iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Dieren

Toon als           
Volgorde

Dressuur met Kyra

Auteur: Kyra Kyrklund & Jytte Lemkow

`Wanneer ik met een paard samenwerk, moet het er niet alleen makkelijk uitzien, het moet ook gemakkelijk zijn, voor ons allebei. Alleen op die manier kunnen we allebei gelukkig en tevreden zijn. '
Dit is het motto van dit boek, dat geschreven is voor alle ruiters die beter willen leren rijden. Kyra en Jytte leggenniet alleen de methode uit om de basis goed te leren, maar daarnaast laten ze ook op een eenvoudig te begrijpen manier zien hoe zij de Grand Prix-oefeningen trainen. Ook besteden ze aandacht aan de juiste zit en het rijden van wedstrijden.

Kyra Kyrklund is een van de beste dressuuramazones en instructrices ter wereld. Op dit moment is ze hoofdtrainer bij de Zweedse nationale stoeterij in Flyinge. Ze kreeg haar opleiding in Duitsland en Zweden en heeft met veel succes deelgenomen aan de werelkampioenschappen en de Olympische spelen.

De Deense Jytte Lemkow heeft vele aren ervaring als internationaal dressuur-jurylid, hippisch journaliste en en fotografe en illustratrice. Tijdens de Olympische spelen in Moskou in 1980 stonden ze bij wijze van spreken tegenover elkaar: Kyra Kyrlund als ruiter op Piccolo en Jytte Lemkow als jurylid. In dit boek hebben ze hun krachten gebundeld om Kyra's kennis te delen met een groot aantal paardensportliefhebbers. Met een woord vooraf van Tineke Bartels.

Eckert's Animal Physiology

Auteur: Roger Eckert

This classic animal physiology text focuses on comparative examples that illustrate the general principles of physiology at all levels of organization—from molecular mechanisms to regulated physiological systems to whole organisms in their environment.

Een click met je hond

Auteur: Jolien Schat

Dit boek gaat niet alleen maar over honden, het gaat ook over mensen, want alles wat wij doen heeft invloed op het gedrag van onze honden.

Wij zijn twee verschillende soorten, die ervoor gekozen hebben om een leven te delen. Dat kan, want ondanks dat we van elkaar verschillen zijn er veel overeen-komsten tussen honden en mensen. Net als wij, houden honden van aandacht, lekker eten en koesteren ze affectie en geborgenheid. Wij stellen prijs op veiligheid en duidelijkheid in het leven, zij ook. Mensen communiceren met elkaar, net zoals honden dat doen.

Op dezelfde manier communiceren ze met ons en kunnen wij dat met hen doen. Wij delen ons leven met één of meerdere honden, wij hebben ze een deel van ons leven gemaakt. Er is geen andere diersoort dat zo nauw met ons verbonden is als juist die hond. We knuffelen met ze, delen ons voedsel, spelen en wandelen met ze en soms slapen ze zelfs in ons bed. We troosten ze en, als het nodig is, zoeken we troost bij hen.

De nauwe band die we met honden hebben schept verplichtingen van onze kant. De belangrijkste is ongetwijfeld onze plicht om de hond zo goed mogelijk te leren begrijpen. Want er zijn natuurlijk ook verschillen. Wij duiken niet met onze neus in iemands kruis tijdens een begroeting, zoals voor een hond heel gebruikelijk is. wij rollen ook niet, zwelgend van genot, door een vissenkadaver dat al minstens een week in de zon ligt. Ons belangrijkste zintuig is ons zicht, die van honden het reuk-vermogen. Die onderlinge verschillen kunnen tot problemen en miscommunicatie tussen mensen en honden leiden. Daar waar wij ons echter in een ander kunnen verplaatsen, hebben honden die mogelijkheid niet. Als we een goede relatie willen met onze honden dan zullen we ons dus moeten verdiepen in hun gedrag en hun beweegredenen en ons op de hoogte moeten stellen van hun 'taal'.

Honden trainen is al lang geen kwestie meer van 'hij moet het maar gewoon doen'. Moderne hondentraining is gebaseerd op samenwerking en het begrip van en voor de honden. Dit boek heeft als doel u daarbij te helpen, zodat u een fijne en duurzame relatie met uw hond kunt opbouwen.

Een vogelvriendelijke tuin

Auteur: Chinery

Deze gids laat zien hoe gemakkelijk het is om vogels naar je tuin te lokken. Je leest wel vogelvoer geschikt is, met welke planten je vogels een plezier doet en waar je bij nestkasten aan moet denken. Van een groot aantal tuinvogels krijg je een uitgebreide beschrijving, zodat je de soorten in je achtertuin kunt determineren en ontdekt hoe je de betreffende soort het beste kunt helpen. Volg de adviezen op en geniet het hele jaar door van het vogelleven in je tuin!

