iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Fictie / Fantasy

Toon als           
Volgorde

Boks & het verkeerde lijk

Auteur: Simon de Waal

Wanneer in het water van de Oudezijds Kolk in Amsterdam een lijk wordt aangetroffen, denkt inspecteur Martin Boks in eerste instantie aan een routinezaak: de man is in het water gevallen en verdronken. Toch zit Boks iets niet lekker. Hij gaat door met het onderzoek en komt erachter dat de verdronken man op ingenieuze wijze is vermoord. Maar wie maakt er zoveel werk van een moord op een dakloze zwerver?Als tijdens het onderzoek ook nog blijkt dat de vingerafdrukken van de man in werkelijkheid van iemand anders zijn, stapelen de raadsels zich op. De foto in het politie-archief lijkt totaal niet op de vermoorde man. Maar wie is hij dan? Wie heeft wiens identiteit aangenomen? En vooral: waar is de man op de foto nu?

'Simon de Waal doet met serieheld Boks een gooi naar een plek op het politiebureau naast inspecteur De Cock van Appie Baantjer; een vlot geschreven avontuur, met een beetje meer karakterdiepgang dan Baantjer en een mooie plot' Menno Schenke, Algemeen Dagblad

Bonita Avenue

Auteur: Peter Buwalda

Taal: Spaans
Calificada como «magistral» por el semanario Die Zeit, galardonada con los premios Academica, Selexyz, Tzum y Anton Wachter en los Paises Bajos y traducida a mâs de una decena de idiomas, esta narracién envolvente e inmisericorde se ha convertido en una novela de culto de la literatura actual. Tanto por la atenazante morosidad de la trama como por su ambicioso despliegue de recursos, Bonita Avenue ha situado a su autor entre las voces mâs relevantes del momento. A finales de los noventa, Siem Sigerius es uno de los personajes ptiblicos mâs notorios y extravagantes de su pais. Antiguo campeôn de judo, genio matemâtico de renombre internacional, amante del jazz y rector de una universidad emergente de provincias, su nombre suena como favorito para ocupar la cartera de ministro de Educaci6n, y a su acogedor domicilio conyugal, una granja cercana al campus, acuden todo tipo de curiosas personalidades. En este contexto tan favorable, la irrupciôn de Aaron, un joven fotégrafo con ansias de éxito que ha tenido la osadia de enamorarse de Joni, la hija mayor de Sigerius, desencadena una crisis devastadora en el seno de esta familia aparentemente modélica. La vida desenfrenada de Joni y Aaron, gracias a una fortuna obtenida de modo instantâneo, y la reapariciôn de un hijo de un matrimonio anterior que se ha pasado una buena temporada en la cârcel, provocarân la turbulenta desintegraciân de Siem Sigerius y su entorno. Y como contrapunto de la malsana espiral de pulsiones soterradas que anidan en el nûcleo familiar, surge el recuerdo de los arios idilicos vividos en la casa de Bonita Avenue, en Berkeley, cuando Sigerius era un apasionado profesor novel, cargado de proyectos e impulsado por unas inconmensurables ganas de vivir.

Canada

Taal: engels

Auteur: Richard Ford

First, I'll tell about the robbery our parents committed. Then about the murders, which happened later. It was more bad instincts and bad luck that lead to Dell Parsons' parents robbing a bank. They weren't reckless people, but in an instant, their actions alter fifteen-year-old Dell's sense of normal life forever. In the days that follow, he is saved before the authorities think to arrive. Driving across Montana, his life hurtles towards the unknown; a hotel in a deserted town, the violent and enigmatic Arthur Remlinger, and towards Canada itself. But, as Dell discovers, in this new world of secrets and upheaval, he is not the only one whose past lies on the other side of the border.

Cirkels boven het dal

Auteur: Heleen de Weger

Een bijzonder kinderboek over een familie en hun vrienden .... .....die elkaar ontmoeten in de 20e eeuw maar een gemeenschappelijk verleden hebben, in een vorig leven, in de middeleeuwen. Een bijzonder boek dat laat zien hoe ons handelen in een vorig leven, invloed heeft in dit leven. En het laat zien hoe mensen over de grens van dit leven heen met elkaar verbonden zijn en soms iets met elkaar uit te zoeken hebben. Het lijkt een zwaar thema maar dat is het boek niet. Het is lichtvoetig en met humor geschreven. Heleen de Weger heeft een vlotte schrijfstijl en weet onze taal prachtig in dienst te stellen van de spannende verhaallijnen in het heden én verleden. Centraal staan de broers Til, Markes, Holger en hun ouders. Zij verhuizen naar een ander huis ergens in een dal in Europa. Het huis waar ze gaan wonen is een bijzondere plek. Langzaam ontdekken ze hoe bijzonder. Hun nieuwe buren blijken mensen te zijn die wonderbaarlijk vertrouwd zijn ondanks dat ze hen nu pas leren kennen. Daarmee begint een bijzonder avontuur...

