iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Filosofie / Sociologie / Maatschappelijk

Toon als           
Volgorde

Abortus, voorgoed voorbij ?

Auteur: Marina Riemslagh & Bea vanmechelen

Eén op tien vrouwen die voor abortus kiezen krijgt achteraf - soms jaren nadien - te maken met verwerkingsproblemen. Vanuit hun ervaring bij het begeleiden van die vrouwen bieden de auteurs, verbonden aan het cRZ (centrum voor Relatievorming en Zwangerschapsproblemen), niet alleen een model voor de hulpverleners maar ook een verhelderend inzicht in de onderliggende oorzaken. De theoretische concepten worden getoetst en geïllustreerd met talrijke voorbeelden uit de begeleidingspraktijk.
Het boek is bedoeld voor psychotherapeuten en voor hulpverleners die met de problematiek geconfronteerd (kunnen) worden, zoals: huisartsen en gynaecologen, medewerkers in de abortuscentra en -klinieken, in de centra voor GGZ, RIAGG's, PAAZ's, maatschappelijk werk(st)ers, sociaal en psychiatrisch verpleegkundigen, . . . , en ook voor zij die ertoe worden opgeleid.

Achter de PVV

Auteur: Chris Aalberts
Waarom burgers op Geert Wilders stemmen

Er is geen politieke partij in Nederland die de politieke agenda zo zeer bepaalt als de Partij voor de Vrijheid. Bijna elke week is er rumoer over voorstellen en uitspraken van Geert Wilders. Vanaf haar oprichting daagt de PVV de gevestigde politieke orde uit en wint de partij aan invloed. Niet alleen vanwege de gedoogsteun aan het kabinet Rutte 1, maar ook omdat andere partijen worden gedwongen hardere standpunten in te nemen. De PVV is niet meer weg te denken uit het politieke landschap.

Ruim anderhalf miljoen mensen hebben al eens op de PVV gestemd en een nog groter aantal kiezers heeft dit overwogen. Het gaat niet om een obscure minderheid van de bevolking. Toch is er weinig aandacht voor de ideeën en opinies van deze PVV-sympathisanten. Wie zijn zij en wat houdt hen bezig? Waar maken ze zich zorgen over? Zijn zij het eens met de voorstellen van Wilders? Of hebben zij andere redenen om op de PVV te stemmen?

In dit boek komen deze burgers aan het woord. PVV-aanhangers blijken geen makke schapen te zijn die kritiekloos achter Geert Wilders aanlopen. Zij komen met eigen visies en ideeën hoe de politiek moet veranderen en hoe de PVV daar een rol in kan spelen. PVV-kiezers staan ver van andere politieke partijen af, maar hebben deze partijen niet definitief de rug toe gekeerd. Wat kunnen andere partijen doen om deze kiezers terug te winnen?

Chris Aalberts is publicist. Hij doceert politieke communicatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Eerder verschenen van zijn hand onder andere 'Veel gekwetter, weinig wol: de inzet van sociale media door burgers, politiek en overheid' en 'Aantrekkelijke politiek? Een onderzoek naar jongeren en popularisering van politiek'.

Agressie bij mens en dier

Auteur: Lorenz

Het verschijnsel agressie staat volop in de belangstelling. In de huidige maatschappij verminderen de natuurlijke mogelijkheden om agressie af te reageren, waardoor de geringste aanleiding voldoende is voor een heftige ontlading van opgekropte agressie. Daarvan zijn veel frappante voorbeelden aan te wijzen (uitbarstingen van vreemdelingenhaat, voetbalrelletjes). Konrad Lorenz geeft in dit boek een verklaring van de op de eigen soort gerichte agressie. Hij bestudeert vis-sen die elkaar bevechten om het bezit van een domein, het gemeenschapsleven van nachtreigers en de massale gevechten tussen bruine ratten. Maar hij verdiept zich vooral in het gedrag van die individuen die in vrede kunnen samenleven doordat bepaalde onderlinge verhoudingen de agressie tegenhouden. De belangrijkste conclusie van dit nog altijd actuele boek is dat omgerichte agressie zelfs de basis voor vriendschap vormt. Konrad Lorenz (1903-1989) is een van de grondleggers van het vergelijkend gedragsonderzoek bij dier en mens. Mede daarvoor werd hij, samen met Niko Tinbergen en Karl von Frisch, onderscheiden met de Nobelprijs voor geneeskunde. Deze Nederlandse editie van Agressie bij dier en mens, in een wetenschappelijk verantwoorde en prettig leesbare vertaling van schrijver-bioloog Dick Hillenius, beleefde reeds diverse herdrukken.

Als hij maar gelukkig is

Auteur: Norwood

Vrouwen die zichzelf wegcijferen in de hoop dat hun man of vriend daardoor gelukkig zal worden, vrouwen die alleen met hèm bezig zijn, altijd excuses voor hèm weten te verzinnen, wachtend op het moment dat hij onder invloed van hun zelfopofferende liefde zal veranderen. over die vrouwen gaat Als hij maar gelukkig is.
Robin Norwood laat in dit boek vrouwen aan het woord die te veel in de liefde investeren en er te veel van verwachten. Ze helpt hen te begrijpen waarom ze telkens op hetzelfde soort man vallen en ze leert hen hoe ze daar verandering in kunnen brengen.
Als hij maar gelukkig is is een baanbrekend boek waarin relaties, partners, emoties en frustraties helder worden geanalyseerd en dat voor het leven van ontelbaar veel vrouwen van grote betekenis is geweest.
Robin Norwood heeft een praktijk voor huwelijks- en gezinstherapie in Californië.

