iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius PostNL GDPR/AVG

Flora / Tuin

Zoek & vind tuinvragen-gids

€8,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Andreas Barlage & Elisabeth Fleuchaus

Waarom bloeien je pioenen niet? Wat kun je doen tegen gras in het gazon? Tuinbezitters zullen beslist het gevoel herkennen: ondanks spitten, bemesten en water geven ziet je tuin er nog altijd niet uit zoals je zou wensen. De zoek & vind Tuinvragen-gids biedt hulp bij de meest gestelde tuinvragen. Het is de snelste en simpelste weg naar een droomtuin.

Zwervend langs polders en plassen

€30,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Koch

"En pap, heb je 'm?" vraagt zijn oudste dochter soms routineus belangstellend als haar vader weer eens zo nodig moest stoppen om een opvliegende lepelaar, broedende tureluur of fraaie wolkenpartij in het meest perfecte licht vast te leggen, Want er is geen woord overdreven als Maarten Koch, achttien jaar zelfstandig fotograaf, toegeeft praktisch altijd met fotografie bezig te zijn. Zelfs als hij ontspannen tv kijkt, betrapt hij zich er soms op dat hij probeert te achterhalen waar in dat programma dat fraaie licht vandaan komt.

Met het fotograferen van dit boek, zijn tweede inmiddels, wil Maarten Koch vooral overbrengen dat mensen beter leren kijken, anders gaan kijken naar de natuur. Het eerste boek, dat vooral het gebied de Ronde Venen tot onderwerp had, leverde ook reacties op als: dat ga ik ook proberen!, precies wat hij ermee hoopte te bereiken.

En is het niet heerlijk om als drukbezet fotograaf, actief in de reclame, druk met tijdschriften, ook eens iets voor jezelf te doen? Iets wat beklijft, in een kast belandt? Bovendien sta je toch maar mooi aan de wieg van een tijdsdocument, want natuurlijk gaan er de komende Laren dingen veranderen in de polder.

Als je achttien jaar fotograaf bent, kun je wel zeggen dat je zo langzamerhand aardig getrainde ogen hebt. Maar daarnaast is het ook de frequentie die het 'm doet. Ga zelf maar eens wat vaker de natuur in, fotografeer veel en vaak en ook hetzelfde op andere momenten van de dag, bij ander licht, in andere seizoenen, moet je eens zien hoe je je ook als liefhebber snel kunt ontwikkelen.

Ten slotte is dit ook pure reclame voor het Groene Hart, een hartenkreet voor de slink waar Maarten Koch is opgegroeid en nooit echt van is weggeweest. Van kleins of aan zwierf hij er rond, tot er altijd wel even een tijd is dat een mans andere dingen belangrijker vindt dan de natuur. Op een gegeven moment komt die behoefte weer terug en is er die herontdekking van iets waar hij nooit aflatend van heeft gehouden. Speurend naar plekjes van vroeger, naar de mooiste plaatjes, zijn er ook de tips van mensen die zijn expositie hebben bezocht, van de mensen om hem heen of doe om het gebied wonen dat hij fotografeert.
En al die facetten bij elkaar, liefde voor het vak, voor het onderwerp, veel geduld en puur vakmanschap, leveren een haast verontrustend mooi boek op.