iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL): € 2.95 DHL PostNL GDPR/AVG
ISBN: 9789020943641
Kijk op Boeken Auteur: Weynants


de megalietcultuur in Europa

ZESDUIZEND VIJFHONDERD JAAR GELEDEN werd in wat nu Bretagne heet het eerste megalietgraf gebouwd. Dit imposante bouwwerk betekende het startschot voor een heuse megalietbeschaving. Ondanks de verspreiding over het hele Europese continent en een bloeiperiode van zowat drieduizend jaar, is deze eerste Europese cultuur nooit als dusdanig erkend. Tegenover deze hardnekkige verwaarlozing staat een al even grote fascinatie voor die raadselachtige bouwwerken die weigeren hun geheim prijs te geven. Hoe kon men, en dan nog voor de uitvinding van het wiel, bouwen met zulke tonnenzware stenen? En vooral: waarom al die energie steken in het rechtop zetten van zulke kolossen? De mysterieuze waas rond deze beschaving — want er bestond een heuse beschaving — heeft in de loop der tijden tot uiteenlopende interpretaties geleid: astronomische, religieuze, romantische. . . In De stilte der stenen worden megalieten dan ook belicht vanuit alle mogelijke hoeken, zowel in de tekst als in de foto's. Er wordt komaf gemaakt met hardnekkige misvattingen, en wel in de eerste plaats met het misverstand dat men megalieten helemaal in Stonehenge of Carnac zou moeten gaan zoeken: ook in. België en Nederland heeft de megalietbeschaving haar sporen — en niet van de minste! — achtergelaten.


FOTO'S VAN PHILIPPE DEBEERST die de indrukwekkende schoonheid en de monumentale kracht van de megalietbouwwerken in België, Nederland en Frankrijk reveleren. PHILIPPE DEBEERST werkt als zelfstandig fotograaf. Hij verdiende zijn eerste sporen in de publiciteits- en industriële fotografie; later maakte hij foto's voor een aantal kunstmonografieën en tijdschriften. Gepassioneerd door licht, slaagt Debeerst erin op een subtiele manier objecten een eigen ruimtelijke dimensie te geven.


EEN TEKST VAN LowlE WEYNANTS die leest als een goed geschreven roman en het onderwerp benadert met de nodige ironie. LOWIE WEYNANTS studeerde kunstgeschiedenis aan de KULeuven en was lange tijd werkzaam bij Radio 3, eerst als producer en later als productie-leider 'woord'. Gepassioneerd door taal, slaagt Weynants erin de lezer, ongeacht het onderwerp, volledig te laten opgaan in zijn meeslepende verhalen.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

€0,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage
Verzending: Voor 16.00u besteld, vandaag nog verzonden met DHL of PostNL.
Verzendkosten
 1. Nederland: € 2,95 aan huis met DHL of PostNL
 2. Belgie: € 9,- aan huis met PostNL
Levertijden
 1. Bestellingen worden dagelijks verzameld en verzonden
 2. Levertijd met DHL: 1-2 werkdagen
 • library_books Kenmerken
  NUR 654
  Aantal pagina's 111
  Auteur Lowie Weynants
  Auteur Weynants
  Bindwijze Hardcover
  Category Boeken
  Category Geschiedenis
  Category Fotografieboeken
  Category Kunst, Cultuur & Architectuur
  Category Geschiedenis & Maatschappij
  Druk 1
  EAN 9789020943641
  Rubriekspad <Boeken><Geschiedenis & Maatschappij><Geschiedenis>
  Rubriekspad <Boeken><Kunst, Cultuur & Architectuur><Fotografieboeken>
  Illustraties Met illustraties
  Illustrator P. Debeest
  ISBN10 9020943642
  ISBN13 9789020943641
  Kaarten inbegrepen N
  Taal dut
  llustrator Debeerst
  Publicatiedatum 20010701
  Taal Nederlandstalig
  Verschijningsdatum 2002-07-27
 • label Onderwerpen