iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Fictie / Fantasy

Toon als           
Volgorde

Citadel

Auteur: Kate Mosse

Taal: engels

A spirited and courageous young woman, Sandrine, finds herself drawn into the world of the Resistance in Carcassonne under German Occupation. Her network — codenarned 'Citadel' — is made up of ordinary women who risk everything to fight the sinister battles raging in the shadows around them. As the war reaches its violent and bloody conclusion, Sandrine's fate is tied up with that of three very different men. But who is the real enemy? Who is the real threat? And who is the true guardian of the ancient secrets that for generations have drawn people to the foothills of the Pyrenean mountains?

Collura, commissaris ter zee

Auteur: Andrea Camilleri

Cecè Collura is eigenlijk commissaris van politie maar na een kogel in zijn lever, opgelopen bij een bankoverval, moet hij weer op krachten komen.
Waar beter dan op zee? Een bevriende reder stelt hem zolang aan als purser op een van zijn cruiseschepen. Een sinecure, maar op zee wordt Collura wel geconfronteerd met een reeks lastige passagiers en een serie kleine mysteries. Cecè is geen zeeman maar zijn speurzin heeft hem zelfs nu niet verlaten.

De raadsels van de verklede zanger, van het spook in de cabine, van de gestolen juwelen, van het verdwenen lijk worden haast moeiteloos doorgrond

Dageraad

Auteur: Erin Hunter
Waarior Cats 3, de nieuwe profetie

''Duisternis, lucht, water en hemel zullen samenkomen . . . en het bos op zijn grondvesten doen trillen. '' Deze verwachtingsvolle zin pronkt op de achterflap van dit derde deel van de tweede serie. In het vorige boek volgden we een paar uitverkoren katten van de verschillende stammen. Op het einde van hun missie kregen ze bovenstaande zin als profetie mee. Nu keren deze katten terug naar hun thuis om de boodschap aan iedereen door te geven en zo onheil te voorkomen.
Wanneer ze eindelijk thuiskomen, heeft er echter al een groot onheil meerdere stammen getroffen. Geen enkele stam zal meer veilig zijn en iedereen zal een ander onderkomen moeten zoeken. Zullen de katten van de verschillende stammen kunnen samenwerken om zo veel mogelijke leden veilig te stellen? Wie is er nog te vertrouwen? Kunnen ze nog rekenen op hun vertrouwde 'Sterrenclan'? Dat er slachtoffers moeten vallen is duidelijk, maar hoeveel?
Derde deel van de tweede serie in paperback.

De Cock omnibus

Auteur: A. C. Baantjer

. . . de treurende kater

De Cock wordt door commissaris Buitendam opgedragen om zich met het onderzoek naar een overval op een geldtransport te belasten. De Cock begint aan de hein opgedragen taak met een zwaar gemoed, maar dan blijkt eens te meer dat het lot vreemde wegen bewandelt. . .


. . . de dood van een profeet

Juist als De Cock en Vledder een preek zullen bijwonen van de 'Profeet', een jonge man die troost en verlichting brengt voor mensen aan de rand van de samenleving, wordt deze dood aan-getroffen in zijn woning. Dit is het begin van een huiveringwekkend mysterie, dat het uiterste van de vindingrijkheid van de grijze speurder zal vergen.


. . . het wassend kwaad

De Cock (met `ceeooceekaa') houdt voor rechercheurs in opleiding wekelijks een praatje over zijn visie op het recherche-werk. In een opgewonden discussie citeert een van de studenten een dichtregel van Joost van den Vondel: `Men smoore 't wassend quaet bij tijds in zijn geboorte. . . ' Dit is het begin van een reeks onverklaarbare moorden waarbij De Cock en zijn assistent Vledder een zwaar beroep moeten doen op hun kennis en ervaring.


. . . de geur van rottend hout

Rechercheur De Cock en zijn assistent Dick Vledder van het roemruchte bureau Warmoesstraat schrikken allang niet meer van een lijk. Ook niet wanneer het een kille moord betreft op een zakenman van schijnbaar onbesproken gedrag. Maar als het duo dieper graaft komt er een zeer onfris verleden naar boven. . .

. . . de dood in antiek

Op het moment dat rechercheur De Cock zijn avonddienst wil afsluiten om zich thuis te kunnen ontspannen, komt een jonge vrouw zijn kamer binnen. Zij is zenuwachtig en gehaast en heeft een niet-alledaagse mededeling: er is een bronzen sarcofaag van haar gestolen, een sarcofaag waarop een vloek rust. Enigszins sceptisch horen De Cock en zijn assistent Vledder dit verhaal aan. Maar al spoedig verdwijnt elke twijfel: met die vloek is niets te veel gezegd. Een spoor van misdaad is het gevolg.


