iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Diversen

Toon als           
Volgorde

Weg met Plakhaar!

Auteur: Molemaker

Neeltje, Spriet en Bup zijn onafscheidelijk. Ze noemen zich De Verschrikkelijke Drieling, maar eigenlijk zijn ze helemaal geen drieling. Ze zijn niet eens familie van elkaar. Ze wonen wel bij elkaar in de straat en hebben een neusje voor avontuur. Ze komen erachter dat er een plan is om het huis van mevrouw Van Kleve om te bouwen tot een hotel. Mevrouw Van Kleve komt uit een vreemd land. In haar huis wemelt het van de dieren en ze stinkt een uur in de wind. Samen met hun klasgenoten schieten Neeltje, Spriet en Bup haar te hulp. Maar hun tegenstander, Plakhaar, schakelt drie gespierde en gevaarlijke helpers in. Kunnen de kinderen deze strijd winnen?

Wegens geluk gesloten

Auteur: Justine le Clercq

'Je moet er niet mee zitten als je een keer geniet van een klant, als je een keer klaarkomt. Is toch prima? Heb je ook eens geluk. Maar nooit tegen je collega's zeggen, hoor! Want dan vinden ze je een hoer!'
Een prostituee, een junk, een kankerpatiënt, een geflopte schrijver: in Wegens geluk gesloten draait het om ogenschijnlijke buitenstaanders en heroïsche verliezers. Er is weinig verzonnen aan deze rauwkomische verhalen. Voor Justine le Clercq is de werkelijkheid al absurd genoeg: 'Mijn verhalen zijn slices of life. Waarom zou je er iets bíj verzinnen?'

Justine le Clercq raakte al op jonge leeftijd dakloos. Nadat ze jarenlang in Den Haag op straat had geleefd, stortte ze zich in het studentenleven, werd ze sportklimmer en werkte ze met jongeren en verslaafden. Tegenwoordig is ze schrijver en samensteller van tentoonstellingen. In 2011 debuteerde ze met de veelgeprezen roman De roemlozen.

Over De roemlozen:
'Haar stijl heeft pit; achteloos landen de grappen en sarcastische of diepzinnige opmerkingen in een verhaal dat sowieso al de aandacht vasthoudt. '
STANDAARD DER LETTEREN

'Hilarisch en voortreffelijk geschreven. '
HET FINANCIEELE DAGBLAD

'Het pure enthousiasme waarmee Le Clercq elke pagina te lijf gaat is meer dan aanstekelijk. '
DE GROENE AMSTERDAMMER

Weggewaaid

Auteur: Arthur Docters van Leeuwen

In de poëzie van Arthur Docters van Leeuwen gaat het over de liefde, de dood, over dromen en over de wereld. Een wereld die niet altijd mooi is, maar ook vaak wreed en verschrikkelijk. Weggewaaid excelleert in kernachtigheid en ironie. Een opzien-barend poëziedebuut. Arthur Docters van Leeuwen (1945) heeft vele belangrijke functies vervuld. Hij was onder meer hoofd van de BVD, procureur-generaal bij het gerechtshof te Den Haag en voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (Ann). Nu is hij senior research fellow bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur en geeft hij institutionele adviezen, onder meer aan het ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens is hij teruggekeerd naar zijn eerste liefde: schrijven. Ditmaal schrijft hij geen verhalen of sprookjes, maar gedichten.

Wegwijs in de psychiatrie

Auteur: Ras e.a.

Wegwijs in de psychiatrie behandelt alle vragen die samenhangen met psychische problemen en de behandeling ervan. Hoe gaat het in zijn werk als je verwezen wordt? Wie betaalt het? Helpt het eigenlijk wel? Hoe reageert de omgeving? Wat is een neurose of psychose precies? Hoe zit het met hulpverlening aan vrouwen, kinderen en migranten? Wat zijn de voor- en nadelen van psychofarmaca? Wat is psychotherapie eigenlijk?

