iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
De nieuwe editie van 'Ontdek je gebruiksaanwijzing' is uit! Koop hier een gesigneerde versie. Lees hier meer over het beïnvloeden van je spanning!.

Diversen

Toon als           
Volgorde

Wandelen met je hond

Auteur: Nicky Gootjes

Hondenkenner en auteur Nicky Gootjes stelde meer dan 30 routes samen in gebieden waar de hond nog los mag lopen. De gids biedt verder een schat aan informatie voor hondenbezitters die met hun hond op pad gaan. Nicky geeft tips over de gezondheid van de hond en beschrijft waar de wandelaar rekening mee moet houden tijdens het lopen. Een onmisbare gids voor de hondenbezitter!

Wanhoop niet!

Auteur: Jurjen Vis

Wanhoop niet! 1e druk is een boek van Jurjen Vis uitgegeven bij Samenwerkende Uitgevers Vof. ISBN 9789075879667

Omstreeks het midden van de twintigste eeuw was Robert de Roos (1907-1976) een van Nederlands meest succesvolle componisten. Zijn werken werden regelmatig uitgevoerd, in binnen- en buitenland, door gerenommeerde dirigenten, solisten en orkesten. Niemand minder dan Willem Mengelberg noemde hem in 1937 'een van onze meest talentvolle jongeren'.
'Wanhoop niet!' prijkt als motto boven verschillende van De Roos' composities. Deze biografie verdiept het inzicht in een nauwelijks eerder beschreven periode uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. De Roos raakte in 1923 in de ban van Dada. Hij sloot vriendschap met enkele jonge Franse componisten die flink aan de weg timmerden. Na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) was hij een paar jaar leerling van Darius Milhaud. Zijn stijl van componeren ontwikkelde zich binnen korte tijd van 'heilige eenvoud' ( la Erik Satie) naar 'gecompliceerde meerstemmigheid'. Zijn acht strijkkwartetten (1941-1976) vormen een uniek, samenhangend geheel in de Nederlandse muziek en worden nog altijd gespeeld. Omstreeks 1960 bevrijdde Robert de Roos zich van de tonaliteit en begon hij atonaal te componeren. Zijn atonaliteit onderscheidt zich door een emotionele toets.
De Roos werkte ook samen met bekende schrijvers, onder anderen zijn zwager Eddy du Perron en diens vriend Menno ter Braak. Omdat De Roos van zijn muziek niet kon leven, werkte hij overdag en componeerde hij in de avonduren. Vanaf 1946 was hij Nederlands eerste cultureel attach , in Parijs. In diezelfde jaren kwam het Institut N erlandais van de grond. Van 1957 tot 1972 was hij diplomaat in Caracas, Londen en Buenos Aires.
JURJEN VIS (1958) is historicus, musicus en musicoloog en schrijft over Nederlandse geschiedenis en muziek. Hij publiceerde biografie n van Leo Smit, Julius R ntgen, Jacques Beers en Aafke Komter-Kuipers.

Wanneer smaakt de wijn

Auteur: Matthias Thun

Wanneer je een fles wijn koopt om thuis van te genieten, zou je dan niet willen weten wanneer de wijn het beste smaakt? Deze handige kleine zakgids vertelt je welke dagen optimale dagen zijn voor het drinken van wijn en welke dagen je moet vermijden als je het meeste uit je glas wilt halen. Ten minste twee supermarktketens doen alleen hun wijnproeverijen op de beste dagen zoals aangegeven door deze kalender!

War Stories (Vintage War)

Taal: engels

Auteur: Sebastian Faulks

In this unique and compelling anthology, Sebastian Faulks and Jorg Hensgen have collected the best fiction about war in the twentieth century. Ranging from the First World War to the Gulf War, these stories depict a soldier's experience from call-up, battle and comradeship, to leave, hospital and trauma in later life. Truly international in scope, this anthology includes stories by Erich Maria Remarque and Pat Barker, Isaac Babel and Ernest Hemingway, Heinrich Boll and Norman Mailer, JG Ballard and Tim O'Brien, Julian Barnes and Louis de Bernieres. Together they form a powerful and moving evocation of the horrors of war.

Ware meditatie

Auteur: Adyashanti

Wat zou er gebeuren als alles er van jou mag zijn zoals het is? Als je de behoefte aan controle opgeeft en in plaats daarvan alles wat zich voordoet op elk moment omarmt? In de veertien jaar dat hij zen bestudeerde merkte Adyashanti dat de zelfs meest doorgewinterde mediterenden de beoefening van meditatie gebruiken als een doel, in plaats van een middel tot een doel.
Wat hij ten slotte besefte was dat je je alleen open kunt stellen voor de kunst van Ware meditatie, (het verblijven in je natuurlijke staat) wanneer je alle technieken en ook het idee van jezelf als mediterende laat varen.
'Het doet er niet toe of men pas met meditatie is begonnen of dat men al lang gemediteerd heeft. Wat er toe doet is de houding waarin we het proces van meditatie benaderen. Het belangrijkste is dat we met een open geestesgesteldheid aan meditatie beginnen, een gesteldheid die oprecht en onschuldig is, waarmee ik een houding bedoel die niet gekleurd is door het verleden, of door wat we over meditatie hebben gehoord. We moeten het begrip meditatie fris en onschuldig benaderen. '
Adyashanti (1962) begon, na aandringen van zijn zenleraar Arvis Justi, in 1996 zelf met lesgeven.
Hij heeft verschillende boeken geschreven, waaronder 'Dansende Leegte', uitgegeven door Samsara in 2007.

Warmte

het belang van warmte voor het opgroeiende kind

Auteur: Edmond Schoorel

Alles begint met warmte. In de kou valt alles stil. Kou vatten is iets wat we in ons kikkerlandje maar al te goed kennen. ‘Warm vatten’ zou het omgekeerde kunnen zijn: gezondheid opbouwen. Als het iets verder gaat, noemen we het koorts. Maar ook koorts heeft te maken met gezond worden. In dit boek staat de warmte in de opvoeding centraal. Als die warmte zo belangrijk is, hoe kun je er dan het beste mee omgaan? Kun je dat opvoeden? Hoe kun je de warmte verzorgen? Is het belangrijk dat een kind ergens warm voor kan lopen? Wat is de rol van koorts? Welke kleding kan ik mijn kind het beste aantrekken? De tekst van dit boek is ontstaan uit de dagelijkse praktijk in het Kindertherapeuticum in Zeist. Op ieders vakgebied ervaren de medewerkers dat warmte een therapeutisch proces op gang kan brengen en hoe belangrijk het is om die warmte goed te verzorgen. In het laatste deel van dit boek vertellen de medewerkers over de warmte in hun vak. Elementen daarvan kan iedere ouder bij de opvoeding van zijn kind meenemen. En anders weet je naar welke therapie je je kind kunt sturen.

Was getekend

Auteur: E. Veerman

Zij vervullen een voorbeeldfunctie. Voor lotgenoten, voor valide sporters, voor de medemens en voor de maatschappij in het algemeen. Twaalf paralympische sporters vertellen hun levensverhaal, geportretteerd door auteur Eddy Veerman en fotografe Mathilde Dusol. Gehandicaptensporters vragen en verdienen een volwassen positie. Steeds vaker oogst hun doorzettingsvermogen bewondering. Meer en meer ook gaat de aandacht uit naar de prestaties van de paralympische sporters en springt niet louter de beperking in het oog. Dit boek richt de schijnwerpers op de mens achter zowel die prestatie als de handicap. In woord en beeld passeren twaalf Nederlandse topsporters met een lichamelijke beperking de revue, onder wie de gouden medaillewinnaars Esther Vergeer en Pieter Gruijters. Indrukwekkende en inspirerende verhalen over hindernissen en nieuwe kansen, angst, acceptatie en ambitie en over levens waarin elke dag topprestaties geleverd moeten worden.

Was ist ein geistiger Meister?

Taal: duits

Auteur: Omraam Mikhael Aivanhov

» Seinem Meister zu begegnen bedeutet fik den Schler, eine Mutter gefunden zu haben, die ihn willig neun Monate unter ihrem Herzen tr:ágt, um ihn in der geistigen Welt ins Leben zu rufen. Und wenn er in dieser Welt geboren ist, das heiBt wenn er geistig erwacht ist, dann schauen seine Augen die Schënheit der Schdpfung, hëren seine Ohren das gottliche Wort, kostet sein Mund die himm-lischen Speisen, tragen seine FiiBe ihn an die verschiedensten Orte des Raumes, um Gutes zu tun, und lernen seine Hinde in der feinstofflichen Welt der Seele zu erschaffen. «