iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius PostNL GDPR/AVG

Helaas hebben we op dit moment geen exemplaar van dit boek liggen.

ISBN: 9789081853507
Kijk op Boeken Auteur: Paul Mulder

Het zoeken naar informatie/gegevens op het internet houdt miljoenen computergebruikers dagelijks bezig. Zoekmachines produceren vandaag de dag steeds betere resultaten en dat biedt de computergebruiker ongekende mogelijkheden voor het rechercheren op het internet.


Wat vaak ontbreekt, is het antwoord op de vraag: "Op welke wijze kan ik een onderzoek op het internet het beste uitvoeren?". Vanuit het gezichtspunt van een ervaren onderzoeker worden de daarvoor vereiste basiskennis en vaardigheden in dit handboek in vijf aparte delen beschreven.

Zo besteedt de auteur aandacht aan het medium internet, de effecten van sociale media, de hedendaagse cybercrime, de wetten en regels op het internet, en de privacy wet- en regelgeving.


De techniek van het internet, de werking van zoekmachines en "Wat is nu de beste browser om te kunnen rechercheren?", komen uitgebreid aan bod in deel twee. Om de techniek van het zoeken met de zoekmachine Google beter te kunnen begrijpen, is de theorie verrijkt met begrijpelijke praktijkvoorbeelden.


In deel drie gaat de auteur in op het zoekproces, de soorten bronnen, het gebruik van het Usenet, en de werking en het gebruik van metadata in documenten. In een apart hoofdstuk wordt de va/van het curriculum vitae (CV) beschreven, waarin het onderkennen van een gemanipuleerde CV de hoofdrol speelt. Tenslotte wordt stilgestaan bij het fenomeen "Het valse diploma", waarbij de verschillende typeringen worden beschreven en de wijze van verkrijgen.


In deel vier wordt veiligheid het digitaal rechercheren vanuit verschillende oogpunten toegelicht. Zo komen de gevaren vanuit het internet ruimschoots aan bod naast de keuze en bespreking van een virusscanner, het inzetten van een firewall, het gebruik van een proxy-server en de werking van The Onion Route (TOR). In deel vijf worden de tips 8). trucs beschreven die actief kunnen worden toegepast tijdens het rechercheren op het internet. 'e In de bijlagen worden naast de stopwoordentabel, de noodzakelijke add-ons aangegeven, die het mogelijk maken om Firefox als betrouwbare onderzoeks-browser geschikt te maken voor het rechercheren op het internet. Ter afsluiting een korte installatie handleiding voor de Tor Browser Bundle , die het ultieme rechercheren 'Zien, zonder gezien te worden' mogelijk maakt op het internet. Aan dit handboek is een website gekoppeld waar de lezer zijn kennis in de praktijk kan toetsen. Bij het behalen van een voldoende resultaat wordt een certificaat verstrekt. Kortom een praktische handleiding voor het rechercheren op het internet voor elke computergebruiker, MBO- of HBO-student of beginnende professional. _
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

€0,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage
PostNL aan huis: Voor 16.00u besteld, vandaag nog verzonden met PostNL.
 • library_books Kenmerken
  NUR 988
  Product lengte 240
  Product breedte 170
  Gewicht (gr) 554
  Taal dut
  Auteur Paul Mulder
  Publicatiedatum 20120331
 • label Onderwerpen