ALTRUISM IN HUMANS C

Taal: engels

Auteur: C. Daniel Batson

We send money to help famine victims halfway around the world. We campaign to save whales and oceans. We stay up all night to comfort a friend with a broken relationship. People will at times risk -- even lose -- their lives for others, including strangers. Why do we do these things? What motivates such behavior?

Altruism in Humans takes a hard-science look at the possibility that we humans have the capacity to care for others for their sakes rather than simply for our own. Based on an extensive series of theory-testing laboratory experiments conducted over the past 35 years, this book details a theory of altruistic motivation, offers a comprehensive summary of the research designed to test the empathy-altruism hypothesis, and considers the theoretical and practical implications of this conclusion.

Authored by the world's preeminent scholar on altruism, this landmark work is an authoritative scholarly resource on the theory surrounding altruism and its potential contribution to better interpersonal relations and a better society.

Answering only to God

Auteur: Geneive Abdo and Jonathan yons

Taal:engels

Taking the reader inside Iran's key institutions, Geneive Abdo and Jonathan Lyons argue that the 1979 Iranian revolution, long viewed in the West as the pursuit of an imagined medieval Utopia, was in fact a political movement designed to modernize Islam. Twenty years later, a power struggle between conservative and reform elements provoked a clash that has destabilized the country and limited Iran's ability to integrate with the world community.


Answering Only to God challenges the prevailing Western belief that the Islamic world is an undifferentiated mass of disaffected and dangerous fanatics or that a Westernstyle democracy will soon transform this ancient land of Shi'ite and Sufi tradition. Instead, the authors explore the controversial view that beyond the quarrel with the West, stemming from decades of exploitive foreign policies, the real struggle in Iran is between reformist and conservative mullahs.


"Abdo and Lyons have made a major contribution to contemporary Iranian history. Their eyewitness accounts are absolute gems of investigative journalism, done with courage and imagination and guided by a caring intellect. " —Hamid Dabashi, Hagop Kevorkian Professor of Iranian Studies, Columbia University, and author of Theology of Discontent


"Geneive Abdo and Jonathan Lyons argue persuasively in their new book, Answering Only to God, that Khatami has failed. Despite his wellpublicized talk of change, the ruling clerics remain as powerful as ever. " —David Ignatius, The Washington Post

Antiracisme

Auteur: Blommaert & Verschueren

In Antiracisme onderzoeken Jan Blommaert en Jef Verschueren racistische handelingen en taaluitingen. Ze gaan niet zozeer op zoek naar de wortels van het racisme maar concentreren zich op vragen als: hoc werkt het, met welke argumenten wordt het ondersteund of verdoezeld, hoe kan men die identificeren en er zich tegen verdedigen? Ze bespreken ook een aantal manieren om racistische argumenten te ontmaskeren. Hun conclusie is dat wie zich alleen maar op uitdrukkelijk racistische taal concentreert de essentie van racisme mist of ontwijkt, meer bepaald de concrete sociale verhoudingen en de daaraan gekoppelde denkpatronen.

Voorts schrijven de auteurs over het racisme dat dagelijks doorsijpelt in het beleid, de pers en populaire tv-programma's, de politieke partijen en in de verklaringen van politici, vakbonden én van antiracistische organisaties, want ook deze laatsten gaan niet altijd vrijuit Tot slot formuleren Blommaert en Verschueren strategieën voor antiracisctische actie. Antiracisme is een boekje voor een groot publiek met tal van actuele voorbeelden.

an Blommaert (1961) en Jef Verschueren (1952) werden voor hun bock Het Belgisch Migrantendebat in 1993 bekroond met de Arkprijs van het Vrije Woord. Ze werken aan het linguïstisch oriderzoekscentrum IRC van de UIA en publiceerden samen of apart over ideologie en taal, en interculturele communicatie.

Ape and the Sushi Master

Auteur: Frans de Waal
Cultural reflections of a primatologist

What if apes had their own culture rather than an imposed human version? What if they reacted to situations with behavior learned through observation of their elders (culture) rather than with pure genetically coded instinct (nature)? In answering these questions, eminent primatologist Frans de Waal corrects our arrogant assumption that humans are the only creatures to have made the leap from the natural to the cultural domain.The book's title derives from an analogy de Waal draws between the way behavior is transmitted in ape society and the way sushi-making skills are passed down from sushi master to apprentice. Like the apprentice, young apes watch their group mates at close range, absorbing the methods and lessons of each of their elders' actions. Responses long thought to be instinctive are actually learned behavior, de Waal argues, and constitute ape culture.

A delightful mix of intriguing anecdote, rigorous clinical study, adventurous field work, and fascinating speculation, The Ape and the Sushi Master shows that apes are not human caricatures but members of our extended family with their own resourcefulness and dignity.

Taal: engels