iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
De nieuwe editie van 'Ontdek je gebruiksaanwijzing' is uit! Koop hier een gesigneerde versie. Lees hier meer over het beïnvloeden van je spanning!.

Flora / Tuin

Toon als           
Volgorde

De Moestuin

Auteur: Hoogvelt

In dit schitterende, rijk geïllustreerde boek wordt de opbouw van een gezonde moestuin stap voor stap behandeld. Met de duidelijke informatie over o. a. bodem, structuur, bemesting en de inrichting van de moestuin wordt het zowel de beginnende als ervaren tuinier gemakkelijk gemaakt een moestuin volgens milieuvriendelijk concept aan te leggen. De praktische tips zijn gebaseerd op de jarenlange ervaring van groenexpert en auteur Fieke Hoogvelt.

De mooie moestuin

Auteur: Julia Voskuil

voor tuinliefhebbers en smulpapen

Met dit boek wil Julia Voskuil de tuinier inspireren een tuin(gedeelte) in te richten met mooie planten die je nog kunt eten ook. Een doorsnee-moestuin biedt na de oogst vaak een troosteloze aanblik, maar dat is niet nodig! Door een slimme manier van combineren en door het toepassen van simpele technieken als wisselteelt ontstaat een echt mooie moestuin die de tuinier veel plezier kan bezorgen. Uitgangspunt hierbij is een milieuvriendelijke manier van kweken, dus zonder chemische middeltjes en met veel tips voor een biologische manier van gewasbescherming.

De ontdekking van de tuin

Auteur: L. Trijber
tuingeheimen van de beste tuinkenners van Nederland en België

In DE ONTDEKKING VAN DE TUIN passeert een bonte karavaan van negentien eigenzinnige en creatieve tuinexperts de revue. Het zijn de topkwekers en tuinspecialisten van Nederland en België. Vol enthousiasme vertellen ze over hun liefde voor het vak. Ze geven geheimen prijs, niet te missen adviezen, tuinlessen, een kijkje in hun adressenboek en ze nemen ons mee naar onontdekte en vergeten gebieden. DE ONTDEKKING VAN DE TUIN is een unieke delicatessenwinkel voor liefhebbers van tuinen en planten.

De tuin in de Nederlandse kunst 15de tot 18de eeuw

Auteur: de Jong / Sominicus - van Soest

De tuin op tafel

Auteur: R. Bird

Het kweken van groenten en fruit is niet alleen een leuke bezigheid, het is tevens de perfecte manier om gezond en gegarandeerd onbespoten eten op tafel te krijgen. Veel tuiniers realiseren zich niet dat groenten, kruiden en fruit ook zeer decoratief zijn. De tuin op tafel is de perfecte introductie voor iedereen die een moestuin wil aanleggen of een gedeelte van de tuin willen benutten voor eetbare planten. Het hebben van een tuin is zelfs geen noodzaak, want Richard Bird laat zien dat ook potten en bakken een rijke oogst kunnen opleveren. Wat dacht u van een geurige kruidenborder, potten vol zelf-gekweekte paprika's en pepers of een hanging basket met tomaten? Het kan allemaal en wordt uitgelegd aan de hand van veel achtergrondinformatie en 20 stap-voor-stap beschreven projecten.

De wonderlijke schoonheid van Orchideeen

Auteur: Brian en Sara Rittershausen

Geen enkele plant is zo mooi, opmerkelijk en mysterieus als de orchidee. Het is een plant die zich uitzonderlijk goed aan zijn omgeving aanpast en die zowel in een kas als in de tuin prachtig gedijt. Na een korte geschiedenis van deze enorme plantenfamilie wordt in detail beschreven hoe u orchideeën het beste verzorgt. Daarnaast krijgt u informatie over de voortplantingstechnieken, voeding, orchideeën in potten, ziekten... Bovendien vindt u in dit boek een lijst waarin de populairste orchideeënfamilies worden beschreven. Voor beginnelingen is het immers niet zo eenvoudig om uit duizenden orchideeën te kiezen — de lijst die hier is opgenomen, is bedoeld om die taak gemakkelijker te maken. Kortom, dit complete en praktische boek met schitterende foto's helpt u ongetwijfeld om uw orchideeën zo goed mogelijk te verzorgen! Brian en Sara Ritters19ausen, vader en dochter, zijn autoriteiten in de orchideeenwereld. De familiezaak, een orchideeënkwekerij in Devon, wordt geleid door Sara. Brian geeft al jaren lezingen over het onderwerp en schreef al verscheidene boeken.

Desert Gardens

Auteur: Gary Lyons

Taal: engels
Whether explosive displays of columnar cacti and brilliant wildflowers cascading down sun-bathed hill-sides, meditative, botanical expressions of an organic, spine-laden geometry set within the quiet, earthen walls of a Spanish colonial mission, or twilit, verdant groves evoking a prelapsarian topography—this book captures the numinous light and beauty of I 8 unique and rarely photographed private and public desert gardens between Santa Barbara and San Diego. Featuring the most important desert garden in the world at the Huntington Botanical Gardens in San Marino, as well as the Moorten Botanical Gardens in Palm Springs, Balboa Park in San Diego, and many exquisite private gardens, the volume celebrates the sculpturesque charms of cacti, aloes, and other suc-culent flora that have adapted to the extreme conditions of the desert. Combining spectacular garden views in idyllic set-tings and ravishingly beautiful images of particular specimens—with text by the renowned desert gar-den expert Gary Lyons that balances the poetics and technical aspects of this garden genre—the book serves as an inspirational guide to these horticultural treasures. Because interest in desert gardens contin-ues to grow dramatically, the book also includes the addresses and visiting hours of gardens open to the public, and provides a bibliography of what one needs to know in order to create one's own.

Dieren- en plantengids voor onderweg

Auteur: Eisenreich

Nog nooit was het zo eenvoudig om thuis te raken in de veelvormigheid van de natuur! Deze gids geeft beschrijvingen van ongeveer 800 soorten planten en dieren, met daarbij ca. 900 natuurgetrouwe afbeeldingen in kleur:

Paddestoelen, mossen, varens, bloemplanten met inbegrip van bomen en struiken;

Schelpdieren, slakken, wormen, kreeftachtigen, spinnen, insecten, vissen, amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren.

Van alle soorten worden de uiterlijke kenmerken opgegeven, naast hun verspreiding, levenswijze, ontwikkeling, voortplanting en kenmerkende gegevens. Ook wordt verwezen naar hun zeldzaamheid en eventuele beschermde status. Eenvoudige symbolen voor alle plant en diergroepen stellen de lezer in staat een soort snel op te zoeken.