iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
De nieuwe editie van 'Ontdek je gebruiksaanwijzing' is uit! Koop hier een gesigneerde versie. Lees hier meer over het beïnvloeden van je spanning!.

Flora / Tuin

Toon als           
Volgorde

Combineer op kleur

Auteur: Pope
Planten voor de eigentijdse tuin

Nori en Sandra Pope hebben hun tuin op Hadspen in Somerset, Engeland, getransformeerd tot de grootste tuin op kleur sinds Sissinghurst. Ze beplanten hun borders met weelderige, eenkleurige golven, en houden de intensiteit ervan het hele tuinseizoen door in stand, van het vroege voorjaar tot het eind van de herfst.
In dit boek onthullen de Popes hoe ze kleuren, met hun verschillende stemmingen, ten volle benutten. Ze laten zien hoe u met kleur kunt ontwerpen, waarbij ze de schitterende borders van Hadspen als voorbeeld gebruiken. Ook het combineren van plantenvormen en 'texturen voor structuur en ritme wordt behandeld. Er zijn close-ups van sleutelplanten opgenomen om het verloop van kleuren qua toon en per seizoen te laten zien.
De monochrome schema's van Nori en Sandra Pope zijn opvallend eigentijds van stijl en toch ook heel klassiek.
Met prachtige foto's van Clive Nichols.

Complete Garden Manual

Auteur: Adam Pasco et al

Taal: engels

The only garden book you'll ever need

Whether you're an experienced gardener or a complete novice, Collins Complete Garden Manual is the only garden book you'll ever need. Five of the country's most popular gardening writers guide you through the design, planting, maintenance and month-by-month care of your garden in a friendly, easy-to-follow style.


Garden Planning and Design - David Stevens breaks down the mystique of garden design and shows how to plan and design your garden as an extension of your home, create inspiring design features and deal with problem sites.


Choosing Plants - Anne Swithinbank shows you how to choose the best plants for every site, including bedding plants, perennials, trees and shrubs, climbers and container plants.


Gardening in Practice - Sue Phillips describes how to choose the appropriate tools for every task and guides you through lawn care, choosing the right soil, pruning, propagating, watering, composting and dealing with pests and diseases.


The Kitchen Garden Planner - Andi Clevely shows how you can grow your own fruit, vegetables and herbs, whatever space you have available.


Gardener's Calendar - Adam Pasco gives a month-by-month guide to planting and garden care, showing which plants are best for which season.

Country tuinideeen

Auteur: Martha Cazemier

Een rijk scala aan sprankelende en creatieve suggesties om ook van uw tuin, hoe groot of klein ook, een landelijk paradijsje te maken. Romantische klimrozen, spectaculaire hortensia's, vrolijke voorjaarsbollen, verleidelijke fruitbomen en oogstrelende tuindecoraties. Vele smaakvolle kleurenfoto's begeleiden de talrijke, nuttige tips en inspireren ook u tot de creatie van een landelijke tuin.

Dakterrassen en balkons

Auteur: Tilston

'Dakterrassen en balkons
Maak zelf stap voor stap een moderne
en stijlvolle buitenruimte
Hoe kun je zonder tuin toch een te gekke
buitenruimte realiseren? Dit boek in
de serie Tuinstijlgidsen laat je zien hoe
je de mooiste dakterrassen en balkons maakt.
Het staat boordevol ideeën en geeft onder meer informatie over praktische beplantingen in bakken en verhoogde bedden, variërend van varens en bamboe tot groenten en kruiden. Je krijgt ook tips voor het maken van afscheidingen en een handige lijst met planten die geschikt zijn voor bakken en daken.
- Geïllustreerd met handige plattegronden
-Boordevol praktische tips en snelle oplossingen
- Met tien mooie inspiratieterrassen

De beste vijverplanten

Auteur: Buczacki

DE BESTE VIJVERPLANTEN

Dit boek geeft aanwijzingen om een zo fraai mogelijke vijver in de tuin aan te leggen. Daarnaast is het vooral een uitstekende planten gids voor de vijver met zeer veel en overzichtelijk gerangschikte informatie. Moerasplanten, zuurstofplanten, drijvende en oeverplanten, ze komen allemaal aan de orde. Nieuw is dat ook aandacht wordt besteed aan bomen en heesters die natte grond nodig hebben en dus in het moeras kunnen groeien. Verder worden de nodige soorten behandeld waarbij men in eerste instantie helemaal niet aan de vijver denkt, maar die het in het moeras prima blijken te doen. Een boek vol ontdekkingen en verrassende planten. Bij iedere vijverplant wordt precies aangegeven hoe men deze plant verzorgt, welke problemen zich kunnen voordoen en hoe de vermeerdering in zijn werk gaat.

De beste vijverplanten is geïllustreerd met prachtige foto's van de verschillende soorten.

De familie moestuin

Auteur: Modeste Herwig
Praktische tips en recepten

Om zelf groente en fruit te kunnen kweken, heb je geen kasteeltuin nodig.
Veel soorten passen prima tussen sierplanten of kunnen groeien in potten en bakken. Er zijn zoveel groenten die mooi zijn om te zien, zoals krullerige rode boerenkool, bloedrood blad van bietjes of violetblauw blad van rodekool.
In 'De familiemoestuin' heeft Modeste Herwig verschillende voorbeeldtuintjes opgezet, waarin je met het hele gezin aan de slag kunt.
Het kweken van je eigen groente en fruit is niet alleen supergezond, maar ook heel ontspannend en leuk om samen mee bezig te zijn.

* het opzetten van een moestuin is een leerzaam en spannend project voor het hele gezin
* De familiemoestuin ontving in 2008 de prijs voor het beste tuinboek
* met behulp van de praktische tips kan iedere tuinliefhebber groenten en fruit kweken
* Ook veel aandacht voor de moestuin in potten en bakken
* met een handige moestuinkalender van de werkzaamheden per maand
* extra katern speciaal voor kinderen

Auteur: Modeste Herwig
Uitgever:
Taal: Dutch
NUR: 423
Datum: January 2010

De kruidenbijbel

Auteur: C. Foley

De kruidenbijbel is ideaal voor de ware enthousiasteling en geeft adviezen over kruiden kweken voor decoratieve en praktische doeleinden. Dit boek biedt een volledig overzicht van de bekendste en populairste kruiden, met uitgebreide informatie over hoe u ze kunt gebruiken in de keuken, in cosmetica en als geneeskrachtig middel.