iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Fictie / Fantasy

Toon als           
Volgorde

Het rad des tijds: De grote jacht

Auteur: Robert Jordan
Boek 2

De Grote Jacht De hoorn van Valere is een legendarisch artefact dat naar verluidt de helden van weleer kan oproepen. Om die reden wordt elke honderd jaar de Grote Jacht op de Hoorn aangekondigd. Elke nieuwe jacht leidt onveranderlijk tot nieuwe avonturen die door de barden worden bezongen. Maar dit keer verloopt alles anders. De Hoorn is gevonden en dat feit zorgt voor veel onrust want de Hoorn verkeert nu in handen van het Kwaad.

Het restaurant aan het eind van het heelal

Auteur: Douglas Adams

Geen paniek! Dit is geen déjà vu! Vijfentwintig jaar geleden verscheen Douglas Adams' onwaarschijnlijke bestseller The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Daarom verschijnen nu alle afleveringen van deze 'trilogie in vijf delen' in een herziene vertaling. Het verhaal is inmiddels legendarisch:

Op een donderdagmiddag werd de Aarde vernietigd om plaats te maken voor een hyperruimtesnelweg. De enige overlevende, Hugo Veld, is wat van slag door dit alles. Zeker nu hij is opgepikt door een gestolen ruimtejacht, aangedreven door onwaarschijnlijkheid. Alles wat hij wil is gewoon zijn tea!

Douglas Adams (1952-2001) schiep alle tegenstrijdige versies van de Hitchhikers-serie: hoorspelen, boeken, een tv-serie, een computergame, toneelstukken, een strip en een badhanddoek. En in 2005 eindelijk een grote bioscoopfilm!

Het schaduwverbond: De geest van de steen (boek twee)

Auteur: Furey

Sinds mensenheugenis ligt het land Callisiora veilig verscholen binnen de ommuring van het Kleed, een wereldomvattend magisch scherm. En zolang de bisschop-heerser Kadahl beschikt over de Letiam, een heilig relikwie en tegelijk een medium waardoor de god Myrial hem van richtlijnen voorziet, zal dat zo blijven, tot in alle eeuwigheid. De ontsteltenis onder burger en adel is dan ook groot als de Letiam door onverklaarbaare oorzaak verzwakt. Het klimaat verandert, stormen en perioden van droogte wisselen elkaar af. Vreemde en boosaardige monsters van buiten vallen Callisiora binnen. Om een oplossing voor alle problemen af te dwingen, moet dicht bij huis worden gezocht in... De geest van de steen.

Het slater delict

Na de oorlog in Irak emigreert Jason Slater met zijn vriendin Annemiek en haar dochtertje Amy naar Nederland. Daar begint hij met het aan- en verkopen van vastgoed. Zijn aanpak is zo succesvol dat hij binnen korte tijd een aanzienlijke portefeuille opbouwt en veel geld verdient.
Maar wanneer Jason wordt beschuldigd van een zeer ernstig misdrijf, komt zijn leven en dat van zijn gezin volledig op zijn kop te staan. Voor hem is nog maar één ding belangrijk: niet veroordeeld worden. Hij zet dan ook alles op alles om zijn onschuld te bewijzen, maar de tijd dringt.
''Na de thriller Het Dubai Ultimatum, waarin rond het eeuwige thema 'Bestaat God?' de praktijken van inlichtingendiensten treffend en spannend worden beschreven, gaat het in Het Slater Delict over een zwaar misdrijf en malversaties in de commerciële vastgoedsector. Met name het beeld dat wordt geschetst van omstreden vastgoedpraktijken maken dit boek tot een aanrader!''
Ruud de Wit, oud-hoofdredacteur en columnist tijdschrift Vastgoedmarkt
'Het Slater Delict' is geschreven door Era Richmen, pseudoniem van het Nederlands schrijversduo Eric Bakker en Herman Zandstra. Era Richmen heeft inmiddels twee boeken op zijn naam staan: 'Het Dubai Ultimatum' en 'Het Slater Delict'. Beide boeken kenmerken zich door een zeer vlotte en filmische schrijfstijl waarin actuele thema's uiterst geloofwaardig worden neergezet binnen een spannende en meeslepende setting die bol staat van verrassende wendingen.

