iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Esoterie

Toon als           
Volgorde

Biografie en verhaal

Auteur: Burger

In een verhaal herkennen we thema's uit ons eigen leven en vooral in die verhalen (epen) die we als "klassiek" bestempelen. Dit zijn verhalen die het algemeen menselijke raken en daarom de tijd weerstaan. Zij vertonen een duurzaamheid, waardoor ze vele eeuwen mee gaan. De Odyssee van 1000 vóór Christus ontroert ons nog steeds. Elk epos heeft zijn eigen thematiek en dynamiek. Zo ook elke zevenjarige levensperiode in de menselijke biografie. De auteur laat zien vanuit zijn jarenlange ervaringen met de verschillende epen dat deze een hulpmiddel bieden om inzicht te krijgen in de thematiek van een bepaalde levensfase en om de dynamiek van die levensfase te activeren. Oefeningen ondersteunen dit proces. Frits Burger, Oud–Germanist en psychosociaal hulpverlener, behandelt zowel oude als moderne verhalen, onder andere Parzival, Het Nibelungenlied, Tristan, De Vliegende Hollander, maar ook Tolkiens In de ban van de Ring en de J. K. Rowlings" Harry Potterboeken.

Bodar door het land van Franciscus

Auteur: Antoine Bodar

Antoine Bodar laat zich inspireren door paus Franciscus en zoekt sporen van diens 'naamgever': Franciscus van Assisi (1182-1226) in zijn nieuwe boek 'Bodar door het land van Franciscus'. Als lezer reis je mee naar Umbrië, de Italiaanse landstreek waar de heilige Franciscus woonde en werkte. Je krijgt in het boek 'Bodar door het land van Franciscus een spirituele kijk op de historische Franciscus, de plaatsen en het landschap waarmee de zich verbonden voelde. Bovendien legt Bodar de verbinding met de huidige paus. Die gaf met zijn naam duidelijk richting aan zijn functie: solidariteit en bestrijding van armoede. Antoine Bodar is kunsthistoricus en priester en bekend van zijn media-optredens over onder andere de kerkelijke actualiteit.

Boundless Healing

Auteur: Tulku Thondup

This book offers simple meditation techniques to awaken healing energies in the body and mind. Using Buddhist principles as a basis, Tulku Thondup has created a universal guide that anyone can use. It will benefit those who want to preserve good health as well as those who need comfort and relief from illness or mental distress. Boundless Healing offers:
• Ways to employ the four healing powers: positive images, positive words, positive feelings, and positive belief
• Detailed healing exercises that can be done individually or as part of a twelve-stage program
• Exercises for dispelling anxiety
• Healing prayers for the dying and the deceased, plus advice for helpers and survivors

These meditations draw on our innate capacity for imagination and memory, our natural enjoyment of beauty, and our deep-seated longing for a state of quiet calm. For all those who wish to become healthier, happier, and more peaceful in everyday life.

Breng je leven op orde

Auteur: Fokke Slootstra
oefeningen in het verkrijgen van psychologische en spirituele vrijheid

Hoe kunnen we ons leven weer op orde brengen? In dit boek reikt Tools for life-therapeut Fokke Slootstra de lezer de tools aan om dat te bereiken, door middel van heldere, concrete oefeningen en voorbeelden uit de praktijk. De oefeningen zijn gericht op zelfkennis, acceptatie van jezelf zoals je bent, en daarnaast op het verkrijgen van innerlijke vrijheid. Slootstra maakt onderscheid tussen psychologische en ultieme vrijheid. Hij zet uiteen hoe onze programmering onze reacties en emoties triggert. Door bewust voelen, uiten, kiezen, losmaken en vergeven, verkrijgen we eerst psychologische vrijheid. Pas dan kan er gewerkt worden aan de ultieme vrijheid door een ander perspectief met betrekking tot jezelf in te nemen. Je gaat nadenken over wat je ego nu precies behelst en realiseert je dat alles één is.

Kortom: in dit boek streef je eerst naar 'helemaal jezelf in de wereld zijn' om daarna 'helemaal de wereld in je Zelf' te zien.

Bronnen van cultisch handelen

Auteur: B. Baan
Van natuurreligie tot sacrement

Cultus loopt als een rode draad door de ontwikkeling van de mensheid, vanaf de vroegste culturen tot op de dag van vandaag. In dit boek komen elementen uit geschiedenis, theologie en geesteswetenschap samen om het ontstaan en de metamorfose van verschillende cultusvormen te laten zien. Niet alleen de bronnen en de ontwikkeling van cultus en sacrament, maar ook hun betekenis voor mens, aarde en geestelijke wereld komen aan de orde.

Budo-geheimen

leringen van de meesters in de krijgskunsten

Auteur: Stevens

Het boek omvat een rijke verzameling historische geschriften, grondbeginselen en oefeningen uit trainingsboeken en teksten over de filosofie van budo, aangevuld met prachtige kalligrafische uitingen van de meesters zelf.

Celtic wisdom

Auteur: Vivianne Crowley
Seasonal rituals and festivals

Celtic culture goes back 2700 years, and despite changing historical perspectives, it remains a living force through Celticart, writings and spirituality, preserved in folk dance and song and in seasonal custom. We weave corn dollies and bob apples at Halloween, often unaware that these traditions‘are the still heard echoes of our Celtic ancestors, Whose myths and traditions have given rise to our Western culture.

Told by means of a journey through the eight great seasonal festivals, Vivianne Crowley revives the traditions of our pagan ancestors, and offers simple, practical rituals and ceremonies ,for celebrating the festivals to ultimately discover a deeper understanding of the natural cyde of life, death and rebirth.

Centeren

Auteur: Thomas F. Crum
Lichaam, geest en ziel in balans

Het lijkt zo simpel. En eigenlijk is het dat ook, als je maar even de tijd neemt. Bijvoorbeeld door dit boek te lezen. In dit onderhoudende, openbarende en verbazingwekkende boek neemt Thomas Crum je mee op een ontdekkingsreis, waarin hij verschillende toestanden van gecenterd en ongecenterd zijn onderzoekt en beschrijft. Op deze wijze maak je kennis met een werkelijk bijzondere en zeer waardevolle kunst: de kunst van het gecenterd zijn; de kunst om springlevend te zijn.
De voorbeelden uit zijn eigen leven, zullen iedereen aanspreken: of je nu skiër, golfer of aikidobeoefenaar bent; je een drukke ouder, een workaholic of allebei bent; wanneer dit snelle leven je soms naar de keel grijpt of wanneer je je in een ongewenste situatie bevindt: als je dit boek hebt gelezen ben je niet alleen weer positief gestemd, maar heb je ook een waardevolle manier gevonden om op simpele wijze, waar je ook bent, jezelf te centeren en alles opeens met heel andere ogen te bekijken.