iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius PostNL GDPR/AVG

Flora / Tuin

365 dagen groene vingers

€10,07 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Kessing
natuurlijke tips voor binnen en buiten

Tuinarchitecte en decorateur Betty Kessing heeft in de loop der jaren een schat aan kennis verzameld op het gebied van tuinonderhoud en bloemdecoraties. In dit boek laat ze aan de hand van praktische adviezen zien hoe je door het jaar heen je tuin in goede conditie kunt houden en hoe je van verse en gedroogde bloemen prachtige decoraties kunt maken. Een even praktisch als schitterend boek, waarin het heerlijk bladeren is.

Aangename achtertuinen

€8,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Aangename achtertuinen

Auteur: Modeste Herwig

In Aangename achtertuinen worden 19 verschillende bestaande achtertuinen getoond, compleet met ontwerptekening en beplantingslijst. Aanvullende foto's uit andere tuinen brengen het aantal afgebeelde tuinen op zo'n 45. De tuinen zijn ontworpen door bekende tuinontwerpers, enkele zijn de creatie van de eigenaars zelf. De stijlen lopen uiteen van modern tot romantisch en zelfs mediterraan. U kunt de ontwerpen voor een nieuwe tuin benutten of ideeën opdoen voor renovatie van een al bestaande tuin. Ook voor kleine tuinhoekjes is uit wat getoond wordt veel inspiratie te putten. In een handige tabel is een uitgebreid overzicht gegeven van de gebruikte planten. Aangename achtertuinen laat u meekijken in bijzondere en vooral heel persoonlijke tuinen, buitenkamers die ware paradijsjes zijn geworden.

Alles kan wachten

€18,50 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Romke van de Kaa
tuinieren op ontspannen wijze

Voor luie mensen is de herfst de mooiste tijd in de tuin. Het werk neemt af. Onkruid groeit minder hand dan in de zomer en ook het gras doet hat langzaamaan zodat u de wekelijkse maaibeurt af en toe kunt overslaan. Het warme licht van de laagstaande zon flatteert de planten en op een mooie dag kunnen we van de tuin genieten zonder steeds werk te zien dat hoognodig gedaan moet worden. Alles kan wachten.

ANWB natuurgids

€9,54 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Ursula Stichmann-Marny

Natuurlijk vinden wij het leuk een bepaalde boom, bloem, vogel of kever bij zijn juiste soortnaam te kunnen noemen. Dat hoeft niet altijd de wetenschappelijke naam te zijn. In de regel nemen we genoegen met een gangbare Nederlandse naam - dat geldt overigens ook voor veel vakbiologen. Soms is er echter een verwarrende overvloed aan volksnamen, in andere gevallen is er juist weer helemaal geen algemeen erkende Nederlandse naamvooral bij minder opvallende niet bloeiende planten en ongewervelde dieren. In die gevallen kan men niet om de wetenschappelijke naam heen!

Aquaria decoratief beplanten

€34,64 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Christel Kasselmann

Decoratief beplante aquaria hebben een fascinerende aantrekkingskracht. Ze zijn een stukje natuur in huis, brengen harmonie en ontspanning. In levendig ingerichte aquaria voelen vissen zich bijzonder goed thuis en tonen hun volle kleurenpracht. In dit boek worden uit een 25-jarige praktijk wegen beschreven, waarlangs men tot schitterend beplante aquaria kan komen.

Balkontuinen en dakterrassen

€10,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: van Eeghen-Elias

creatieve ideeën in groen en kleur op balkon en terras

Basishandboek voor de biologische moestuin

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Marie Luise Kreuter

Weten wat je eet. Wie zelf groenten en fruit kweekt, kan er zeker van zijn dat wat er op tafel komt niet alleen veel lekker-der en smaakvoller is dan wat je in de winkel koopt, maar ook veel gezonder. Zeker als je op een biologische manier te werk gaat, zonder gebruik van chemische middelen en met de hulp van Moeder Natuur. In tegenstelling tot wat velen denken, is biologisch tuinieren helemaal niet moeilijk. Wie enkele basisregels begrijpt en toepast, zal al gauw merken dat de natuur zelf een groot deel van het werk overneemt. In dit boek wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe je je eerste stappen kunt zetten als biologische tuinier.


• De basisprincipes: bodembewerking, composteren, mulchen, organische plantenvoeding, mengteelt, nuttige dieren aantrekken

• Biologische gewasbescherming: van preventieve maatregelen, barrières en vallen, tot zelfgemaakte bestrijdingsmiddelen, zoals aftreksels en gier

• Specifieke adviezen en praktische tips voor de groente-, kruiden- en fruittuin

• De beste plantensoorten en -variëteiten

Beeldgids voor de cottagetuin

€11,66 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: James
Nieuwe manieren om uw tuin in traditionele stijl in te richten

Foto's en duidelijke instructies laten zien hoe u stap voor stap een tuin kunt vormgeven en er de kenmerken van een cottagestijl in aan kunt brengen. Vol met praktische adviezen en tips, o.a. over het hergebruik van alledaagse voorwerpen. Een uitstekende inleiding voor het kweken van een grote hoeveelheid tuinplanten. Ideaal voor beginners. Boordevol creatieve ideeën en beplantingsschema's van bloembollen tot sierbomen.