30 dagen zichttermijn
     Verzending met:
PostNL (2 werkdagen, prijs vanaf € 4,36) PostNL
Veilig betalen met:
iDeal, Bancontact, Creditcard, Sofort, Belfius iDeal, Bancontact, Creditcard, Sofort, Belfius
Minimum orderbedrag is 8 euro.     

Flora / Tuin

Toon als
Volgorde

De ecologische siertuin

Auteur: J. Rigaux / R. van Cauteren

Vaak wordt de ecologische samenhang in onze tuinen over het hoofd gezien. Siertuinen worden verward met huiskamers die je aankleedt en 'schoonmaakt'. Men vergeet dat planten levende wezens zijn en dat de tuin mee het landschap bepaalt. Dit boek bewijst dat het anders kan.
Een greep uit de thema's: Wat is nu eigenlijk een ecologische siertuin? Waarom een ecologische siertuin aanleggen? Hoe begin je aan een ontwerp? Welke planten kiezen? Een bloemenweide met bolgewassen of wilde bloemen aanleggen, hagen aanplanten, een harmonische compositie maken van bomen, struiken en een bloeiende kruidlaag, van je tuin een toevluchtsoord maken voor vlinders, bijen en egels? hoe dat allemaal kan, kom je in dit tuinboek aan de weet. Je leert hoe je planten kiest die aangepast zijn aan de mogelijkheden van je grond, zodat ze zich op hun mooist kunnen ontwikkelen en weinig onderhoud vragen. Dit boek biedt uitgebreide plantenlijsten met informatie over ecologische aspecten en de vereiste groeiplaats, die vind je in een klassiek tuinboek doorgaans niet terug.

€35,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De ecologische teelt van kleinfruit

Auteur: Andre Magnin & Bart Maes

Wat is er heerlijker dan zomaar fruit te kunnen snoepen, recht van de struik en nog wel op kinderhoogte? Met kleinfruit kan het.
Bessen vragen weinig plaats, je hebt er al snel vruchten van en ze zijn gewoon erg lekker. Zelfs in een klein tuintje kan ŽŽn bessenstruik voor extra tuinplezier zorgen. Of wat dacht je van een vijgenboompje in een pot of van aardbeien in een toren? Misschien kies je liever voor originele eetbare bessen in je siertuin.
Kortom: met kleinfruit kan je heel veelzijdig aan de slag. Dit boekje geeft je massa's tips voor geslaagd ?n vooral ecologisch tuinplezier.
Nieuw in deze tweede druk zijn de hoofdstukken over vijgen en aardbeien. Het hoofdstuk "Bewaren en verwerken" stelt je in staat om langer te genieten van je kleinfruit. En ook het hoofdstuk Wilde bessen in de siertuin voegt een bijzondere dimensie toe aan deze editie.
€32,50 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De familie moestuin

Auteur: Modeste Herwig
Praktische tips en recepten

Om zelf groente en fruit te kunnen kweken, heb je geen kasteeltuin nodig.
Veel soorten passen prima tussen sierplanten of kunnen groeien in potten en bakken. Er zijn zoveel groenten die mooi zijn om te zien, zoals krullerige rode boerenkool, bloedrood blad van bietjes of violetblauw blad van rodekool.
In 'De familiemoestuin' heeft Modeste Herwig verschillende voorbeeldtuintjes opgezet, waarin je met het hele gezin aan de slag kunt.
Het kweken van je eigen groente en fruit is niet alleen supergezond, maar ook heel ontspannend en leuk om samen mee bezig te zijn.

* het opzetten van een moestuin is een leerzaam en spannend project voor het hele gezin
* De familiemoestuin ontving in 2008 de prijs voor het beste tuinboek
* met behulp van de praktische tips kan iedere tuinliefhebber groenten en fruit kweken
* Ook veel aandacht voor de moestuin in potten en bakken
* met een handige moestuinkalender van de werkzaamheden per maand
* extra katern speciaal voor kinderen

Auteur: Modeste Herwig
Uitgever:
Taal: Dutch
NUR: 423
Datum: January 2010

€15,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De fuchsia

€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De Grote Atlas Van Het Menselijk Lichaam Voor Kinderen

Auteur: Hans G. Schellenberger

Weet je hoe onze botten eruitzien? Ken je de weg die het voedsel door ons lichaam aflegt? Hoe heten de organen die tijdens deze route een rol spelen? Deze atlas is een eerste naslagwerk om ons lichaam te leren kennen en gaat uit van de kinderlijke beleving van het lichaam in het dagelijks leven. Zo worden de belangrijkste functionele stelsels van de botten tot de zintuigen overzichtelijk en eenvoudig uitgelegd.
€14,50 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De Moestuin

Auteur: Fieke Hoogvelt

In dit schitterende, rijk geïllustreerde boek wordt de opbouw van een gezonde moestuin stap voor stap behandeld. Met de duidelijke informatie over o.a. de bodem, structuur, bemesting en de inrichting van de moestuin wordt het zowel de beginnende als ervaren tuinier gemakkelijk gemaakt een moestuin volgens milieuvriendelijk concept aan te leggen. De praktische tips zijn gebaseerd op de jarenlange ervaring van groenexpert en auteur Fieke Hoogvelt.
€10,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De mooie moestuin

Auteur: Julia Voskuil

voor tuinliefhebbers en smulpapen

Met dit boek wil Julia Voskuil de tuinier inspireren een tuin(gedeelte) in te richten met mooie planten die je nog kunt eten ook. Een doorsnee-moestuin biedt na de oogst vaak een troosteloze aanblik, maar dat is niet nodig! Door een slimme manier van combineren en door het toepassen van simpele technieken als wisselteelt ontstaat een echt mooie moestuin die de tuinier veel plezier kan bezorgen. Uitgangspunt hierbij is een milieuvriendelijke manier van kweken, dus zonder chemische middeltjes en met veel tips voor een biologische manier van gewasbescherming.
€59,36 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De ontdekking van de tuin

Auteur: L. Trijber
tuingeheimen van de beste tuinkenners van Nederland en België

In DE ONTDEKKING VAN DE TUIN passeert een bonte karavaan van negentien eigenzinnige en creatieve tuinexperts de revue. Het zijn de topkwekers en tuinspecialisten van Nederland en België. Vol enthousiasme vertellen ze over hun liefde voor het vak. Ze geven geheimen prijs, niet te missen adviezen, tuinlessen, een kijkje in hun adressenboek en ze nemen ons mee naar onontdekte en vergeten gebieden. DE ONTDEKKING VAN DE TUIN is een unieke delicatessenwinkel voor liefhebbers van tuinen en planten.
€16,50 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage