iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Diversen

Toon als           
Volgorde

Wat nu?

Auteur: Jaap Schuurmans
Auteur: Bert Ummelen

'We kunnen niets meer voor u doen. ' Je zal het in de spreekkamer maar te horen krijgen. Gelukkig klopt het niet. Artsen en andere zorgverleners kunnen nog een heleboel doen, ook als beter worden er niet meer in zit. En zeker kunnen patiënt en naasten dat. Dit boek gaat over zorg en zelfzorg in de laatste levensfase. Wat mag je van zorgprofessionals verwachten? Wat kun je als patiënt zelf en kunnen je familie en vrienden doen om de finale van het leven zo goed mogelijk te maken?

Dit boek gaat over weerbaar zijn en weerbaar maken. In het 'levenseindedebat' lijkt autonomie een schraal begrip geworden: ja kunnen zeggen tegen de gifkraan. Volgens de auteurs van 'Wat nu?' veronderstelt echte autonomie in de eerste plaats goed geïnformeerd zijn. Wie goed geïnformeerd is kan pas keuzes maken. 'Eindelijk een samenhangend boek dat mensen met een ongeneeslijke ziekte en hun naasten wegwijs maakt in de palliatieve zorg. Op nuchtere wijze gaan de auteurs in op de meest voorkomende klachten en problemen, de mogelijkheden van zelfzorg en de professionele zorg die verwacht mag worden. Het lofwaardige doel is mensen te helpen zo lang mogelijk regie over hun leven te houden. ' Kris Vissers, hoogleraar pijn en palliatieve geneeskunde, UMC St Radboud.

Wat voorbij is begint pas

Auteur: Erwin Mortier

In het huis van zijn grootouders, waar de kunst van het zwijgen tot bloei werd gebracht, heeft Erwin Mortier geleerd dat de taal ook een zwerm is, een sprinkhanenplaag, een rattenepidemie. In Wat voorbij is begint pas brengt Mortier een aantal opmerkelijke beschouwingen bijeen die allemaal gaan over taal en schrijven. Hij schrijft dat het woord ons ook aanknaagt, en vooral: dat een mens moet spreken, dat we gedoemd zijn ons uit te drukken, ja dat zelfs zwijgen spreekt en zich niet laat knevelen.

Wat zeg je?

de taal van het lichaam bij de verzorging van kinderen

Auteur: Inga Mol

Baby's en kleine kinderen worden heel veel aangeraakt. Ze hebben nog geen woorden. Voor het kleine kind is de aanraking letterlijk het meest veelzeggende in zijn bestaan. Het is zijn eerste taal. Hoe je die taal kunt leren verstaan én spreken, is het onderwerp van dit boek. 'Wat zeg je?' is voor iedereen die kinderen verzorgt en voor iedereen die met kinderen werkt.

Water

Auteur: Marq De Villers

De Villiers reports from hot spots as diverse as China, Las Vegas and the Middle East, where he has crafted a powerful narrative about the lifeblood of civilizations, the global consequences of human thirst, and solutions that may avert the coming water wars.


Taal: engels

Waterklankmandala's kleuren

Auteur: Robert Boerman

Waterklankmandala's zijn prachtige figuren om al kleurend van te genieten. Ze zijn ontstaan uit waterklankbeelden, die een diepere uitwerking op je kunnen hebben.

Een waterklankbeeld is het beeld van water dat door geluid in beweging is gebracht. Door verschillende frequenties te gebruiken, ontstaat elke keer een ander patroon in het wateroppervlak. Omdat je hersenen ook met frequenties werken, hebben deze beelden invloed op je en kunnen ze je tot rust brengen.

Naast de in te kleuren waterklankmandala's zijn er afbeeldingen van de oorspronkelijke waterklankbeelden te zien, waar je op kunt mediteren. Ook wordt er enige achtergrondinformatie over de waterklankbeelden gegeven. Maar vooral staat dit boek garant voor vele uren kleurplezier.

Robert Boerman is onderzoeker, fotograaf, visionair en kunstenaar. Hij is een expert in het fotograferen van waterklankbeelden.

We Drink from Our Own Wells

Taal: engels

Auteur: Gustavo Gutierrez

After twenty years, We Drink from Our Own Wells remains a classic expression of Latin American spirituality by a pioneer of liberation theology. Starting from St. Bernard of Clairvaux's counsel to root spirituality in one's own experience, Gustavo Gutierrez outlines the contours of a spirituality rooted in the experience of the poor and their stuggle for life. His aim is to reflect on the contemporary road to holiness - the passage of a people through the solitude and dangers of the desert, as it carves out its own way in the following of Jesus Christ. This spiritual experience is the well from which we must drink. From it we draw the promise of resurrection.

We komen eraan !

Auteur: S. Rooijen

In dit boek wordt aandacht besteed aan de verschillende varianten van zorg-aan-huis. Daarnaast zijn er thematische hoofdstukken over de samenwerking met andere maatschappelijke voorzieningen, professionalisering, methodisch werken en kwaliteit van leven. Ook worden de toekomstige ontwikkelingen belicht. Het boek bevat opiniërende hoofdstukken die uitnodigen tot discussie. Tevens schrijven twee ex-cliënten over hun ervaringen met zorg-aan-huis.

We kunnen niet allemaal Duitsers zijn

Auteur: Wouter Meijer

Waarom is niet iedereen in Europa Duits? De bewondering voor het grootste land van de EU werd de afgelopen jaren steeds groter. En inderdaad: Duitsland is kampioen export, heeft het diploma 'Hoe verwerk ik mijn verleden' met vlag en wimpel gehaald, en misschien zou het wel beter zijn voor de economie, het milieu en de wereldvrede als iedereen Duitser was. Maar wie zoals Wouter Meijer jarenlang in Duitsland woonde en werkte, ziet ook de andere kant. Het groeiende leger van onderbetaalde flexwerkers, de krampachtige omgang met extreemrechts, en de rol op het wereldtoneel die veel Duitsers helemaal niet zien zitten.