iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius PostNL GDPR/AVG
ISBN: 9789048900299
Kijk op Boeken Auteur: van Woelderen
handboek medische basiskennnis en psychomatiek

Dit boek geeft een handzaam overzicht over het functioneren van het menselijk lichaam. Maar wat zouden wij zijn, wanneer we alleen een vernuftig mechaniek van botten, spieren en cellen waren? Wat dit boek uniek maakt is dat het tevens, goed leesbaar, beschrijft welk effect bijvoorbeeld emoties hebben op het lichaam; en zelfs hoe dat werkt!
Oorspronkelijk is dit boek geschreven als reader voor de diverse cursussen en opleidingen 'medische basiskennis'. Het voldoet aan de eisen welke vele opleidingen in natuurlijke geneeswijzen stellen aan deze vakliteratuur.
Op een geordende manier laat de auteur, Bertien van Woelderen, je kennis maken met de anatomie, fysiologie, pathologie en psychosomatiek.

-De anatomie beschrijft de componenten waar het menselijk lichaam uit is opgebouwd.

-De fysiologie beschrijft hoe deze componenten in hun onderlinge samenhang werken.

-De pathologie beschrijft wat er zoal mis kan gaan wanneer iets in deze werking niet goed gaat.

-De psychosomatiek beschrijft de invloed van onder andere emoties op het lichaam. Interessant is te ontdekken, dat men vooral de laatste jaren in wetenschappelijke onderzoekingen ontdekt heeft dat lichaam en geest elkaar duidelijk benvloeden.

In feite is dit boek een ideale bondgenoot voor iedereen die iets wil weten over het menselijk lichaam en daarnaast in begrijpelijke taal wil ontdekken op welke manier lichaam en geest elkaar benvloeden.

Bertien van Woelderen raakte, als dochter van een gynaecoloog, al jong gefascineerd in het menselijk lichaam. In haar latere carrire als verpleegkundige, verpleegkundig docent en waarnemend directrice boeide haar vooral het 'waarom' van de ziekte. Dit leidde er mede toe dat ze in 1983 een opleiding tot aurareader volgde. Sinds 1985 geeft ze hier zelf les in. Tegenwoordig doceert ze dat bij TranceArt in Den Haag. Ze is samen met Jos Olgers mededirecteur van dit opleidingsinstituut in 'hypnose- en regressietherapie', 'energiebewustzijn' en 'voice dialogue'. Het overdragen van kennis zit 'in haar bloed'. Het was dan ook natuurlijk dat ze het voortouw nam om 'medische basiskennis' zo te doceren dat het zinvol is voor werkers in de psychosociale gezondheidszorg. Dit boek is het resultaat van haar jarenlange ervaring op dit gebied.

Trefwoorden: Psychosomatiek; Psychosomatisch; Medische basiskennis; Psychosociale opleidingen; Anatomie; Fysiologie; Pathologie
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

€0,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage
PostNL aan huis: Vandaag besteld, morgen verzonden met PostNL.
Verzendkosten
 1. NL: € 5,55 aan huis met PostNL
 2. BE: € 9,- aan huis met PostNL
Levertijden
 1. Bestellingen worden dagelijks verzameld en verzonden
 2. Levertijd met PostNL: 1-2 dagen
 • library_books Kenmerken
  NUR 870
  Aantal pagina's 262
  Auteur Bertien van Woelderen
  Auteur van Woelderen
  Bindwijze Hardcover
  Category Boeken
  Category Gezondheid & Psychologie
  Category Psychologie
  Category Medische wetenschappen
  Druk 1
  EAN 9789048900299
  Rubriekspad <Boeken><Gezondheid & Psychologie><Medische wetenschappen>
  Rubriekspad <Boeken><Gezondheid & Psychologie><Psychologie>
  Illustraties Met illustraties
  Uitgever Shaker Media
  ISBN13 9789048900299
  Taal dut
  Publicatiedatum 20090901
  Taal Nederlandstalig
 • label Onderwerpen