Citadel

Auteur: Kate Mosse

Taal: engels

A spirited and courageous young woman, Sandrine, finds herself drawn into the world of the Resistance in Carcassonne under German Occupation. Her network — codenarned 'Citadel' — is made up of ordinary women who risk everything to fight the sinister battles raging in the shadows around them. As the war reaches its violent and bloody conclusion, Sandrine's fate is tied up with that of three very different men. But who is the real enemy? Who is the real threat? And who is the true guardian of the ancient secrets that for generations have drawn people to the foothills of the Pyrenean mountains?

Collura, commissaris ter zee

Auteur: Andrea Camilleri

Cecè Collura is eigenlijk commissaris van politie maar na een kogel in zijn lever, opgelopen bij een bankoverval, moet hij weer op krachten komen.
Waar beter dan op zee? Een bevriende reder stelt hem zolang aan als purser op een van zijn cruiseschepen. Een sinecure, maar op zee wordt Collura wel geconfronteerd met een reeks lastige passagiers en een serie kleine mysteries. Cecè is geen zeeman maar zijn speurzin heeft hem zelfs nu niet verlaten.

De raadsels van de verklede zanger, van het spook in de cabine, van de gestolen juwelen, van het verdwenen lijk worden haast moeiteloos doorgrond

Dageraad

Auteur: Erin Hunter
Waarior Cats 3, de nieuwe profetie

''Duisternis, lucht, water en hemel zullen samenkomen . . . en het bos op zijn grondvesten doen trillen. '' Deze verwachtingsvolle zin pronkt op de achterflap van dit derde deel van de tweede serie. In het vorige boek volgden we een paar uitverkoren katten van de verschillende stammen. Op het einde van hun missie kregen ze bovenstaande zin als profetie mee. Nu keren deze katten terug naar hun thuis om de boodschap aan iedereen door te geven en zo onheil te voorkomen.
Wanneer ze eindelijk thuiskomen, heeft er echter al een groot onheil meerdere stammen getroffen. Geen enkele stam zal meer veilig zijn en iedereen zal een ander onderkomen moeten zoeken. Zullen de katten van de verschillende stammen kunnen samenwerken om zo veel mogelijke leden veilig te stellen? Wie is er nog te vertrouwen? Kunnen ze nog rekenen op hun vertrouwde 'Sterrenclan'? Dat er slachtoffers moeten vallen is duidelijk, maar hoeveel?
Derde deel van de tweede serie in paperback.

De Eldurea deceptie

Auteur: Robert Bijman

In zijn hebzucht en machtswellust denkt Fango het ultieme wapen gevonden te hebben om de macht over de wereld over te nemen.
Duistere pionnen helpen hem zijn geheimen veilig te houden.
Wanneer in Anumoria een familielid van Tom en Shantea komt te overlijden, beschuldigt gouverneur Rubilus, de nieuwe leider van de diepzeestad, de twee van moord. In een poging hun onschuld te bewijzen moeten Tom en Shantea keuzes maken die verstrekkende gevolgen hebben voor hun eigen voortbestaan en dat van de gehele mensheid.
In hun zoektocht vol gevaar krijgen ze hulp van Tandje, hun grote steun en toeverlaat, Grimpa, lerares in de Kracht, hun vader Johan en zijn kleine raadgever Han, Jennyfer, een klasgenoot uit hun tijd in Amsterdam en Akuakai, een aan amnesie lijdende inktvisman.
Recensies voor ''De Anumoria initiatie'' (deel 1 uit de serie):
''Af en toe moest ik echt even hardop lachen. Dit boek is zeker een aanrader. Het is ontzettend mooi verwerkt met een mooie blik op het zeeleven in Anumoria. '' - Iris Borst (Banger Sisters)
''De Anumoria initiatie is een gigantische prikkel voor je fantasie. De auteur schept een prachtige onderzeese wereld. Het verhaal is van begin tot eind spannend. '' - Patricia Bonilla (Nine Sisters)