iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
ISBN: 9789089646705
Per Boek Wijzer niets geleerd, niets vergeten

Auteur: Ewald Engelen

De schaduwelite voor en na de crisis 2e druk is een boek van Ewald Engelen uitgegeven bij Amsterdam University Press. ISBN 9789089646705

''Ewald Engelen begrijpt hoe het werkt met de banken, hij is onafhankelijk, niet bang om te zeggen wat hij denk en hij schrijft het ook nog begrijpelijk op. '' - Joris Luyendijk
De gevolgen van de financi le crisis van 2008 zijn gigantisch geweest. Niet alleen voor de Nederlandse economie, de schatkist en de leefomstandigheden van honderdduizenden burgers, maar ook voor de sector zelf. De banken zijn nog slechts een schim van wat ze geweest zijn en de hoop van Amsterdam om als financieel centrum ooit nog eens Londen naar de kroon te steken is een ijdele droom gebleken.
In de twee decennia tot aan de crisis werd in Nederland een financieel waterhoofd gecre erd dat mondiaal zijn gelijke niet kent. Met desastreuze gevolgen: toonaangevende banken die met geld van de belastingbetalers van de ondergang gered moesten worden, een dramatische toename van het aantal huishoudens met torenhoge hypotheekschulden en een alsmaar stijgende werkloosheid.
Desondanks probeert een hecht netwerk van bankiers, accountants, advocaten, trustboeren, lobbyisten, toezichthouders en een enkele verdwaalde politicus de geoliede geldmachine zoveel mogelijk te beschermen tegen in wetgeving verpakte volkswoede.
Dit boek gaat over hen: de schaduwelite, die niets heeft geleerd en niets is vergeten. En over de middelen - lobbyen, dreigen, chanteren, verwarren, spinnen, framen, verhullen, verdraaien, verzwijgen - die zij gebruikt om alles zoveel mogelijk bij het oude te laten.
-Ewald Engelen is hoogleraar financi le geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Als columnist schrijft hij voor De Groene Amsterdammer, Follow the Money en De Correspondent.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

€0,00 incl. BTW
Gratis verzenden
Uw boek wordt maandag verzonden
Gratis verzending binnen Nederland
Verzending naar België: € 5,10
 • library_books Kenmerken
  NUR 780
  Aantal pagina's 248 pagina's
  Afmetingen 15x211x134 mm
  Afmetingen 21,1 x 13,4 x 1,5 cm
  Auteur Ewald Engelen
  Bindwijze Paperback
  Category Boeken
  Category Economie
  Category Studie & Management
  Category Economie & Bedrijf
  Druk 2
  Druk 2e druk
  Extra groot lettertype Nee
  Rubriekspad <Studie & Management><Economie & Bedrijf><Economie>
  Rubriekspad <Boeken><Economie & Bedrijf>
  Gewicht 333,00 gram
  Illustraties Met illustraties
  Uitgever Amsterdam University Press
  ISBN10 9089646701
  ISBN13 9789089646705
  Kaarten inbegrepen Nee
  Taal dut
  Publicatiedatum 20141001
  Publicatiedatum 20141022
  Soort Met illustraties
  Subtitel niets geleerd, niets vergeten
  Taal Nederlands
  Verschijningsdatum oktober 2014
 • label Onderwerpen