30 dagen zichttermijn
     Verzending met:
PostNL (2 werkdagen, prijs vanaf € 4,36) PostNL
Veilig betalen met:
iDeal, Bancontact, Creditcard, Sofort, Belfius iDeal, Bancontact, Creditcard, Sofort, Belfius
Minimum orderbedrag is 8 euro.     

Flora / Tuin

Toon als
Volgorde

De rozenteelt in Nederland

Auteur: Kleis

Uitgekozen tot een van de 33 Best Verzorgde Boeken 2007.
Hoeveel Kreuzer kottse in 1824 L'honnneur d'Amsterdam op de markt in Frankfort, en hoe kwamen Nederlandse rozen toch aan zulke deftige Franse namen? Gerrit Kleis vertelt het in dit boek. Hij geeft stambomen van roemruchte kwekersgeslachten en veel plaatjes die getuigen van de allure waarmee botanische werken vroeger uitgegeven werden. De Nederlandse boeken over de rozenteelt hebben een eigen hoofdstuk gekregen. Het moge duidelijk zijn: Bij Gerrit Kleis strekt de liefde voor de roos zich uit tot alles wat hij maar van de geschiedenis van haar cultuur kan achterhalen. Hij maakt u graag deelgenoot van zijn ontdekkingen.
€14,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De tuin in de Nederlandse kunst 15de tot 18de eeuw

Auteur: de Jong / Sominicus - van Soest

€14,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De tuin op tafel

Auteur: R. Bird

Het kweken van groenten en fruit is niet alleen een leuke bezigheid, het is tevens de perfecte manier om gezond en gegarandeerd onbespoten eten op tafel te krijgen. Veel tuiniers realiseren zich niet dat groenten, kruiden en fruit ook zeer decoratief zijn. De tuin op tafel is de perfecte introductie voor iedereen die een moestuin wil aanleggen of een gedeelte van de tuin willen benutten voor eetbare planten. Het hebben van een tuin is zelfs geen noodzaak, want Richard Bird laat zien dat ook potten en bakken een rijke oogst kunnen opleveren. Wat dacht u van een geurige kruidenborder, potten vol zelf-gekweekte paprika's en pepers of een hanging basket met tomaten? Het kan allemaal en wordt uitgelegd aan de hand van veel achtergrondinformatie en 20 stap-voor-stap beschreven projecten.
€10,55 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De tuinen van Gertrude Jekyll

Auteur: R. Bisgrove

In de engelse hovenierstraditie neemt Gertrude Jeyll een unieke plaats in. Haar ideeen over de beplanting van tuinen zijn wereldwijd nog altijd van grote invloed. Zij verstond de kusnt om in haar tuinen een serene, tijdloze sfeer te scheppen, die in haar tijd zeer gewaardeerd werd en ook in onze moderne, jachtige wereld nog zeer waardevol is.
Vele van haar tuinen met de oorspronkelijke beplanting zijn verdwenen. Ook zijn slechts enkele van haar ontwerptekeningen bij een groter publiek beken, hoewel er duizenden in archieven bewaard zijn gebleven.
Voor dit boek heeft de auteur de beste ontwerpen uitgezocht waarvan de meeste nog nooit eerder waren gepubliceerd.
€15,26 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De verloren tuinen van Heligan

Auteur: T. Smit

De verloren tuinen van Heligan
Een romantisch avontuur

In dit fascinerende boek verhaalt de Nederlander Tim Smit van de restauratie van de prachtige, maar overwoekerde tuinen van het landgoed Heligan in Cornwall, die hij bij* toeval op het spoor kwam. Smit raakte geobsedeerd door het mysterie van deze slapende tuinen en besloot ze weer tot leven te wekken.

In De verloren tuinen van Heligan geeft Tim Smit in woord en beeld een enthousiasmerend verslag van zijn botanisch avontuur, inclusief de voor- en tegenslagen, de modder en de magie. Zijn meeslepende relaas, samen met de schitterende foto's van de restauratie, maakt deze uitgave tot het meest romantische boek over tuinen dat ooit is verschenen!
€14,50 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De wonderlijke schoonheid van Orchideeen

Auteur: Brian en Sara Rittershausen

Geen enkele plant is zo mooi, opmerkelijk en mysterieus als de orchidee. Het is een plant die zich uitzonderlijk goed aan zijn omgeving aanpast en die zowel in een kas als in de tuin prachtig gedijt. Na een korte geschiedenis van deze enorme plantenfamilie wordt in detail beschreven hoe u orchideeën het beste verzorgt. Daarnaast krijgt u informatie over de voortplantingstechnieken, voeding, orchideeën in potten, ziekten... Bovendien vindt u in dit boek een lijst waarin de populairste orchideeënfamilies worden beschreven. Voor beginnelingen is het immers niet zo eenvoudig om uit duizenden orchideeën te kiezen — de lijst die hier is opgenomen, is bedoeld om die taak gemakkelijker te maken. Kortom, dit complete en praktische boek met schitterende foto's helpt u ongetwijfeld om uw orchideeën zo goed mogelijk te verzorgen! Brian en Sara Ritters19ausen, vader en dochter, zijn autoriteiten in de orchideeenwereld. De familiezaak, een orchideeënkwekerij in Devon, wordt geleid door Sara. Brian geeft al jaren lezingen over het onderwerp en schreef al verscheidene boeken.
€12,97 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Dieren- en plantengids voor onderweg

Auteur: Eisenreich

Nog nooit was het zo eenvoudig om thuis te raken in de veelvormigheid van de natuur! Deze gids geeft beschrijvingen van ongeveer 800 soorten planten en dieren, met daarbij ca. 900 natuurgetrouwe afbeeldingen in kleur:

Paddestoelen, mossen, varens, bloemplanten met inbegrip van bomen en struiken;

Schelpdieren, slakken, wormen, kreeftachtigen, spinnen, insecten, vissen, amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren.

Van alle soorten worden de uiterlijke kenmerken opgegeven, naast hun verspreiding, levenswijze, ontwikkeling, voortplanting en kenmerkende gegevens. Ook wordt verwezen naar hun zeldzaamheid en eventuele beschermde status. Eenvoudige symbolen voor alle plant en diergroepen stellen de lezer in staat een soort snel op te zoeken.
€16,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Dromen achter glas

Auteur: Karel Dierick

Verandaspecialist Karel Dierick toont veranda's met net dat beetje meer Het boek toont, o. m. door de royale fotografie, dat een veranda meer is dan een prettige buitenkamer, en staat voor functionaliteit, duurzaamheid, schoonheid en stijl Een boek om te dromen van een eigen veranda, wintertuin of oranjerie!
€9,99 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage