iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL): € 2.95 DHL PostNL GDPR/AVG

Flora / Tuin

Creatief in de tuin met potten n kuipen

€8,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur:

Tuinieren in potten en kuipen is de laatste tijd weer erg populair. Bijna alle planten zijn geschikt om. uw tuin, uw terras, of uw balkon een persoonlijk, sfeervol en modern cachet te geven. Bovendien kunt u het hele jaar door creatief aan de slag met potten en kuipen. In dit boek ziet u hoe u potten en planten op een originele manier kunt combineren en schikken, Volgens seizoen of kleur creëert u met de juiste potten en beplanting gemakkelijk uw eigen stijl. Praktische tips en aanwijzingen helpen u om onder andere een formele, landelijke of mediterrane sfeer te scheppen. Daarnaast leest u alles over de verzorging van potplanten. Je ziet hoe de juiste hoe, veelheid water en voeding in combinatie met een snoeibeurt op het juiste moment uw planten gezond houdt. Ten slotte wordt uitgelegd hoe u uw planten beschermt tegen ziekten, ongedierte en vrieskou.

De aanleg van een kleine tuin

€8,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: P. Clayton

Iedereen kan een mooie tuin aanleggen! Deze zeer praktische gids toont op heldere wijze hoe je de tuin creëert die je altijd al had willen hebben.
- Duidelijke uitleg over de voorbereidingen, het planten, het combineren en het onderhoud
- Stap-voor-stap-foto's laten precies zien wat je moet doen
- Tips en aanwijzingen van deskundigen
- Extra: het gebruik van potten en bakken in de tuin

De beste schaduwplanten

€26,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Buczacki

Een schaduwrijke tuin hoeft geen probleem te vormen, maar kan juist een groot voordeel zijn. Er zijn namelijk talrijke prachtige planten waar voor schaduw zelfs essentieel is. Stefan Buczacki beschrijft in De beste schaduwplanten alle soorten voor schaduwtuinen en schaduwborders die bijzonder mooi zijn en hierin goed kunnen gedijen. In dit rijk g6filustreerde boek komen alle aspecten van schaduwplanten aan bod: het opkweken, het vermeerderen, de schaduwgevoeligheid enzovoorts. Ook is informatie opgenomen over wat onder schaduw wordt verstaan, het planten, de aarde en vele belagers en ziekten die uw schaduwplanten kunnen bedreigen. Allerlei soorten schaduwplanten komen aan de orde: bollen en knollen, rotsplanten, klimplanten, heesters, overblijvende kruidachtigen, varens, eenjarigen en grassen.

De bloemenhof

€8,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur:

De boerentuin is in de tuinarchitectuur heel lang een wat vergeten fenomeen geweest. Men had geen oog voor de rijke traditie die er achter schuil gaat. Die rijkdom is nu herontdekt. In de boerentuin werd altijd het nuttige met het aangename verenigd: een bonte bloemenzee in combinatie met (geneeskrachtige) kruiden. In De Bloemenhof treft men allereerst veel interessante informatie over de historie van dit tuintype aan, waarvan de wortels teruggaan tot de middeleeuwse kloostertuinen. Daarop volgt een praktijkgedeelte met alles wat men moet weten over de juiste plantenkeuze, het zelf zaaien, planten en vermeerderen. Stap-voor-stap-tekeningen maken alles extra duidelijk. Aan de hand van dit boek is een succesvolle teelt en rijke bloei verzekerd, want ook de remedies tegen mogelijke ziekten en aantastingen worden exact vermeld. In het gedeelte `vormgeving' vindt men alle gegevens die nodig zijn om zelf een echte boerentuin te maken. Alle typerende elementen die een tuin tot boerentuin omtoveren, komen stuk voor stuk aan de orde. Met de gegeven beplantings- en vormgevingsplannen kan men zo aan de slag. De verrassende planten-combinaties zorgen voor een prachtig effect. In het afsluitende plantendeel worden maar liefst 80 echte boerentuinplanten ten tonele gevoerd met alle specifieke verzorgingstips. Ook het maken van fraaie arrangementen met bloemen uit de boerentuin is in dit prachtige en informatief geïllustreerde boek niet vergeten.

De easy Wilde plantengids

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Fletcher

In deze gids vindt u een ongewoon helder onderscheid tussen de algehele verschijningsvorm van een wilde plant en de fijne details die de juiste identificatie mogelijk maken. De basisbeginselen zijn:
1. Overzichtelijkheid. Het aantal soorten is beperkt tot de 232 meest voorkomende in Noordwest-Europa.
2. Eenvoudig taalgebruik. De tekst is vrij van jargon en technische termen. De hoofdkenmerken worden benoemd en de algemene verschijningsvorm. De grootte wordt beschreven in termen van het menselijk lichaam: kniehoog etc.
3. Gelijkogende planten zijn samengevoegd tot een groep. De meeste plantengidsen groeperen de bloemen taxonomisch, een methodiek die zich baseert op de reproductieve delen van de plant, oplopend van eenvoudig tot complex. In deze gids vindt de classificatie plaats op basis van kleur en binnen de kleur zijn de bloemen met gelijkende kenmerken weer bijeen geplaatst.
4. Kristalheldere fotografie en illustraties.
5. Verhalende informatie die u gemakkelijk kunt onthouden. Bijvoorbeeld het mooie verhaal van de ridder die voordat hij in de diepte van de rivier zinkt zijn geliefde op de oever nog een bosje vergeet-me-nietjes toewerpt.

De ecologische siertuin

€35,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: J. Rigaux / R. van Cauteren

Vaak wordt de ecologische samenhang in onze tuinen over het hoofd gezien. Siertuinen worden verward met huiskamers die je aankleedt en 'schoonmaakt'. Men vergeet dat planten levende wezens zijn en dat de tuin mee het landschap bepaalt. Dit boek bewijst dat het anders kan.
Een greep uit de thema's: Wat is nu eigenlijk een ecologische siertuin? Waarom een ecologische siertuin aanleggen? Hoe begin je aan een ontwerp? Welke planten kiezen? Een bloemenweide met bolgewassen of wilde bloemen aanleggen, hagen aanplanten, een harmonische compositie maken van bomen, struiken en een bloeiende kruidlaag, van je tuin een toevluchtsoord maken voor vlinders, bijen en egels? hoe dat allemaal kan, kom je in dit tuinboek aan de weet. Je leert hoe je planten kiest die aangepast zijn aan de mogelijkheden van je grond, zodat ze zich op hun mooist kunnen ontwikkelen en weinig onderhoud vragen. Dit boek biedt uitgebreide plantenlijsten met informatie over ecologische aspecten en de vereiste groeiplaats, die vind je in een klassiek tuinboek doorgaans niet terug.

De eeuwige tuin

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Hanneke van Dijk

Een boek dat in een leemte voorziet

Met een introductie over begraven in Nederland vanuit multicultureel perspectief

Met veel voorbeelden van praktische en inspirerende grafbeplanting

Op de voor Hanneke van Dijk zo kenmerkende wijze geschreven: integer en met veel liefde voor het onderwerp