iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Diversen

Toon als           
Volgorde

In de schijnwerpers

Auteur: Anjelica Huston

Als kind maakte ze kennis met Marlon Brando, Marilyn Monroe, Richard Avedon, Marianne Faithfull, ze trouwde met Jack Nicholson en later met Bob Graham, en ontmoette Ava Gardner, Joni Mitchell, Roman Polanski, Gwyneth Paltrow en vele anderen. Anjelica Huston, ons welbekend door haar vertolking van Morticia Addams in The Addams Family, is de dochter van de befaamde regisseur John Huston. Ze groeide op tussen de flamboyante filmsterren en muzikanten die het familielandhuis in Ierland veelvuldig bezochten en werd volwassen op filmsets in Londen, New York en Hollywood. In In de schijnwerpers beschrijft Anjelica haar leven van glitter & glamour. Ook de schaduwkanten ervan doet ze onverbloemd uit de doeken. Een intrigerend kijkje achter de schermen van een fascinerende, maar ook bedrieglijke wereld.

In de soep

Auteur: Manon Sikkel

Het inmiddels elfde deel in de serie 'De nieuwe keuken' staat stil bij het allersnelste maaltijdidee aller tijden: soep! En dan vooral bij gezonde, snelle soepen die iedereen kan maken: van erg hete soepen ('Spice in de soep') en snelle, makkelijke soepen ('Snel in de soep') tot complete maaltijdsoepen ('Maaltijd in de soep'), heerlijke vissoepjes ('Vis in de soep') en van-alles-en-nog-wat-soepen ('Alles in de soep').
Wat te denken van overheerlijke pindasoep, pure salie-soep met saffraan of hete gamba-tomatensoep? Om van de verrukkelijke kaassoep, de zwartebonensoep met pesto en de visballensoep-Zeedijk maar te zwijgen. Soep ze!

In de Spiegel (nederlands/russisch) 2013

Auteur: Peter D' Hamecourt

Nederlanders over Rusland - Russen over Nederland.
Russen zijn romantici, drinkeboers, luidruchtig en wonen in een ijzig koud, maar door God uitverkoren land. Nederlanders daarentegen zijn wars van romantiek en losgeslagen van hun christelijke wortels en verafgoden liberale denkbeelden.
Beide volkeren bejegenen elkaar via vastgeroeste clichés. Russen en Nederlanders houden in dit boek elkaar een spiegel voor in beide talen, zodat niets verborgen blijft van wat de een over de ander denkt.

In de stad van de marabouts

Auteur: Mommersteeg

De oude stad Djenn n Mali - bekend vanwege haar fascinerende architectuur - is al eeuwenlang een van de belangrijkste centra van islamitische cultuur in West-Afrika. Nog steeds woont er een groot aantal marabouts: Koranleraren en religieuze specialisten. Geert Mommersteeg verrichte antropologisch veldwerk in Djenn n sprak met marabouts over hun denken en handelen. Geleidelijk aan verkreeg hij toegang tot hun wereld en inzicht in de twee vormen van kennis waarin zij gespecialiseerd zijn: openbare kennis en geheime kennis.
Geert Mommersteeg is universitair docent Culturele Antropologie aan de Universiteit Utrecht.
In de stad van de marabouts is de tweede uitgave in de reeks ANTROPOLOGIE ACADEMIE. Cultureel antropologisch onderzoek geeft inzicht in boeiende en indringende menselijke thema's. Het kan bij uitstek antwoorden op vragen over cultuur en culturele dynamiek, zowel in samenlevingen elders als in de Nederlandse multiculturele samenleving. De reeks ANTROPOLOGIE ACADEMIE wil voor een breed publiek de resultaten van antropologisch veldwerk en andere door antropologen gebruikte onderzoeksmethoden belichten. Daarbij wordt een scala aan onderwerpen uit het ruime studieveld van de culturele antropologie belicht.
De boeken uit de ANTROPOLOGIE ACADEMIE hebben een inleidend karakter, zijn toegankelijk geschreven en geschikt voor studenten op BA- en MA-niveau, maar ook voor anderen, zoals reizigers en docenten, die zich afvragen hoe mensen met een verschillende culturele achtergrond in de wereld staan. De reeks ANTROPOLOGIE ACADEMIE wordt uitgegeven in samenwerking met de Antropologen Beroepsvereniging (ABv)- www. antropologen. nl

In de tuin (van DK)

Auteur: Martyn Cox

Van bijenhotel tot slakkenracebaan: de allerleukste tuinknutsels

Zou jij graag wat meer dieren bij jou in de tuin willen tegenkomen? Vogels? Vlinders? Kikkers? Daar kun je zelf voor zorgen! Bouw een vlinderhuisje, maak je eigen minivijver of leg een handige vogeldouche aan. Door bepaalde planten neer te zetten, kun je vaak heel eenvoudig allerlei dieren naar je tuin lokken.

-> Stap voor stap uitleg, met mooie duidelijke foto's.
-> Boordevol groenideeën en tips.

In de wereld van de kunsthandel

Auteur: Nijstad

De kunsthandel kent vele waarden. Vaak denkt men als eerste aan geldswaarde, maar schoonheidswaarde, gevoelswaarde, zeldzaamheidswaarde, historische waarde, decoratieve waarde en sentimentswaarde zijn minstens even belangrijk. In deze verhalenbundel openbaart kunsthandelaar Saam Nijstad ons deze wereld van waarden - een wereld waar geld alléén beslist niet gelukkig maakt en waarin zich heel wat meer afspeelt dan prozaïsche zaken als bieden, kopen en verkopen.

In den beginne

Auteur: Govert Derix

Auteur: Léon Frissen

Het boek bevat beschouwingen, interviews en filosofische bespiegelingen over de toekomst van de beschaving. Er is met veel mensen uit de financiële, economische en politieke wereld gesproken over het thema. Job Cohen, René Van der Linden, Paul Schnabel, Wim van de Donk, Paul Frissen, Peter Elverding, Piet van Schijndel, Ton en Ronald Goedmakers en Steve Stevaert hebben als gesprekspartners deelgenomen.

De tegenstelling tussen Angelsaksisch en Rijnlands model is het cruciale spanningsveld van onze tijd. Vanuit die overtuiging maken de schrijvers een onderzoeksreis naar de bronnen van een 'wijze samenleving'. In dialoog met de genoemde deelnemers ontstaat een visie op beschaving als georganiseerde betrokkenheid op basis van universele waarden. Hoe kunnen we die waarden zodanig mobiliseren dat onze tijd over zijn schaduw kan springen? De gesprekken zijn een 'Fundgrube' van ervaringen, oplossingsrichtingen en ideeën.

In den beginne breekt een lans voor een nieuw perspectiefrijk verhaal dat op de agenda mag staan van alle organisaties, opleidingen, bedrijven en individuen die onze toekomst met optimistische bezorgdheid tegemoet zien.

In den beginne

Auteur: Ray

In deze bundel zijn drie prachtige bijbelse verhalen samengebracht: De ark van Noach, Het kind in de kribbe en Het verhaal van de schepping.