iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Binnen 4 uur geleverd in de plaatsen Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk en Obdam. Ophalen in Heerhugowaard ook mogelijk!

Dieren

Toon als           
Volgorde

Dieren- en plantengids voor onderweg

Auteur: Eisenreich

Nog nooit was het zo eenvoudig om thuis te raken in de veelvormigheid van de natuur! Deze gids geeft beschrijvingen van ongeveer 800 soorten planten en dieren, met daarbij ca. 900 natuurgetrouwe afbeeldingen in kleur:

Paddestoelen, mossen, varens, bloemplanten met inbegrip van bomen en struiken;

Schelpdieren, slakken, wormen, kreeftachtigen, spinnen, insecten, vissen, amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren.

Van alle soorten worden de uiterlijke kenmerken opgegeven, naast hun verspreiding, levenswijze, ontwikkeling, voortplanting en kenmerkende gegevens. Ook wordt verwezen naar hun zeldzaamheid en eventuele beschermde status. Eenvoudige symbolen voor alle plant en diergroepen stellen de lezer in staat een soort snel op te zoeken.

Dieren fotograferen

voorbereiding, techniek en werkwijzen

Auteur: Ruiter

De natuurfotografie zit in de lift dankzij de toename van vrije tijd en de grotere bewustwording bij veel natuurliefhebbers. Bovendien gaf de digitale fotografie een enorme impuls aan de gebruiksvriendelijkheid. In dit boek vertelt Steven Ruiter op persoonlijk wijze hoe men meer kan halen uit de beschikbare apparatuur. Met zijn eigen ervaringen en talrijke foto's als leidraad laat hij zien hoe men zich optimaal op specifieke onderwerpen kan voorbereiden en hoe men ter plekke dient te handelen.
Een actuele en inspirerende bron van praktische kennis over dierfotografie.

Dogs (H-Z)

Auteur:--
Hunde - chiens - cani - perros - honden

Dr. Burgess's Altas of Marine Aquarium Fishes 2nd edtion

Auteur: Dr Herbert Axelrod & Raymon E. Hunziker III

Taal: engels


Here is a new marine fish book a truly beautiful and immensely colorful new book—that satisfies the long-existing need for a comprehensive identification guide to marine fishes. This book shows IN FUL COLOR not only the popular aquarium fishes but also the oddballs and weirdos, the large seaquarium type fishes, both warmwater and coldwater fishes, as well as both foreign and domestic fishes. In short, this book has it all, and has it in a format that will provide maximum utility to the readers: the fishes are grouped family by family in phylogenetic order—sharks and rays first, puffers and boxfishes last. The photos were taken predominantly by world-class fish photographers. Most photos are 8 to the page but some of the most beautiful of marine fishes are represented in FULL-PAGE, FULL-COLOR splendor.


Not only does this book supply photos provided with the most up-to-date scientific names, but the captions indicate the family, range, size, and optimum aquarium conditions as well. Also included in this book are family by family write-ups on the aquarium care of these fishes. Ant Ch

Eckert's Animal Physiology

Auteur: Roger Eckert

This classic animal physiology text focuses on comparative examples that illustrate the general principles of physiology at all levels of organization—from molecular mechanisms to regulated physiological systems to whole organisms in their environment.

Een click met je hond

Auteur: Jolien Schat

Dit boek gaat niet alleen maar over honden, het gaat ook over mensen, want alles wat wij doen heeft invloed op het gedrag van onze honden.

Wij zijn twee verschillende soorten, die ervoor gekozen hebben om een leven te delen. Dat kan, want ondanks dat we van elkaar verschillen zijn er veel overeen-komsten tussen honden en mensen. Net als wij, houden honden van aandacht, lekker eten en koesteren ze affectie en geborgenheid. Wij stellen prijs op veiligheid en duidelijkheid in het leven, zij ook. Mensen communiceren met elkaar, net zoals honden dat doen.

Op dezelfde manier communiceren ze met ons en kunnen wij dat met hen doen. Wij delen ons leven met één of meerdere honden, wij hebben ze een deel van ons leven gemaakt. Er is geen andere diersoort dat zo nauw met ons verbonden is als juist die hond. We knuffelen met ze, delen ons voedsel, spelen en wandelen met ze en soms slapen ze zelfs in ons bed. We troosten ze en, als het nodig is, zoeken we troost bij hen.

