iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Flora / Tuin

Toon als           
Volgorde

Wilde kruidentuinen

Auteur: Houbrechts
tovertuinen vol verrassingen

"Weinig mensen kunnen zo heerlijk over de natuur vertellen als herboriste Daniëlle Houbrechts. Duizenden geboeide bezoekers wandelden met haar reeds door de ongerepte Limburgse natuur, terwijl honderdduizenden haar praatjes op radio of in diverse bladen volgen. Zij heeft voeling met de natuur, maar ook met de oude verhalen en volkskennis die ermee verweven zijn, en laat iedereen gul in haar kennis delen.
In dit boek geeft Daniëlle haar tips en weetjes over de aanleg van bijzondere tuinen. De lezer verneemt alles over kruiden in de tuin, leert hoe je een astrologische tuin, een zuiderse tuin, een mythologische tuin, een geurende tuin, een gezondheidstuin, een tuin voor kinderen en ga zo maar door kunt aanleggen. Kruiden en geneeskrachtige planten staan hierbij uiteraard centraal. De vele verrassende weetjes en terzijdes maken ook dit nieuwe boek tot een heerlijke, natuurlijke en ontspannende leeservaring. "

Zakboek voor de stadstuinier

Auteur: Jean Vanhoof

je eigen kruiden en groenten telen op een kleine ruimte

Zelf je eigen kruiden en groenten telen op een kleine ruimte en zelfs binnenshuis
In dit vervolg op zijn boek Groen in de Hoogte heeft tuinspecialist Jean Vanhoof vooral oog voor de praktische kant van tuinieren zonder eigen tuin. Hij zet stadsbewoners aan om op hun balkon of zelfs op de stoep te gaan tuinieren. De handige lijstjes en verzorgingstips maken dat ook de absolute beginner meteen met succes aan de slag kan. Dit zakboek is een ideale leidraad om ook samen met de kinderen aan de slag te gaan, hen zo dichter bij de natuur te brengen en hun te leren om bewust om te gaan met voedsel

Zentuinen

Auteur: Harte
oosterse rust en harmonie

Zentuinieren ais tegengif voor de stress in ons hectisch, hedendaags bestaan, als balsem voor de ziel. Een zentuin is in staat zelfs in het allerkleinste stadstuintje de illusie van ruimte te creëren, en een sfeer van orde, rust en kalmte te scheppen. De klassieke zentuinen werden door Japonse monniken ontworpen en worden als nationale monumenten in ere gehouden. Door middel van uitleg en interpretatie van de beginselen en de symboliek van de zenfilosofie stelt Zentuinen de tuinbezitter in staat de zuiverheid van deze denkwijze, die de traditionele exponenten tientallen jaren van toegewijde overdenking kostte, in zijn eigen tuin toe te passen.

De zentuin brengt ons weer in contact met de elementen. Een enkel rotsblok kan een machtig gebergte voorstellen, gesnoeide struikjes drijvende wolken, grind of leisteen een waterstroom, elke steen, ieder ornament is uitgekozen en neergezet om wabi te creëren, een bescheiden maar verfijnde schoonheid. Met evenveel recht kan men echter stellen dat zenbeginselen de tuin in balans brengen en dus een grotere harmonie en een gevoel van vrede geven.

Of u nu zen volledig omhelst of slechts de ideeën in een wat conventionelere tuincompositie toepast, uw tuin zal er een onmisbaar natuurlijk evenwicht door krijgen. Een zentuin is milieuvriendelijk - geharkt zond heeft minder water nodig dan een gazon - en het gebruik van bestrijdingsmiddelen wordt tot een minimum beperkt. In Zentuinen worden praktische adviezen over de juiste beplanting gegeven en wordt getoond hoe een moderne tuin in een prachtige, harmonieuze buitenruimte kan worden omgetoverd.

Zwervend langs polders en plassen

Auteur: Koch

"En pap, heb je 'm?" vraagt zijn oudste dochter soms routineus belangstellend als haar vader weer eens zo nodig moest stoppen om een opvliegende lepelaar, broedende tureluur of fraaie wolkenpartij in het meest perfecte licht vast te leggen, Want er is geen woord overdreven als Maarten Koch, achttien jaar zelfstandig fotograaf, toegeeft praktisch altijd met fotografie bezig te zijn. Zelfs als hij ontspannen tv kijkt, betrapt hij zich er soms op dat hij probeert te achterhalen waar in dat programma dat fraaie licht vandaan komt.

Met het fotograferen van dit boek, zijn tweede inmiddels, wil Maarten Koch vooral overbrengen dat mensen beter leren kijken, anders gaan kijken naar de natuur. Het eerste boek, dat vooral het gebied de Ronde Venen tot onderwerp had, leverde ook reacties op als: dat ga ik ook proberen!, precies wat hij ermee hoopte te bereiken.

En is het niet heerlijk om als drukbezet fotograaf, actief in de reclame, druk met tijdschriften, ook eens iets voor jezelf te doen? Iets wat beklijft, in een kast belandt? Bovendien sta je toch maar mooi aan de wieg van een tijdsdocument, want natuurlijk gaan er de komende Laren dingen veranderen in de polder.

Als je achttien jaar fotograaf bent, kun je wel zeggen dat je zo langzamerhand aardig getrainde ogen hebt. Maar daarnaast is het ook de frequentie die het 'm doet. Ga zelf maar eens wat vaker de natuur in, fotografeer veel en vaak en ook hetzelfde op andere momenten van de dag, bij ander licht, in andere seizoenen, moet je eens zien hoe je je ook als liefhebber snel kunt ontwikkelen.

Ten slotte is dit ook pure reclame voor het Groene Hart, een hartenkreet voor de slink waar Maarten Koch is opgegroeid en nooit echt van is weggeweest. Van kleins of aan zwierf hij er rond, tot er altijd wel even een tijd is dat een mans andere dingen belangrijker vindt dan de natuur. Op een gegeven moment komt die behoefte weer terug en is er die herontdekking van iets waar hij nooit aflatend van heeft gehouden. Speurend naar plekjes van vroeger, naar de mooiste plaatjes, zijn er ook de tips van mensen die zijn expositie hebben bezocht, van de mensen om hem heen of doe om het gebied wonen dat hij fotografeert.
En al die facetten bij elkaar, liefde voor het vak, voor het onderwerp, veel geduld en puur vakmanschap, leveren een haast verontrustend mooi boek op.