iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Dieren

Toon als           
Volgorde

Een vogelvriendelijke tuin

Auteur: Chinery

Deze gids laat zien hoe gemakkelijk het is om vogels naar je tuin te lokken. Je leest wel vogelvoer geschikt is, met welke planten je vogels een plezier doet en waar je bij nestkasten aan moet denken. Van een groot aantal tuinvogels krijg je een uitgebreide beschrijving, zodat je de soorten in je achtertuin kunt determineren en ontdekt hoe je de betreffende soort het beste kunt helpen. Volg de adviezen op en geniet het hele jaar door van het vogelleven in je tuin!

Een vreemde eend in de bijt

Auteur: F. Buissink

Een vreemde eend in de bijt Nieuwsredacties zijn er dol op. Vooral in de komkommertijd. Als zich in Nederland een dier vertoont, dat er nooit eerder is gezien, dan heb je een leuk nieuwsbericht. Zo'n vreemde eend in de bijt wordt des te sensationeler als het nieuwe dier ook nog eens jonkies krijgt en zich niet laat verjagen door klimaat of verkeer. Dan heet het al gauw dat ons land een nieuwe diersoort rijker is geworden.

Biologen denken daar anders over en zien de nieuwelingen vaak als een bedreiging van eigen inheemse natuur. Ze hebben het niet over een nieuwe diersoort, maar over een exoot.

Er zijn nogal wat exoten. Sinds het globaliseren grote vlucht heeft genomen, neemt hun aantal drastisch toe. Wat destijds begon met enkele immigranten als het konijn en de huismus dreigt nu uit te monden in een constante stroom van vreemdelingen die soms op eigen kracht reizen, maar meestal meeliften met schepen, vliegtuigen of vakantieverkeer. En de opwarming van ons klimaat zorgt voor een warm welkom voor allerlei zuiderlingen.

Vooral de internationale handel heeft voor aardig wat lastige nieuwelingen gezorgd. Kakkerlakken, muskusratten en wolhandkrabben zijn sprekende voorbeelden.

Dit boek verkent wat er zo'n beetje aan vreemdelingen te zien is. Compleet is het zeker niet. De aantallen vreemdelingen lopen in de tienduizend en er komen er nog dagelijks bij. Tegen zoveel instroom is de trage gedegenheid van een boek niet opgewassen. Deze inventarisatie is geen droge opsomming van nieuwe soorten en hun levens-wijzen, maar een verzameling levendig geschreven opstellen over de spectaculairste gevallen met veel informatie over achtergronden en oorzaken. Vaak gaat het in dit boek over hilarische blunders door mensen begaan.

Voor de Nederlander die niet zo goed thuis is in de biologie zijn de verhalen een leidraad voor wat te denken van al die exoten. Is het erg als er papegaaien vrij rond vliegen in het Vondelpark? Zijn muskusratten echt zo schadelijk? Moeten we op Nijlganzen gaan schieten? Verwoesten Japanse oesters de Waddenzee of moeten we echt vrezen voor dodelijk giftige Australische spinnen? En mogen we nieuwkomers ook gewoon leuk vinden?

Mythe, geruchten en werkelijkheid worden van elkaar gescheiden en de exoten krijgen hun juiste plaats toebedeeld in dit land waar geen centimeter grondoppervlak. nog oorspronkelijk natuurlijk is.

Eerste hulp voor vogels

Auteur: Tim Hawcroft

Weet wat u doen moet, voor het te laat is! Praktische adviezen over:
• hoe u een diagnose stelt
• hoe u een gewonde vogel benadert en vastpakt
• elementaire eerstehulptechnieken
• het voorkomen en behandelen van verwondingen en ziekten
• wanneer u de dierenarts in moet schakelen

Emotional Healing for Horses and Ponies

Auteur: Stefan Ball / Judy Howard / Heather Simpson

Over the last few years there has been a revolution in the way we think about horses. At last we have clear ideas about how horses see the world, and about how they feel about themselves and the things we ask them to do. This book helps us to put these insights to work. Emotional Healing for Horses and Ponies brings together the skills of expert horsewoman and animal behaviourist Heather Simpson and those of leading Bach flower remedy experts Stefan Ball and Judy Howard. Together they describe how complementary medicine and simple changes in handling and housing routines can immeasurably improve the lives of our horses. Anybody who has been inspired by the tales of horse whisperers will find in this book practical steps that we can all take to give our horses happier and more joyful lives.


Taal: engels

ENCYCLOPEDIA OF DOG BREEDS

Auteur: Juliette Cunliffe

Taal: engels


• A highly informative, highly illustrated guide to the world of dogs. Text and illustrations combine to provide a comprehensive look at all aspects of the dog


• A one-stop reference guide to the main breeds, illustrated with 1000 photographs and line drawings


• Easy-to-use icons provide information on size, coat care and feeding


• Identification boxes list common name, other name, and colour variations


• Introductory sections give information about dog anatomy and history


• Includes a fascinating glimpse into the life of rescue dogs, tracking dogs and police dogs

Encyclopedie van de hond

Auteur: Fogle

Een schitterend visueel overzicht van de wereld van de rashond, met beschrijvingen van meer dan 400 rassen en kleurslagen. De prachtige foto's geven u een goed overzicht van de talloze honderassen, laten het gedrag en de mimiek van honden zien en ondersteunen de tips voor de beste verzorging van uw hond, om lang van en met uw huisdier te kunnen genieten.

Engelse Bulldog

Auteur: Dickerson

Van origine was de Engelse Bulldog een vechthond en nam hij het onder andere op tegen stieren - vandaar zijn naam. Tegenwoordig is de Bulldog een geleifde gezelschapshond met een gemoedelijk karakter. De onvergetelijke, markante kop is altijd gebleven! Dit boek bevat de meest essentiele informatie over de Engelse Bulldog, zijn voorouders en zijn karakter. Bovendien leest u alles over voeding, training, hygiene en gezondheid. Naast de heldere uitleg en duidelijke beschrijving bevat dit boek meer dan 135 informatieve kleurenfoto's. Dankzij de praktische opzet komt elke lezer te weten wat hij moet weten over het leven met een Engelse Buldog - of het nou gaat over zindelijkheidstraining, allergieen of het voorkomen (en bestrijding) van vlooien.