iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Esoterie

Toon als           
Volgorde

Beelden als inspiratiebron

Auteur: Voorhoeve
een werkboek

Een praktisch en inspirerend werkboek over de 'taal' van beelden. Een uitgebreide literatuurlijst en vele voorbeelden inspireren om zelf op een creatieve manier met beelden aan het werk te gaan.

Being-in-dreaming

Auteur: Florinda Donner

taal: engels

An initiation into the Sorcerer's World

A clarifying and hauntingly feminine perspective on the Castaneda sorcery. Her compelling account pulls us right into the excitement, pain, confusion; and love that mark the first transitions from the everyday into the magic that lies beyond, into the lifelong search for freedom and knowledge that propel us into worlds that are wild and alive and fabulously different from the one we know." —KAY CORDELL WHITAKER, author of The Reluctant Shaman

Journey into a surrealistic world of ancient MesoAmerican traditions, enchantment, and magic with Florinda Donner and a circle of enigmatic sorcerers—including Carlos Castaneda.

Donner, the longtime colleague and fellow dreamtraveler of Castaneda and the acclaimed author of The Witch's Dream and Shabono, takes us back some twenty years to offer a riveting autobiographical account of her halting, sometimes unwilling, often bewildering initiation into the world of beingindreaming.

While traveling in northern Mexico, Donner, then a young student at UCLA, happened upon "another world that coexists with ours." Peopled by the followers of a sorcerers' tradition originating with the Indians of preColumbian Mexico, this tantalizing world became her spiritual and intellectual passion.

By slipping from one identity to another and engineering bizarre and serendipitous encounters, Castaneda and his circle upset all of Donner's assumptions about time, space, and existence while questioning all her notions of femininity.

Bekijk het, voel het en laat het los

Auteur: E.A. Schuitenmaker / T. Barros

Met trots presenteerden paranormaal genezend medium Tresi Barros, Isaak, gids van het medium en schrijfster Elise Schuitenmaker, het afgelopen jaar hun eerder verschenen boek Bekijk het, voel het en laat het los. In zoveel zalen in het land kregen zij een warm welkom en luisterden de mensen gretig naar de woorden van Isaak, hoge meester uit het Hiernamaals. Nieuwsgierig geworden, kwamen de vragen van het publiek in de zaal vaak als vanzelf. De vragen werden beantwoord op de zo welbekende wijze van Isaak, helder, boeiend, met liefde en geduld, maar wel direct, want de waarheid kan heel confronterend zijn.
In dit boek zijn alle wijze woorden die Isaak sprak en de vragen uit het publiek opgenomen. Ook laat Isaak iets meer van zichzelf zien. Met mij, Elise, sprak hij over zijn laatste leven hier op Aarde met zijn instrument, het medium Tresi Barros en de warme herinneringen die hij aan deze tijd heeft.

Beroep en karma

Auteur: Rudolf Steiner
tien voordrachten gehouden in Dornach van 4 tot 27 november 1916

In de tijd waarin Steiner deze voordrachten hield (1916), was het werkleven al drastisch veranderd. Mechanisatie, specialisatie en formalisering van taken hadden de vroegere emotionele betrokkenheid van de mens bij het product van zijn arbeid tenietgedaan. Maar Steiner blikt niet nostalgisch terug naar een oudere economische orde. Hij ziet de technische doordringing van het arbeidsproces als noodzakelijk en in principe heilzaam - mits ze van de mens uit wordt gestuurd.
Op kleurrijke en gevarieerde wijze werkt Steiner deze visie uit. Hij gaat in op historische persoonlijkheden, bijvoorbeeld zeer uitvoerig op Goethe, op wetmatigheden in zowel het individuele karma als het karma van de aarde; zelfs wordt de blik gericht op de verre toekomst. Met name het verschijnsel van de arbeidsdeling en het bijbehorend verlies aan arbeidsvreugde komt in een verrassend perspectief te staan. In het nawoord onderzoekt Erna Trouw welke relevantie Steiners gezichtspunten hebben voor ons huidige, snel veranderende werkleven.

Beter verkopen met het enneagram

Auteur: Jan Willem van de Wetering

Het enneagram is een beproefde theorie die negen verschillende persoonlijkheidstypen beschrijft. In dit boek wordt u wegwijs gemaakt in het enneagram en de toepassingsmogelijkheden in de dagelijkse verkooppraktijk. Ook geeft het inzicht in uzelf als verkopende partij en in de koper of klant.

Betoverende liefde

Auteur: Marianne Williamson

Betoverende liefde schetst een beeld van wat het is om verliefd te zijn en tegelijkertijd één te zijn en vrede te hebben met God en met zichzelf: de herontdekking van de romantische liefde als ons nieuwste spirituele werkterrein.

Bewust worden doe je zelf !

Auteur: Santanera
Schrijven naar bewustzijn en zelfkennis

Dit originele boek begeleidt je op jouw unieke weg en nodigt je uit om je gevoelens, ervaringen en belevingen op te schrijven. Iedere maand komt er een levensthema aan bod waarmee je aan de slag gaat, iedere week is er een spreuk die met dat thema te maken heeft, en voor elke dag is er een positief woord. Gedurende de dag hoef je alleen maar af en toe aan het woord te denken en kijk je naar wat het met je doet. Wat betekent het voor jou met betrekking tot het thema van de maand? Wat voel je erbij? Aan het eind van de dag schrijf je op die bladzijde jouw ervaringen en bevindingen met het woord van die dag op, bijvoorbeeld: hoe en waar heb ik het kunnen gebruiken? Waar liep ik tegen aan? Of wat je zelf maar wilt opschrijven. Bewust zijn betekent simpelweg dat je stilstaat en even de tijd neemt voor jezelf en je gevoelens. Dit schrijfboek nodigt je uit om hiermee aan de slag te gaan. Wat ben jij bereid te geven? Wat creëer jij voor jezelf? Waar kies je voor? Hoe belangrijk vind jij jezelf? Al schrijvend zal jouw eigen boek ontstaan, het staat synoniem aan jouw leven. Aan jou de keus...

Bewustzijn

Auteur: Alexander Smit
gesprekken over dat wat nooit verandert

Bij het zoeken naar het wezenlijke in ons leven lijkt de interesse vooral uit te gaan naar verandering en verbetering. Menigeen heeft het idee dat door te streven naar verandering de wezenlijke verandering zal plaatsvinden. Maar is dat wel zo?

In de gesprekken met Alexander Smit (1948 -1998) wordt duidelijk gemaakt dat de drang tot zelfverbetering en verandering juist een van de belangrijkste obstakels is geworden voor het realiseren van onze ware natuur. Enerzijds omdat deze drang op concepten berust en een concept nooit de werkelijkheid kan bevatten. Alexander was diepgeworteld in de eeuwenoude, van leraar op leerling overgedragen traditie die ‘Advaita’ wordt genoemd. Alexander sprak uitsluitend op basis van eigen ondervinding en hij verzocht degenen met wie hij gesprek was zich ook tot eigen ondervinding te beperken. Op deze manier werd een situatie geschapen waarin een werkelijk ontmoeten mogelijk was. Om iets wezenlijks te kunnen overdragen is dit ontmoeten een voorwaarde. Alleen een werkelijk oorspronkelijke, niet op herinnering gestoelde overdracht kan een hulp zijn om het authentieke in onszelf te realiseren.

Het boek Bewustzijn bevat een selectie uit de talloze gesprekken waarin mondelinge overdracht van dit authentieke of oorspronkelijk in de mens centraal staat.