iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Fictie / Fantasy

Toon als           
Volgorde

Canada

Taal: engels

Auteur: Richard Ford

First, I'll tell about the robbery our parents committed. Then about the murders, which happened later. It was more bad instincts and bad luck that lead to Dell Parsons' parents robbing a bank. They weren't reckless people, but in an instant, their actions alter fifteen-year-old Dell's sense of normal life forever. In the days that follow, he is saved before the authorities think to arrive. Driving across Montana, his life hurtles towards the unknown; a hotel in a deserted town, the violent and enigmatic Arthur Remlinger, and towards Canada itself. But, as Dell discovers, in this new world of secrets and upheaval, he is not the only one whose past lies on the other side of the border.

Cirkels boven het dal

Auteur: Heleen de Weger

Een bijzonder kinderboek over een familie en hun vrienden .... .....die elkaar ontmoeten in de 20e eeuw maar een gemeenschappelijk verleden hebben, in een vorig leven, in de middeleeuwen. Een bijzonder boek dat laat zien hoe ons handelen in een vorig leven, invloed heeft in dit leven. En het laat zien hoe mensen over de grens van dit leven heen met elkaar verbonden zijn en soms iets met elkaar uit te zoeken hebben. Het lijkt een zwaar thema maar dat is het boek niet. Het is lichtvoetig en met humor geschreven. Heleen de Weger heeft een vlotte schrijfstijl en weet onze taal prachtig in dienst te stellen van de spannende verhaallijnen in het heden én verleden. Centraal staan de broers Til, Markes, Holger en hun ouders. Zij verhuizen naar een ander huis ergens in een dal in Europa. Het huis waar ze gaan wonen is een bijzondere plek. Langzaam ontdekken ze hoe bijzonder. Hun nieuwe buren blijken mensen te zijn die wonderbaarlijk vertrouwd zijn ondanks dat ze hen nu pas leren kennen. Daarmee begint een bijzonder avontuur...

Citadel

Auteur: Kate Mosse

Taal: engels

A spirited and courageous young woman, Sandrine, finds herself drawn into the world of the Resistance in Carcassonne under German Occupation. Her network — codenarned 'Citadel' — is made up of ordinary women who risk everything to fight the sinister battles raging in the shadows around them. As the war reaches its violent and bloody conclusion, Sandrine's fate is tied up with that of three very different men. But who is the real enemy? Who is the real threat? And who is the true guardian of the ancient secrets that for generations have drawn people to the foothills of the Pyrenean mountains?

Collura, commissaris ter zee

Auteur: Andrea Camilleri

Cecè Collura is eigenlijk commissaris van politie maar na een kogel in zijn lever, opgelopen bij een bankoverval, moet hij weer op krachten komen.
Waar beter dan op zee? Een bevriende reder stelt hem zolang aan als purser op een van zijn cruiseschepen. Een sinecure, maar op zee wordt Collura wel geconfronteerd met een reeks lastige passagiers en een serie kleine mysteries. Cecè is geen zeeman maar zijn speurzin heeft hem zelfs nu niet verlaten.

De raadsels van de verklede zanger, van het spook in de cabine, van de gestolen juwelen, van het verdwenen lijk worden haast moeiteloos doorgrond

Dageraad

Auteur: Erin Hunter
Waarior Cats 3, de nieuwe profetie

''Duisternis, lucht, water en hemel zullen samenkomen . . . en het bos op zijn grondvesten doen trillen. '' Deze verwachtingsvolle zin pronkt op de achterflap van dit derde deel van de tweede serie. In het vorige boek volgden we een paar uitverkoren katten van de verschillende stammen. Op het einde van hun missie kregen ze bovenstaande zin als profetie mee. Nu keren deze katten terug naar hun thuis om de boodschap aan iedereen door te geven en zo onheil te voorkomen.
Wanneer ze eindelijk thuiskomen, heeft er echter al een groot onheil meerdere stammen getroffen. Geen enkele stam zal meer veilig zijn en iedereen zal een ander onderkomen moeten zoeken. Zullen de katten van de verschillende stammen kunnen samenwerken om zo veel mogelijke leden veilig te stellen? Wie is er nog te vertrouwen? Kunnen ze nog rekenen op hun vertrouwde 'Sterrenclan'? Dat er slachtoffers moeten vallen is duidelijk, maar hoeveel?
Derde deel van de tweede serie in paperback.

De Cock omnibus

Auteur: A. C. Baantjer

. . . de treurende kater

De Cock wordt door commissaris Buitendam opgedragen om zich met het onderzoek naar een overval op een geldtransport te belasten. De Cock begint aan de hein opgedragen taak met een zwaar gemoed, maar dan blijkt eens te meer dat het lot vreemde wegen bewandelt. . .


