iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Diversen

Toon als           
Volgorde

Timo

Auteur: Ferwerda
een Griekse idylle

De derde eeuw voor Christus vormt een van de meest roerige en fascinerende periodes in de Griekse geschiedenis. Filosofie, wetenschap en kunst bloeiden als nooit tevoren. In de filosofie beloofden de leiders van de verschillende scholen hun aanhangers als om strijd het geluk. In de wetenschap werden de grondslagen van de wiskunde geformuleerd die meer dan tweeduizend jaar voor onaantastbaar golden. In de kunst richtten dichters, schilders en beeld-houwers zich niet meer in de eerste plaats op het beschrijven en afbeelden van stereotiepe figuren maar op individuele karakters. En in een klein provinciestadje op de Peloponnesus, Elk, bestreed de filosoof Pyrrho alle gevestigde dogma's met een vrolijk scepticisme.

In die eeuw leefden Timo van Phlious en zijn geliefde Iris. De scherpzinnige Timo maakte zich als leerling van Pyrrho alle ontwikkelingen in filosofie en wetenschap gemakkelijk eigen en stelde op schelmse en vaak venijnige wijze alles aan de kaak wat zonder voldoende bewijs als waarheid werd gepresenteerd. Hij kende al zijn beroemde tijdgenoten persoonlijk en doceerde zowel aan het hof van de Macedonische koning Ms in een eigen school in Athene. De kunstzinnige Iris luisterde meer naar de bespiegelingen van haar eigen hart en gaf daar in een reeks bijzondere schilderijen en keramische werken uiting aan.

Ferwerda's historische roman Timo is een ode aan de liefde en aan de scepsis. De amoureuze en filosofische verwikkelingen in het leven van deze grote scepticus worden zodanig beschreven dat tevens een fascinerend beeld staat van de toenmalige cultuur in al haar geledingen. Een rijke roman voor ieder met belangstelling voor filosofie in het algemeen of voor die van de Griekse oudheid in het bijzonder.

Timothy en het geheim van Mi-Yu

Auteur: Karin van Driel

Timothy is nieuwsgierig en sluipt op een dag het tuinhuisje van zijn buurman binnen. Daar ontdekt hij een megagrote zeepbel! Wat er dan gebeurt …
Timothy en het geheim van Mi-Yu is een modern sprookje voor kinderen vanaf 7 jaar. Om zelf te lezen of om uit voor te lezen.
Een prachtig boek waarin kinderen ontdekken waar ze goed in zijn en blij van worden. Voor iedereen is dat iets anders en alles is oké. Een prachtige, positieve boodschap. Sabine Wisman (auteur/illustrator)
Kijk ook eens op de website van Timothy
www. timothy-book. com

Tirade 429

Auteur:

'Stelt u zich een onbegrensd landschap voor. Gebergten heeft het, uitgestrekte vlaktes, glooiende heuvels zover het oog reikt. Oneindig en eindeloos gevarieerd. Wij bevinden ons in dat landschap in het laagland, waar zojuist het voorjaar is uitgebroken. We genieten van de aangename vergezichten en de warmte van
de voorjaarszon als we ineens het gekraak van trappers horen. Een man op een bakfiets komt naderbij, de bovenste knoopjes van het hemd alvast zomers los, de krullen deinend in het zachte b. . .

Tirion natuur

Auteur: Lindner

Deze schelpengids is een zeer uitgebreide en volledige herziene versie van de zo succesvolle 'Elseviers gids van de zeeschelpen'. Het boek van Gert Lindner kan worden beschouwd als hèt standaardwerk voor zeeschelpen. Het bevat 1.250 fraaie - zeer gedetailleerde - afbeeldingen, waarvan 1.072 in kleur. Naast deze natuurgetrouwe afbeeldingen, treft men een nauwkeurige beschrijving aan van o.a. vorm, kleur en vind-plaatsen. Bij elke soort zijn de afmetingen aangegeven. Waar mogelijk zijn de schelpen op ware grootte afgebeeld. Ten opzichte van de eerste druk is de systematiek aangepast aan de nieuwste inzichten. Hiermee is de gids niet alleen te gebruiken als determinatiewerk, maar tevens als leidraad om een collectie te ordenen. In begrijpelijke taal wordt ingegaan op zaken als soort-begrip en naamgeving en allerlei andere onderwerpen die met de malacologie (weekdierstudie) te maken hebben.

