iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Flora / Tuin

Toon als           
Volgorde

De kruidenbijbel

Auteur: C. Foley

De kruidenbijbel is ideaal voor de ware enthousiasteling en geeft adviezen over kruiden kweken voor decoratieve en praktische doeleinden. Dit boek biedt een volledig overzicht van de bekendste en populairste kruiden, met uitgebreide informatie over hoe u ze kunt gebruiken in de keuken, in cosmetica en als geneeskrachtig middel.

De Moestuin

Auteur: Hoogvelt

In dit schitterende, rijk geïllustreerde boek wordt de opbouw van een gezonde moestuin stap voor stap behandeld. Met de duidelijke informatie over o. a. bodem, structuur, bemesting en de inrichting van de moestuin wordt het zowel de beginnende als ervaren tuinier gemakkelijk gemaakt een moestuin volgens milieuvriendelijk concept aan te leggen. De praktische tips zijn gebaseerd op de jarenlange ervaring van groenexpert en auteur Fieke Hoogvelt.

De mooie moestuin

Auteur: Julia Voskuil

voor tuinliefhebbers en smulpapen

Met dit boek wil Julia Voskuil de tuinier inspireren een tuin(gedeelte) in te richten met mooie planten die je nog kunt eten ook. Een doorsnee-moestuin biedt na de oogst vaak een troosteloze aanblik, maar dat is niet nodig! Door een slimme manier van combineren en door het toepassen van simpele technieken als wisselteelt ontstaat een echt mooie moestuin die de tuinier veel plezier kan bezorgen. Uitgangspunt hierbij is een milieuvriendelijke manier van kweken, dus zonder chemische middeltjes en met veel tips voor een biologische manier van gewasbescherming.

De ontdekking van de tuin

Auteur: L. Trijber
tuingeheimen van de beste tuinkenners van Nederland en België

In DE ONTDEKKING VAN DE TUIN passeert een bonte karavaan van negentien eigenzinnige en creatieve tuinexperts de revue. Het zijn de topkwekers en tuinspecialisten van Nederland en België. Vol enthousiasme vertellen ze over hun liefde voor het vak. Ze geven geheimen prijs, niet te missen adviezen, tuinlessen, een kijkje in hun adressenboek en ze nemen ons mee naar onontdekte en vergeten gebieden. DE ONTDEKKING VAN DE TUIN is een unieke delicatessenwinkel voor liefhebbers van tuinen en planten.

De rozenteelt in Nederland

Auteur: Kleis

Uitgekozen tot een van de 33 Best Verzorgde Boeken 2007.
Hoeveel Kreuzer kottse in 1824 L'honnneur d'Amsterdam op de markt in Frankfort, en hoe kwamen Nederlandse rozen toch aan zulke deftige Franse namen? Gerrit Kleis vertelt het in dit boek. Hij geeft stambomen van roemruchte kwekersgeslachten en veel plaatjes die getuigen van de allure waarmee botanische werken vroeger uitgegeven werden. De Nederlandse boeken over de rozenteelt hebben een eigen hoofdstuk gekregen. Het moge duidelijk zijn: Bij Gerrit Kleis strekt de liefde voor de roos zich uit tot alles wat hij maar van de geschiedenis van haar cultuur kan achterhalen. Hij maakt u graag deelgenoot van zijn ontdekkingen.

De tuin in de Nederlandse kunst 15de tot 18de eeuw

Auteur: de Jong / Sominicus - van Soest

De tuin op tafel

Auteur: R. Bird

Het kweken van groenten en fruit is niet alleen een leuke bezigheid, het is tevens de perfecte manier om gezond en gegarandeerd onbespoten eten op tafel te krijgen. Veel tuiniers realiseren zich niet dat groenten, kruiden en fruit ook zeer decoratief zijn. De tuin op tafel is de perfecte introductie voor iedereen die een moestuin wil aanleggen of een gedeelte van de tuin willen benutten voor eetbare planten. Het hebben van een tuin is zelfs geen noodzaak, want Richard Bird laat zien dat ook potten en bakken een rijke oogst kunnen opleveren. Wat dacht u van een geurige kruidenborder, potten vol zelf-gekweekte paprika's en pepers of een hanging basket met tomaten? Het kan allemaal en wordt uitgelegd aan de hand van veel achtergrondinformatie en 20 stap-voor-stap beschreven projecten.