. . . de dood van een profeet

Juist als De Cock en Vledder een preek zullen bijwonen van de 'Profeet', een jonge man die troost en verlichting brengt voor mensen aan de rand van de samenleving, wordt deze dood aan-getroffen in zijn woning. Dit is het begin van een huiveringwekkend mysterie, dat het uiterste van de vindingrijkheid van de grijze speurder zal vergen.


. . . het wassend kwaad

De Cock (met `ceeooceekaa') houdt voor rechercheurs in opleiding wekelijks een praatje over zijn visie op het recherche-werk. In een opgewonden discussie citeert een van de studenten een dichtregel van Joost van den Vondel: `Men smoore 't wassend quaet bij tijds in zijn geboorte. . . ' Dit is het begin van een reeks onverklaarbare moorden waarbij De Cock en zijn assistent Vledder een zwaar beroep moeten doen op hun kennis en ervaring.


. . . de geur van rottend hout

Rechercheur De Cock en zijn assistent Dick Vledder van het roemruchte bureau Warmoesstraat schrikken allang niet meer van een lijk. Ook niet wanneer het een kille moord betreft op een zakenman van schijnbaar onbesproken gedrag. Maar als het duo dieper graaft komt er een zeer onfris verleden naar boven. . .

. . . de dood in antiek

Op het moment dat rechercheur De Cock zijn avonddienst wil afsluiten om zich thuis te kunnen ontspannen, komt een jonge vrouw zijn kamer binnen. Zij is zenuwachtig en gehaast en heeft een niet-alledaagse mededeling: er is een bronzen sarcofaag van haar gestolen, een sarcofaag waarop een vloek rust. Enigszins sceptisch horen De Cock en zijn assistent Vledder dit verhaal aan. Maar al spoedig verdwijnt elke twijfel: met die vloek is niets te veel gezegd. Een spoor van misdaad is het gevolg.


. . . de dwaze maagden:

Een jonge vrouw komt de vermissing van haar vriend melden aan het aloude politiebureau aan de Amsterdamse Warmoesstraat. Maar wat het gevolg lijkt van een simpele liefdesbreuk, leidt tot een ingewikkelde zaak van dood en verderf onder jonge vrouwen. . .

De Eldurea deceptie

Auteur: Robert Bijman

In zijn hebzucht en machtswellust denkt Fango het ultieme wapen gevonden te hebben om de macht over de wereld over te nemen.
Duistere pionnen helpen hem zijn geheimen veilig te houden.
Wanneer in Anumoria een familielid van Tom en Shantea komt te overlijden, beschuldigt gouverneur Rubilus, de nieuwe leider van de diepzeestad, de twee van moord. In een poging hun onschuld te bewijzen moeten Tom en Shantea keuzes maken die verstrekkende gevolgen hebben voor hun eigen voortbestaan en dat van de gehele mensheid.
In hun zoektocht vol gevaar krijgen ze hulp van Tandje, hun grote steun en toeverlaat, Grimpa, lerares in de Kracht, hun vader Johan en zijn kleine raadgever Han, Jennyfer, een klasgenoot uit hun tijd in Amsterdam en Akuakai, een aan amnesie lijdende inktvisman.
Recensies voor ''De Anumoria initiatie'' (deel 1 uit de serie):
''Af en toe moest ik echt even hardop lachen. Dit boek is zeker een aanrader. Het is ontzettend mooi verwerkt met een mooie blik op het zeeleven in Anumoria. '' - Iris Borst (Banger Sisters)
''De Anumoria initiatie is een gigantische prikkel voor je fantasie. De auteur schept een prachtige onderzeese wereld. Het verhaal is van begin tot eind spannend. '' - Patricia Bonilla (Nine Sisters)

De Evenin legende

Auteur: Peter Westdorp

In een ver verleden krijgt een jonge knaap de opdracht zijn verhaal vorm te geven, dat begint op de dag dat er een mysterieuze kracht in zijn leven verschijnt. Eeuwen later worden er door de speling van het lot drie volken verenigd; leden van een ridderorde, een nomadenstam en een groep monniken. Door het bundelen van kennis en vaardigheden weten zij te ontsnappen aan een verwoestend leger. Dit nieuwe volk heeft een missie. Het gaat om het veiligstellen van een felbegeerd relikwie. Dit lijkt te zijn geslaagd, totdat duistere voorspellingen blijken uit te komen . . . Zijn de dagen van dit volk dan toch geteld, of kan de generatie van de jonge Urs en zijn zusje Nina hierin nog een rol van betekenis spelen? Wat is hun raadselachtige band met het verleden? Er zijn tekenen die erop wijzen dat de houthakkerszoon uit Ara degene is die de legendarische Poort van Extempris kan vinden . . . en openen!