Het sprookje van Eros en Fabel

Auteur: Novalis

Wie een kind dit sprookje voorleest, vertelt het verhaal van de liefde. Het sprookje van Eros en Fabel is geschreven door Novalis, ruim tweehonderd jaar geleden. Jeanne Meijs bewerkte het, zodat het ook geschikt is voor kinderen, en het werd rijkelijk geïllustreerd door Maria Moll. Het volledige verhaal is in een nieuwe vertaling opgenomen in het boek Liefde en seksualiteit, dat eind 2006 verscheen bij uitgeverij Christofoor. In dat boek worden de beelden van het sprookje fijnzinnig en diepgaand besproken. Daardoor worden ze vruchtbaar voor volwassenen en wijzen ze een weg in de relationele opvoeding van jongeren. Veel relaties kennen losse eindjes. Dit unieke sprookje vertelt hoe de liefde gouden draden kan spinnen tussen mensen, waardoor ontstaat wat de kleine Fabel zingt: '... in liefde en vrede komt ten einde de strijd

Het suikerhuis

Auteur: Laura Lipperman

Tess Monaghan is een privédetective. Ze is nieuwsgierig, eigenzinnig, slim en voor de duivel niet bang. Ze wordt door haar vader gevraagd om Ruthie, een oude bekende van hem, te helpen. Een jaar geleden is haar lijmsnuivende broer in de gevangenis doodgestoken, nadat hij bekend had een meisje gedood te hebben. De identiteit van het meisje is nooit achterhaald en Ruthie wil nu dat Tess alsnog uitzoekt wie het meisje was, overtuigd als zij ervan is dat beide moorden met elkaar te maken hebben. Tess volgt met maar een paar aanwijzingen een spannend spoor via Baltimores chique Inner Harbor naar de meest louche buurten van de stad. Hoe meer Tess aan de weet komt, des te meer vragen ze heeft, ook over haar vaders betrokkenheid bij het mysterie van de vermoorde tiener. Terwijl ze dieper'graaft, doet ze schokkende ontdekkingen en blijken er levens op het spel te staan — ook dat van.Tess.

Het vale paard

Auteur: Agatha Christie

Pastoor Gorman is op een donkere, mistige avond in Londen op weg naar een stervende vrouw als hij wordt neergeslagen.
De politie vindt op hem een lijstje met namen van mensen die bijna allemaal zijn gestorven. Achter twee namen staat een vraagteken.
Zijn het de namen van toekomstige slachtoffers. . . ?

Het verraad van A.J. Lewinter

Auteur: R. Littell

Wanneer de Amerikaanse wetenschapper A. J. Lewinter tijdens de Koude Oorlog overloopt naar de Sovjet-Unie, proberen de Amerikanen te achterhalen of hij over gevoelige informatie beschikt. Lewinter had in principe geen toegang tot de belangrijkste militaire geheimen, maar na enige tijd blijkt dat hij de beveiliging te slim af is geweest.
De Sovjets vragen zich intussen af of Lewinter wel te vertrouwen is. Hij beweert te beschikken over zeer geheime gegevens, maar het lijkt te mooi om waar te zijn. Is het een valstrik van de Amerikanen, of heeft de Sovjet-Unie bij toeval de kans gekregen om de aartsvijand schaakmat te zetten?
In een meesterlijke aaneenschakeling van valstrikken en tegenzetten wordt Lewinter de speelbal in een politiek spel vol verraad en bedrog. En de enige die weet wat hij waard is, is A. J. Lewinter zelf'
Robert Littell ontving voor zijn magnum opus De machtsfabriek juichende kritieken. Zijn debuut Het verraad van A. J. Lewinter wordt beschouwd als een van de beste spionageromans aller tijden.