Ook de achtergronden komen aan bod: hoe is de geestelijke gezondheidszorg in Nederland ingericht? Wie stelt de grenzen van geestelijk gezond en niet gezond vast? Kan iemand zo maar worden opgenomen? Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan onderwerpen als: overspanning, alcohol en drugs, de psychologie van het kind, m.n. ADHD, oorzaken van psychische aandoeningen, psychische problemen bij lichamelijk zieken, depressie en angststoornissen bij ouderen, dementie en evidence bases psychiatry.

Weihnachten und Ostern in der Einweihungslehre

Taal: duits

Auteur: Omraam Mikhael Aivanhov

Die Christen feiern alljährlich Weihnachten und Ostern, um der Geburt und der Auferstehung Jesu zu gedenken. Diese Feste rühren von einer alten Tradition der Einweihungslehre her, die schon lange vor dem Zeitalter des Christentums existierte. Sie fallen im Jahreszyklus auf die Winterwende und die Tagund Nachtgleiche im Frühling. Sie weisen hiermit auf ihre kosmische Bedeutung hin und lehren, dass der Mensch - Teil des Kosmos - mit der Trächtigkeit und dem Wachstum in der Natur eng verbunden ist. Weihnachten und Ostern - die zweite Geburt und die Auferstehung - sind in Wirklichkeit nur zwei verschiedene Darstellungen für die Erneuerung des Menschen und sein Eintreten in die geistige Welt. 1. Das Weihnachtsfest - 2. Die zweite Geburt - 3.
Das Erwachen auf den verschiedenen Ebenen - 4. >Wenn ihr nicht sterbt,
so werdet ihr nicht leben!

Wel of niet behandelen

Auteur: Heleen Dupuis
Wel of niet behandelen?

Wanner mag of moet een arts met behandelen ophouden of er niet aan beginnen? Wat te doen met een verwarde mevrouw van 82 die haar voet niet kwijt wil, terwijl er gangreen in zit? Moet een zwakzinnige behandeld worden met een beenmergtransplantatie? Is het juist dat artsen toch reanimeren, ook al heeft de patiënt gezegd dat hij niet wil? Wanneer moet een hoogbejaarde met een longontsteking antibiotica krijgen? Een van de meest voorkomende en meest gecompliceerde problemen in de huidige westerse geneeskunde betreft de vraag wanneer er wel of niet behandeld moet worden. In dit boek wordt uitgegaan van het standpunt dat er in de geneeskunde te veel en te vaak, dus ten onrechte, wordt ingegrepen. Dit wordt met een variant op een oud Hollands spreekwoord als volgt samengevat: "Baat jet niet, dan schaadt het wel." Dit principe loopt met het principe van onaantastbaarheid van het lichaam als een rode draad door het boek.

Prof. dr. Heleen M. Dupuis is hoogleraar medische ethiek aan de Rijksuniversiteit Leiden

Welkom in Moederland

Auteur: Susan Maushart

Welkom in Moederland is een eerlijke, fascinerende verkenning van het moderne moederschap. Maushart ontkracht met humor en wetenschappelijke argumenten de mythes en beschrijft de realiteit van het zwanger zijn, de bevalling, het moeder worden en de jongleerkunst die we 'werkend moederschap' noemen. Moeder in Moederland biedt troost en bevestiging, en is een feest van herkenning voor iedere moeder.

Welterusten!

Auteur: Stefan Lucius

Waar komt de behoefte aan slapen vandaan? Waarom is slapen zo belangrijk? Hoe komt het dat het sommige mensen zoveel moeite kost om in slaap te vallen? Hoe meer we leren over slapen, des te meer vraagtekens er lijken te zijn. Er is echter wel degelijk een goede manier om slaapproblemen te analyseren. Naast inzicht in oorzaken en handvatten voor behandelmogelijkheden bij slaapproblemen geeft dit boek actuele, wetenschappelijk onderbouwde tips.