De nauwe band die we met honden hebben schept verplichtingen van onze kant. De belangrijkste is ongetwijfeld onze plicht om de hond zo goed mogelijk te leren begrijpen. Want er zijn natuurlijk ook verschillen. Wij duiken niet met onze neus in iemands kruis tijdens een begroeting, zoals voor een hond heel gebruikelijk is. wij rollen ook niet, zwelgend van genot, door een vissenkadaver dat al minstens een week in de zon ligt. Ons belangrijkste zintuig is ons zicht, die van honden het reuk-vermogen. Die onderlinge verschillen kunnen tot problemen en miscommunicatie tussen mensen en honden leiden. Daar waar wij ons echter in een ander kunnen verplaatsen, hebben honden die mogelijkheid niet. Als we een goede relatie willen met onze honden dan zullen we ons dus moeten verdiepen in hun gedrag en hun beweegredenen en ons op de hoogte moeten stellen van hun 'taal'.

Honden trainen is al lang geen kwestie meer van 'hij moet het maar gewoon doen'. Moderne hondentraining is gebaseerd op samenwerking en het begrip van en voor de honden. Dit boek heeft als doel u daarbij te helpen, zodat u een fijne en duurzame relatie met uw hond kunt opbouwen.

Een vogelvriendelijke tuin

Auteur: Chinery

Deze gids laat zien hoe gemakkelijk het is om vogels naar je tuin te lokken. Je leest wel vogelvoer geschikt is, met welke planten je vogels een plezier doet en waar je bij nestkasten aan moet denken. Van een groot aantal tuinvogels krijg je een uitgebreide beschrijving, zodat je de soorten in je achtertuin kunt determineren en ontdekt hoe je de betreffende soort het beste kunt helpen. Volg de adviezen op en geniet het hele jaar door van het vogelleven in je tuin!

Een vreemde eend in de bijt

Auteur: F. Buissink

Een vreemde eend in de bijt Nieuwsredacties zijn er dol op. Vooral in de komkommertijd. Als zich in Nederland een dier vertoont, dat er nooit eerder is gezien, dan heb je een leuk nieuwsbericht. Zo'n vreemde eend in de bijt wordt des te sensationeler als het nieuwe dier ook nog eens jonkies krijgt en zich niet laat verjagen door klimaat of verkeer. Dan heet het al gauw dat ons land een nieuwe diersoort rijker is geworden.

Biologen denken daar anders over en zien de nieuwelingen vaak als een bedreiging van eigen inheemse natuur. Ze hebben het niet over een nieuwe diersoort, maar over een exoot.

Er zijn nogal wat exoten. Sinds het globaliseren grote vlucht heeft genomen, neemt hun aantal drastisch toe. Wat destijds begon met enkele immigranten als het konijn en de huismus dreigt nu uit te monden in een constante stroom van vreemdelingen die soms op eigen kracht reizen, maar meestal meeliften met schepen, vliegtuigen of vakantieverkeer. En de opwarming van ons klimaat zorgt voor een warm welkom voor allerlei zuiderlingen.

Vooral de internationale handel heeft voor aardig wat lastige nieuwelingen gezorgd. Kakkerlakken, muskusratten en wolhandkrabben zijn sprekende voorbeelden.

Dit boek verkent wat er zo'n beetje aan vreemdelingen te zien is. Compleet is het zeker niet. De aantallen vreemdelingen lopen in de tienduizend en er komen er nog dagelijks bij. Tegen zoveel instroom is de trage gedegenheid van een boek niet opgewassen. Deze inventarisatie is geen droge opsomming van nieuwe soorten en hun levens-wijzen, maar een verzameling levendig geschreven opstellen over de spectaculairste gevallen met veel informatie over achtergronden en oorzaken. Vaak gaat het in dit boek over hilarische blunders door mensen begaan.

Voor de Nederlander die niet zo goed thuis is in de biologie zijn de verhalen een leidraad voor wat te denken van al die exoten. Is het erg als er papegaaien vrij rond vliegen in het Vondelpark? Zijn muskusratten echt zo schadelijk? Moeten we op Nijlganzen gaan schieten? Verwoesten Japanse oesters de Waddenzee of moeten we echt vrezen voor dodelijk giftige Australische spinnen? En mogen we nieuwkomers ook gewoon leuk vinden?

Mythe, geruchten en werkelijkheid worden van elkaar gescheiden en de exoten krijgen hun juiste plaats toebedeeld in dit land waar geen centimeter grondoppervlak. nog oorspronkelijk natuurlijk is.