iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Esoterie

Toon als           
Volgorde

Bewustzijn spreekt

Auteur: S. Balsekar

Alles wat er is, is Bewustzijn. Dit is de meest compacte samenvatting van de Advaita Vedanta, de wellicht meest belangrijke nondualistische Indiase filosofie, die nog steeds direct van leraar tot leerling wordt doorgegeven. Ramesh S. Balsekar geeft op een volkomen spontane wijze inzicht in deze filosofie en de manier waarop die direct in het dagelijkse praktische bestaan kan worden ervaren. Hierin treedt hij op een volstrekt authentieke wijze in de voetsporen van zijn voorgangers en inspirators Shri Ramana Maharshi en Shri Nisargadatta Maharaj. Als gepensioneerd bankdirecteur en met een gedegen Engelse universitaire opleiding lukt het hem als geen ander de Advaita-traditie heel direct en voor de analytisch ingestelde westerse geest kristalhelder over de dragen.

Bewustzijnstoestanden

Auteur: Coen Stenfert
Waar gaan we naar toe?

Bewustzijnstoestanden is een boek met vele levensvragen en antwoorden zonder oordeel. We schreven dit boek door vragen te stellen en te luisteren naar de antwoorden vanuit het hogere bewustzijn. Deze antwoorden schreven we letterlijk op. Het boek omvat daarom de wijsheid die wij allen hebben en waarover we kunnen beschikken wanneer we maar willen.

Het is aan jou wat je ermee doet, maar ons doel is je aan het denken te zetten over dat er veel meer is dan je denkt. Je zult misschien ook vragen hebben die niet in dit boek staan. Deze kun je aan jezelf stellen en zien welke antwoorden jouw bewustzijn je geeft. Je zult merken dat tijdens en na het lezen van dit boek je eenvoudiger met je eigen bewustzijn communiceert, omdat je situaties anders gaat zien.

Biografie en verhaal

Auteur: Burger

In een verhaal herkennen we thema's uit ons eigen leven en vooral in die verhalen (epen) die we als "klassiek" bestempelen. Dit zijn verhalen die het algemeen menselijke raken en daarom de tijd weerstaan. Zij vertonen een duurzaamheid, waardoor ze vele eeuwen mee gaan. De Odyssee van 1000 vóór Christus ontroert ons nog steeds. Elk epos heeft zijn eigen thematiek en dynamiek. Zo ook elke zevenjarige levensperiode in de menselijke biografie. De auteur laat zien vanuit zijn jarenlange ervaringen met de verschillende epen dat deze een hulpmiddel bieden om inzicht te krijgen in de thematiek van een bepaalde levensfase en om de dynamiek van die levensfase te activeren. Oefeningen ondersteunen dit proces. Frits Burger, Oud–Germanist en psychosociaal hulpverlener, behandelt zowel oude als moderne verhalen, onder andere Parzival, Het Nibelungenlied, Tristan, De Vliegende Hollander, maar ook Tolkiens In de ban van de Ring en de J. K. Rowlings" Harry Potterboeken.

Bodar door het land van Franciscus

Auteur: Antoine Bodar

Antoine Bodar laat zich inspireren door paus Franciscus en zoekt sporen van diens 'naamgever': Franciscus van Assisi (1182-1226) in zijn nieuwe boek 'Bodar door het land van Franciscus'. Als lezer reis je mee naar Umbrië, de Italiaanse landstreek waar de heilige Franciscus woonde en werkte. Je krijgt in het boek 'Bodar door het land van Franciscus een spirituele kijk op de historische Franciscus, de plaatsen en het landschap waarmee de zich verbonden voelde. Bovendien legt Bodar de verbinding met de huidige paus. Die gaf met zijn naam duidelijk richting aan zijn functie: solidariteit en bestrijding van armoede. Antoine Bodar is kunsthistoricus en priester en bekend van zijn media-optredens over onder andere de kerkelijke actualiteit.

Boundless Healing

Auteur: Tulku Thondup

This book offers simple meditation techniques to awaken healing energies in the body and mind. Using Buddhist principles as a basis, Tulku Thondup has created a universal guide that anyone can use. It will benefit those who want to preserve good health as well as those who need comfort and relief from illness or mental distress. Boundless Healing offers:
• Ways to employ the four healing powers: positive images, positive words, positive feelings, and positive belief
• Detailed healing exercises that can be done individually or as part of a twelve-stage program
• Exercises for dispelling anxiety
• Healing prayers for the dying and the deceased, plus advice for helpers and survivors

These meditations draw on our innate capacity for imagination and memory, our natural enjoyment of beauty, and our deep-seated longing for a state of quiet calm. For all those who wish to become healthier, happier, and more peaceful in everyday life.

Breng je leven op orde

Auteur: Fokke Slootstra
oefeningen in het verkrijgen van psychologische en spirituele vrijheid

Hoe kunnen we ons leven weer op orde brengen? In dit boek reikt Tools for life-therapeut Fokke Slootstra de lezer de tools aan om dat te bereiken, door middel van heldere, concrete oefeningen en voorbeelden uit de praktijk. De oefeningen zijn gericht op zelfkennis, acceptatie van jezelf zoals je bent, en daarnaast op het verkrijgen van innerlijke vrijheid. Slootstra maakt onderscheid tussen psychologische en ultieme vrijheid. Hij zet uiteen hoe onze programmering onze reacties en emoties triggert. Door bewust voelen, uiten, kiezen, losmaken en vergeven, verkrijgen we eerst psychologische vrijheid. Pas dan kan er gewerkt worden aan de ultieme vrijheid door een ander perspectief met betrekking tot jezelf in te nemen. Je gaat nadenken over wat je ego nu precies behelst en realiseert je dat alles één is.

Kortom: in dit boek streef je eerst naar 'helemaal jezelf in de wereld zijn' om daarna 'helemaal de wereld in je Zelf' te zien.

Bronnen van cultisch handelen

Auteur: B. Baan
Van natuurreligie tot sacrement

Cultus loopt als een rode draad door de ontwikkeling van de mensheid, vanaf de vroegste culturen tot op de dag van vandaag. In dit boek komen elementen uit geschiedenis, theologie en geesteswetenschap samen om het ontstaan en de metamorfose van verschillende cultusvormen te laten zien. Niet alleen de bronnen en de ontwikkeling van cultus en sacrament, maar ook hun betekenis voor mens, aarde en geestelijke wereld komen aan de orde.

Budo-geheimen

leringen van de meesters in de krijgskunsten

Auteur: Stevens

Het boek omvat een rijke verzameling historische geschriften, grondbeginselen en oefeningen uit trainingsboeken en teksten over de filosofie van budo, aangevuld met prachtige kalligrafische uitingen van de meesters zelf.