Tirions stenengids

Auteur: Hamilto

stenen, mineralen en fossielen

Stenen spreken hun eigen taal. Tirion stenengids helpt deze ontcijferen, de fantastische kristalstructuren die in een ogenschijnlijk oninteressante kei schuilgaan, de wording van stollings- en afzettingsgesteenten, de fascinerende wereld van de fossielen. Met beschrijvingen van samenstelling, structuur, ontstaanswijze en vindplaatsen en meer dan 300 verklarende tekeningen, naast de 600 afbeeldingen in kleur.

Tirol inferno

Auteur: Annelies Verbeke

Twee toptalenten vinden elkaar in een hilarische novelle. Annelies Verbeke, altijd te vinden voor een dosis waanzin, schreef een tekst in verzen - sterker nog: in jambische pentameters op rijm. Bij dit huzarenstukje tekende Klaas Verplancke prenten in een uitbundige mix van stijlen. Die prenten stijgen ver uit boven wat we doorgaans een illustratie noemen.
De veertig personages die hun opwachting maken, zijn tot elkaar veroordeeld door de falende techniek. De skilift waar ze samen in gestapt zijn, blijft stilstaan. Hoe langer het duurt, hoe meer de eerst nog gemoedelijke sfeer beladen raakt met ergernis en onbegrip. Door een oud geheim komt het zelfs tot een handgemeen. Tirol inferno is een klucht en een parabel tegelijk. Want natuurlijk draait het ook hier om de kleine kanten en grote gevoelens waar de mens al eeuwenlang mee worstelt.
Verbeke en Verplancke tekenen met Tirol inferno voor een van de origineelste en vermakelijkste boeken van het jaar.

Titel onbekend, hergebruiken

Auteur: Annette Evertzen

In dit boek worden de lotgevallen van joodse mensen in Borne tijdens de Tweede Wereldoorlog beschreven. Zij zochten en vonden manieren om aan de verordeningen en deportaties van de Duitse bezetter te ontkomen. Sommigen bereidden zich vroeger of later voor op een onderduik. Ze kregen hulp van anderen - soms heel onverwacht - en doken onder. Anderen ontdoken via eigen wegen de maatregelen van de nazi's en werden daarbij gesteund door het verzet. Het boek is gebaseerd op (archief)onderzoek en interviews met betrokkenen. Zij stelden de auteurs, Annette Evertzen en Stevine Groenen, niet eerder gepubliceerd materiaal ter beschikking: foto's, brieven en documenten. De lezer krijgt hierdoor een goed beeld van het leven van joodse mensen in de oorlog en hun helpers. Bekende joodse families als de familie De Leeuw en de familie Lievendag vonden onderdak in een cocon van vier gezinnen. Ze overleefden allen de oorlog. In de doopsgezinde pastorie vonden twee joodse meisjes uit Wenen en vele anderen een toevluchtsoord. Enkele minder bekende joodse mensen zoals Lotte Ruth Feldman-Kan en Fred Kaufmann, kregen door dit project een duidelijk gezicht.

Toen de engelen vertrokken

Auteur: B. Carter

Sommige bestemmingen kies je, andere overkomen je. Onverwacht raakt Bill Carter ondergedompeld in de burgeroorlog in Bosnië. Met gevaar voor eigen leven probeert hij de hachelijke situatie van belegerd Sarajevo wereldkundig te maken. Hij slaagt erin een live-satellietverbinding op te zetten met popgroep U2, tijdens hun Europese tournee. Honderdduizenden concertbezoekers uit de hele wereld worden overdonderd door zijn beelden en interviews uit de vergeten stad. Toen de engelen vertrokken is een autobiografisch document over het leven in een hedendaagse oorlog. Carter neemt de lezer mee in een emotionele achtbaan: avontuurlijk, gruwelijk, troostend en bovenal confronterend.