. . . de dwaze maagden:

Een jonge vrouw komt de vermissing van haar vriend melden aan het aloude politiebureau aan de Amsterdamse Warmoesstraat. Maar wat het gevolg lijkt van een simpele liefdesbreuk, leidt tot een ingewikkelde zaak van dood en verderf onder jonge vrouwen. . .

De Eldurea deceptie

Auteur: Robert Bijman

In zijn hebzucht en machtswellust denkt Fango het ultieme wapen gevonden te hebben om de macht over de wereld over te nemen.
Duistere pionnen helpen hem zijn geheimen veilig te houden.
Wanneer in Anumoria een familielid van Tom en Shantea komt te overlijden, beschuldigt gouverneur Rubilus, de nieuwe leider van de diepzeestad, de twee van moord. In een poging hun onschuld te bewijzen moeten Tom en Shantea keuzes maken die verstrekkende gevolgen hebben voor hun eigen voortbestaan en dat van de gehele mensheid.
In hun zoektocht vol gevaar krijgen ze hulp van Tandje, hun grote steun en toeverlaat, Grimpa, lerares in de Kracht, hun vader Johan en zijn kleine raadgever Han, Jennyfer, een klasgenoot uit hun tijd in Amsterdam en Akuakai, een aan amnesie lijdende inktvisman.
Recensies voor ''De Anumoria initiatie'' (deel 1 uit de serie):
''Af en toe moest ik echt even hardop lachen. Dit boek is zeker een aanrader. Het is ontzettend mooi verwerkt met een mooie blik op het zeeleven in Anumoria. '' - Iris Borst (Banger Sisters)
''De Anumoria initiatie is een gigantische prikkel voor je fantasie. De auteur schept een prachtige onderzeese wereld. Het verhaal is van begin tot eind spannend. '' - Patricia Bonilla (Nine Sisters)

De Elfen

Auteur: Bernard Hennen

Onder het Elfenvolk ontstaat grote onrust als bekend wordt dat een van hun demonische aartsvijanden opnieuw van zich doet spreken. Maar het blijft bij een gerucht, zekerheid is er niet.

De Elfen Farodin en Nuramon worden door hun Elfenbroeders unaniem gekozen om op onderzoek uit te gaan. Op hun tocht krijgen ze onverwacht gezelschap van een mens, de woeste en barbaarse noorderling Mandred.

Geheel tegen de verwachtingen in raken Farodin en Nuramon van het rechte pad als ze vernemen dat hun beider grote liefde, de tovenares Noroelle, geslachtofferd is bij wijze van offer aan hun aartsrivaal en voor eeuwig naar een sombere parallelwereld is verbannen. Farodin en Nuramon nemen zich voor haar te bevrijden en terug te halen naar de Elfenwereld, hoe hoog de prijs ook zal zijn.

De Evenin legende

Auteur: Peter Westdorp

In een ver verleden krijgt een jonge knaap de opdracht zijn verhaal vorm te geven, dat begint op de dag dat er een mysterieuze kracht in zijn leven verschijnt. Eeuwen later worden er door de speling van het lot drie volken verenigd; leden van een ridderorde, een nomadenstam en een groep monniken. Door het bundelen van kennis en vaardigheden weten zij te ontsnappen aan een verwoestend leger. Dit nieuwe volk heeft een missie. Het gaat om het veiligstellen van een felbegeerd relikwie. Dit lijkt te zijn geslaagd, totdat duistere voorspellingen blijken uit te komen . . . Zijn de dagen van dit volk dan toch geteld, of kan de generatie van de jonge Urs en zijn zusje Nina hierin nog een rol van betekenis spelen? Wat is hun raadselachtige band met het verleden? Er zijn tekenen die erop wijzen dat de houthakkerszoon uit Ara degene is die de legendarische Poort van Extempris kan vinden . . . en openen!

De galerijflat

Auteur: Francesco Recami

Amadeo Consonni is gek op moordzaken. Claudio Giorgi drinkt veel te veel en slaat zijn vrouw en kinderen. De Angelis is de hele dag bezig met zijn mooie Opel en zijn parkeerplaats. Erika draagt strakke truitjes en te korte rokjes. Met z'n allen wonen ze in een galerijflat in Milaan. En dan gaat het mis. Temidden van misverstanden en geklungel ligt een lijk in een zak te wachten op vervoer. En op de parkeerplaats van De Angelis staan steeds andere auto's.

'Had je wat, ouwe lul?' zei de jongen die achter op de brommer zat. 'Zeg dat nog eens, ouwe zak.' De jongen die voorop zat sloeg met vlakke hand op het raam van zijn Opel Vectra 1600. Hij hield zijn mond, maar wat had hij ze graag de waarheid verteld. Toch zweeg hij, want hij wist dat het met dat soort mensen beter was je niet tot hun niveau te verlagen. Met zijn handen op het stuur keek hij voor zich uit.