Een vreemde eend in de bijt

Auteur: F. Buissink

Een vreemde eend in de bijt Nieuwsredacties zijn er dol op. Vooral in de komkommertijd. Als zich in Nederland een dier vertoont, dat er nooit eerder is gezien, dan heb je een leuk nieuwsbericht. Zo'n vreemde eend in de bijt wordt des te sensationeler als het nieuwe dier ook nog eens jonkies krijgt en zich niet laat verjagen door klimaat of verkeer. Dan heet het al gauw dat ons land een nieuwe diersoort rijker is geworden.

Biologen denken daar anders over en zien de nieuwelingen vaak als een bedreiging van eigen inheemse natuur. Ze hebben het niet over een nieuwe diersoort, maar over een exoot.

Er zijn nogal wat exoten. Sinds het globaliseren grote vlucht heeft genomen, neemt hun aantal drastisch toe. Wat destijds begon met enkele immigranten als het konijn en de huismus dreigt nu uit te monden in een constante stroom van vreemdelingen die soms op eigen kracht reizen, maar meestal meeliften met schepen, vliegtuigen of vakantieverkeer. En de opwarming van ons klimaat zorgt voor een warm welkom voor allerlei zuiderlingen.

Vooral de internationale handel heeft voor aardig wat lastige nieuwelingen gezorgd. Kakkerlakken, muskusratten en wolhandkrabben zijn sprekende voorbeelden.

Dit boek verkent wat er zo'n beetje aan vreemdelingen te zien is. Compleet is het zeker niet. De aantallen vreemdelingen lopen in de tienduizend en er komen er nog dagelijks bij. Tegen zoveel instroom is de trage gedegenheid van een boek niet opgewassen. Deze inventarisatie is geen droge opsomming van nieuwe soorten en hun levens-wijzen, maar een verzameling levendig geschreven opstellen over de spectaculairste gevallen met veel informatie over achtergronden en oorzaken. Vaak gaat het in dit boek over hilarische blunders door mensen begaan.

Voor de Nederlander die niet zo goed thuis is in de biologie zijn de verhalen een leidraad voor wat te denken van al die exoten. Is het erg als er papegaaien vrij rond vliegen in het Vondelpark? Zijn muskusratten echt zo schadelijk? Moeten we op Nijlganzen gaan schieten? Verwoesten Japanse oesters de Waddenzee of moeten we echt vrezen voor dodelijk giftige Australische spinnen? En mogen we nieuwkomers ook gewoon leuk vinden?

Mythe, geruchten en werkelijkheid worden van elkaar gescheiden en de exoten krijgen hun juiste plaats toebedeeld in dit land waar geen centimeter grondoppervlak. nog oorspronkelijk natuurlijk is.

Emotional Healing for Horses and Ponies

Auteur: Stefan Ball / Judy Howard / Heather Simpson

Over the last few years there has been a revolution in the way we think about horses. At last we have clear ideas about how horses see the world, and about how they feel about themselves and the things we ask them to do. This book helps us to put these insights to work. Emotional Healing for Horses and Ponies brings together the skills of expert horsewoman and animal behaviourist Heather Simpson and those of leading Bach flower remedy experts Stefan Ball and Judy Howard. Together they describe how complementary medicine and simple changes in handling and housing routines can immeasurably improve the lives of our horses. Anybody who has been inspired by the tales of horse whisperers will find in this book practical steps that we can all take to give our horses happier and more joyful lives.


Taal: engels

ENCYCLOPEDIA OF DOG BREEDS

Auteur: Juliette Cunliffe

Taal: engels


• A highly informative, highly illustrated guide to the world of dogs. Text and illustrations combine to provide a comprehensive look at all aspects of the dog


• A one-stop reference guide to the main breeds, illustrated with 1000 photographs and line drawings


• Easy-to-use icons provide information on size, coat care and feeding


• Identification boxes list common name, other name, and colour variations


• Introductory sections give information about dog anatomy and history


• Includes a fascinating glimpse into the life of rescue dogs, tracking dogs and police dogs

Encyclopedie van de hond

Auteur: Fogle

Een schitterend visueel overzicht van de wereld van de rashond, met beschrijvingen van meer dan 400 rassen en kleurslagen. De prachtige foto's geven u een goed overzicht van de talloze honderassen, laten het gedrag en de mimiek van honden zien en ondersteunen de tips voor de beste verzorging van uw hond, om lang van en met uw huisdier te kunnen genieten.