoute' noemen. Waar voorheen karavanen liepen, lopen nu pijpleidingen, asfaltwegen en spoorrails. Net als de vroegere Zijderoute, lopen ze deels in onze richting. Zijdelinks is tot op zekere hoogte ‘een beschrijving van de wereld’ voor elke ondernemer die in de uitdagingen van gisteren de kansen voor morgen wil ontdekken. Plus de smaak wil proeven van de gouden perziken van Samarkand.

Zoals de Romeinen

€7,99 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Alan Epstein

Zoals de Romeinen is een persoonlijk eerbetoon aan het levendige karakter en de stijl van een van 's werelds spectaculairste steden. In 1995 maakte Alan Epstein zijn 20 jaar gekoesterde droom waar en gaat hij met zijn vrouw en twee zonen in Rome wonen.
In Zoals de Romeinen viert hij het dagelijks leven in deze dramatische, klassieke stad die ooit het middelpunt vormde van een wijdverbreid rijk en die de mediterrane cultuur in de rest van de wereld introduceerde.
In beeldend taalgebruik schetst Epstein de stad en zijn inwoners in al hun aanlokkelijke tegenstrijdigheden: de sociabele caffècultuur, het aangeboren artistieke flair, de gepassioneerde waardering voor goed eten, het diepgewortelde wantrouwen tegenover technologie, het opzichtige sex-appeal, de ingebaken charme en expressiviteit, de verrassende houding ten opzichte van huwelijk en religie, en nog veel meer.
Wij krijgen een levendige stad vol paradoxen te zien. Rome is zowel een stad van goddelozen als van christenen, westers georiënteerd, maar met een vleugje oriëntaals; het is een plaats waar men kan ontspannen en nadenken, feestvieren en in opstand komen - en dat alles onder het genot van een cappuccino in de ochtend en een espresso in de avond.
Zoals de Romeinen biedt een hartstochtelijk beeld van het hedendaagse Rome, de stad die eeuwig in beweging is.