iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
De nieuwe editie van 'Ontdek je gebruiksaanwijzing' is uit! Koop hier een gesigneerde versie. Lees hier meer over het beïnvloeden van je spanning!.
ISBN: 9789048825295
Per Boek Wijzer Auteur: Lily King

Een zinderende, fijnzinnig gecomponeerde roman over drie jonge antropologen die in het woeste landschap van Nieuw-Guinea verwikkeld raken in een hartstochtelijke drie hoeksverhouding die een bedreiging zal vormen voor hun vriendschap, hun carrière en uiteindelijk zelfs voor hun leven.

Andrew Bankson, een jonge Engelse antropoloog, doet al een paar jaar in zijn eentje veldwerk bij de Kiona, een stam die aan een rivier in het territorium Nieuw - Guinea (het tegenwoordige Papoea Nieuw-Guinea) leeft. Bankson gaat gebukt onder herinneringen aan zijn jong overleden broers en is in zijn werk steeds gefrustreerder en eenzamer geworden. Hij heeft een mislukte zelfmoordpoging achter de rug als hij bij toeval twee collega's ontmoet, Nell Stone en haar cynische, wispelturige Australische echtgenoot Fen.

Met Euforie, geïnspireerd op gebeurtenissen uit het leven van de baanbrekende antropologe Margaret Mead, legt Lily King haar meesterproef af. Het is een meeslepend verhaal over hartstocht, bezitsdrang, opo? eringsgezindheid en de euforie van nieuwe ontdekkingen, dat zich afspeelt in het interbellum en dat ook een indringend beeld geeft van de antropologie in haar primitieve hoogtijdagen.

'Een intelligent en prachtig verhaal over de strijd tussen ego's en hun verlangens in een exotisch dreigende entou-
rage - een driehoeksverhouding in extremis. '

LILY KING doceerde Engelse letter-kunde en Creative Writing aan diverse universiteiten in de Verenigde Staten. Ze schreef tot nu toe vier romans. Voor haar de buut, The Pleasing Hour, kreeg ze de Barnes and Noble Discover Award. Father of the Rain werd uitgeroepen tot Publishers Weekly Novel of the Year. Voor Euforie won ze de Kirkus Prize for Fiction en de New Eng land Book Award. King woont met haar gezin in Maine.

'Zinderend, intens, verleidelijk, sensueel en intellectueel. '
- SAN FRANCISCO CHRONICLE

'Lily King weet de vuurgloed van het hevige verlangen van een man naar een vrouw zo intens voelbaar te maken dat onze kijk op onszelf erdoor veranderd wordt. '
- WASHINGTON POST

'King weet ons zo volledig in de levens van haar personages in te voeren dat ze de lezer nog lang bijblijven, als excellent gezelschap. ' - THE GUARDIAN

'Geconcentreerd en compact. . . deze roman heeft evenveel impact als een roman die drie keer zo groot is. '
- NEWSDAY

'King zit haar hoofdpersonen zo dicht op de huid dat ze je nog lang bijblijven nadat je het boek hebt dichtgeslagen. En ze heeft de wetenschappelijke aspecten van het werk zo vakkundig met haar verhaal verweven dat je de complexe kanten ervan begrijpt zonder dat daar lange theoretische verhandelingen aan te pas komen. ' - THE GUARDIAN
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

Gratis verzenden
Bestel vóór 12.00u en uw boek wordt vandaag nog verzonden.
Gratis verzending binnen Nederland
Verzending naar België: niet mogelijk
 • library_books Kenmerken
  NUR 302
  Aantal pagina's 304 pagina's
  Afmetingen 20 x 12,5 x 2,9 cm
  Auteur Lily King
  Bindwijze Paperback
  Category Boeken
  Category Historische romans
  Category Literatuur & Romans
  Category Literaire romans
  Druk 1e druk
  Extra groot lettertype Nee
  Rubriekspad <Boeken><Literatuur & Romans><Literaire romans>
  Rubriekspad <Boeken><Literatuur & Romans><Historische romans>
  Rubriekspad <Boeken><Literatuur & Romans>
  Gemiddelde leestijd 8 h
  Illustraties Nee
  Uitgever Hollands Diep
  Kaarten inbegrepen Nee
  Taal dut
  Vertaler Mieke Trouw
  Vertaler Wim Scherpenisse
  Publicatiedatum 20150302
  Taal Nederlands
  Verschijningsdatum maart 2015
  Vertaald door Mieke Trouw | Mieke Trouw
 • label Onderwerpen