iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL): € 3.90 DHL PostNL GDPR/AVG

Filosofie / Sociologie / Maatschappelijk

We zijn nog nooit zo romantisch geweest

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Hans Kennepohl

Koning Willem-Alexander en zwartgeklede gothics, Montessorischolen en de Partij voor de Dieren, ambachtelijk brood en het blad Happinez -- het zijn allemaal fenomenen die stammen uit de romantiek. Deze beweging, zo'n tweehonderd jaar geleden ontstaan, is wel 'de grootste verandering in het westerse bewustzijn ooit' genoemd.

Filosoof en journalist Hans Kennepohl beschrijft de invloed van de romantiek op allerlei onderdelen en aspecten van ons leven: van onze geboorte tot voorbij onze dood, van het eten dat we dagelijks tot ons nemen tot het nationalisme dat telkens weer de kop opsteekt. Terwijl het romantische levensgevoel in de jaren zestig nog beperkt bleef tot een subcultuur die in opstand kwam tegen de gevestigde orde, heeft het zich in de laatste decennia ontwikkeld tot de mainstream van de samenleving. Het ideaal van authenticiteit, 'jezelf zijn', is voor veel mensen een vervanging voor religie. We zijn nog nooit zo romantisch geweest.

'De grote attractie van zijn boek zit niet in de laatste plaats in de aansprekende, vaak hilarische voorbeelden. Hij schrijft onder meer over thuis bevallen, de vermeende onschuld van het kind, de studiekeuze (liever iets wat je leuk vindt dan wat nuttig is), de jeugdcultuur, de dierenliefde (al noemt hij de wilde natuur een tikje te 'wreed' voor 'onze tere romantische harten'), Numi-thee (gezond, natuurlijk en ambachtelijk) en de terugkeer van 'vergeten groenten'- telkens blijkt er een romantische oorsprongte zijn. '
- Arnold Heumakers, NRC Handelsblad ****

'De romantiek is nooit weggeëbd, die is doorgegaan op een zegetocht. ' Olaf Tempelman, de Volkskrant

'We zijn nog nooit zo romantisch geweest werpt in zijn alomvattendheid een verassend licht op talloze debatten die we vandaag de dag voeren. ', De Correspondent

Weg van de waan

€7,99 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Anna van Heijst

Auteur: Marja Westerman

Wat gebeurt er als je hoort dat je kind schizofreen is? Kort maar krachtig: Je wereld stort in. Want waar komt het vandaan? Ligt het aan jou? Aan de maatschappij? Aan jouw - ondanks alles - nog steeds zo lieve kind? Schizofrenie komt vaker voor onder jongeren dan algemeen bekend is. Om die reden is dit boek, een initiatief van een groep ouders die elkaar via internet heeft leren kennen, een opsteker. Ze richtten de stichting 'Te Gek Voor Woorden' op om hun daad bij het woord te voegen.

Wel of niet behandelen

€9,54 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Heleen Dupuis
Wel of niet behandelen?

Wanner mag of moet een arts met behandelen ophouden of er niet aan beginnen? Wat te doen met een verwarde mevrouw van 82 die haar voet niet kwijt wil, terwijl er gangreen in zit? Moet een zwakzinnige behandeld worden met een beenmergtransplantatie? Is het juist dat artsen toch reanimeren, ook al heeft de patiënt gezegd dat hij niet wil? Wanneer moet een hoogbejaarde met een longontsteking antibiotica krijgen? Een van de meest voorkomende en meest gecompliceerde problemen in de huidige westerse geneeskunde betreft de vraag wanneer er wel of niet behandeld moet worden. In dit boek wordt uitgegaan van het standpunt dat er in de geneeskunde te veel en te vaak, dus ten onrechte, wordt ingegrepen. Dit wordt met een variant op een oud Hollands spreekwoord als volgt samengevat: "Baat jet niet, dan schaadt het wel." Dit principe loopt met het principe van onaantastbaarheid van het lichaam als een rode draad door het boek.

Prof. dr. Heleen M. Dupuis is hoogleraar medische ethiek aan de Rijksuniversiteit Leiden

Welkom in het Koninkrijk

€7,99 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Hubert Smeets

Olga P. , zoals ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid haar onderling noemden, is een medisch-specialiste uit Rusland. Zij is een van de artsen afkomstig van buiten de Europese Unie die zich gaarne willen inzetten voor het verminderen van de wachtlijsten in de Nederlandse gezondheidszorg. Ze gaf in 1994 een hoge positie in Moskou op om zich bij haar echtgenoot in Amsterdam te voegen. Ruim acht jaar later heeft ze één ding bereikt: ze is weer student. Zelf zag ze het al aankomen: als Russin, getogen in een sovjetbureaucratie, had ze ervaring. Maar haar man, opgevoed in een rechtsstaat, wilder zich er niet bij neerleggen en ging monter de strijd aan met de Staat der Nederlanden. De windmolens blijken echter onverslaanbaar. Want Nederland is helemaal geen open land voor de wijde wereld, het is een naar binnen gekeerd koninkrijk met veel eigendunk.

Welkom in Moederland

€12,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Susan Maushart

Welkom in Moederland is een eerlijke, fascinerende verkenning van het moderne moederschap. Maushart ontkracht met humor en wetenschappelijke argumenten de mythes en beschrijft de realiteit van het zwanger zijn, de bevalling, het moeder worden en de jongleerkunst die we 'werkend moederschap' noemen. Moeder in Moederland biedt troost en bevestiging, en is een feest van herkenning voor iedere moeder.

Wenen in het fin de siecle

€28,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Schorske
De crisis van het liberalisme en het ontstaan van de moderne kunst

In de laatste jaren van de 19e eeuw bevind Wenen, de toenmalige hoofdstad van de Habsburgse dubbelmonarchie, zich in een toestand van politieke desintegratie en chaos. De liberale klasse, die 40 jaar eerder de macht had verworven, bleek niet in staat de snel groeiende sociale krachten te controleren. Tegen 1900 namen de nieuwe moderne massabewegingen - socialisme, pangermaans nationalisme en antisemitisme - de macht over van de gedemoraliseerde liberalen, een voorbode van de politieke omwenteling die amper 20 jaar later in heel Europa zou plaats vinden.

Wet bevordering evenredige arbeidsdeelname allochtonen

€10,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur:

Be Wel Bevordering Evenredige Arbeidsdeelname Allochtonen [WEBB] is ingevoerd als uitwerking van hel 'non-discriminatie' artikel 1 van de Grondwet en de Wet Gelijke Behandeling [W68]. De WBEAA bedoeld om inzicht te verkrijgen in de inspanningen van werkgevers om meer allochtonen in dienst te nemen. In deze •Infoplus Minderheden' worden de inspanningen om de arbeidsmarktpositie van allochtonen te verbeteren geanalyseerd en wordt aandacht besteed aan de totstandkoming en uitvoeringspraktijk van de WBEAA waarbij nogal wat tegenzin bij werkgevers bleek te bestaan. Verder wordt ingegaan op recente uitspraken en evaluaties van onder meer de Registratiekamer en het Ministerie van Sociale laken en Werkgelegenheid. Ook worden aanbevelingen gedaan voor de toe-komst. Be 'WBEAA Bnaluse en beleidsimplicaties' maakt deel uit van de reeks Infoplus Minder-heden. Hef boek is bedoeld voor werkgevers en beleidsmedewerkers in de publieke en private sector.

What's Mine is Yours

€9,80 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Rachel Botsman / Roo Rogers
How collaborative consumption is changing the way we live

In the 20th century humanity consumed products faster than ever, but this way of living is no longer sustainable. This new and important book shows how technological advances are driving forms of 'collaborative consumption' which will change forever the ways in which we interact both with businesses and with each other. The average lawn mower is used for four hours a year. The average power drill is used for only twenty minutes in its entire lifespan. The average car is unused for 22 hours a day, and even when it is being used there are normally three empty seats. Surely there must be a way to get the benefit out of things like mowers, drills and even cars, without having to carry the huge up-front costs of ownership? There is indeed. Collaborative consumption is not just a buzzword, it is a new win-win way of life. This insightful and thought-provoking new book by Rachel Botsman and Roo Rogers is an important and fast-moving survey of the dramatic changes we are seeing in the way we consume products. Many of us are familiar with freecycle, eBay, couchsurfing and Zipcar. But these are just the beginning of a new phenomenon. Rachel Botsman and Roo Rogers have interviewed business leaders and opinion formers around the world to draw together the many strands of Collaborative Consumption into a coherent and challenging argument to show that the way we did business and consumerism in the 20th century is not the way we will do it in the 21st century.


Taal: engels