iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius PostNL GDPR/AVG
ISBN: 9789023255116
Kijk op Boeken Auteur: Ad van den Oord

Stichting management studies - Gamechangers 1e druk is een boek van Ad van den Oord uitgegeven bij Koninklijke van Gorcum. ISBN 9789023255116

''Een game changer of spelveranderaar is een ondernemer of onderneming die de regels van het (competitief) spel aanzienlijk verandert of een nieuw spel weet te creëren. ''

Elke ondernemer kan spelveranderaar worden en elke ondernemer wordt - vroeg of laat - geconfronteerd met spelveranderaars. Hoe brengen spelveranderaars een radicale koerswijziging binnen markten en industrieën tot stand? En hoe kunnen bestaande spelers zich hier het beste tegen wapenen? In dit boek zijn 36 spelveranderaars op micro- en macroniveau geanalyseerd, met als doel praktische inzichten te genereren die toegankelijk en toepasbaar zijn voor nieuwe en bestaande ondernemingen.

Er worden drie soorten spelveranderaars onderscheiden: spelmakers die een compleet nieuw spel creëren, directe uitdagers die een directe aanval uitvoeren op de gevestigde orde, en verborgen uitdagers die een gemaskeerde aanval uitvoeren. Waar bestaande spelers tegenstellingen zien, zien spelveranderaars paradoxen, schijnbare tegenstellingen. Spelveranderaars maken geen keuze, maar bedenken creatieve oplossingen om deze schijnbare tegenstellingen met elkaar te verenigen. De verschillende paradoxen laten zien dat de aanval op veel verschillende manieren gekozen kan worden.

Kiezen voor de aanval is niet de enige mogelijkheid voor organisaties, ook een goede verdediging tegen spelveranderaars kan zijn vruchten afwerpen. Er worden vijf verdedigingsstrategieën besproken, variërend van het negeren tot het volledig omarmen van het nieuwe spel. Ook wordt gekeken naar het benodigde verandervermogen van organisaties om te kunnen reageren en de rol van de omgeving, de hulptroepen, in de koerswijziging.

Dit unieke boek biedt ondernemers en bestuurders de noodzakelijke inzichten en instrumenten om (de strategie van) de onderneming zo in te richten om een succesvolle aanval en/of verdediging uit te voeren en het spel te winnen.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

€0,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage
PostNL aan huis: Vandaag besteld, morgen verzonden met PostNL.
Verzendkosten
 1. NL: € 5,55 aan huis met PostNL
 2. BE: € 9,- aan huis met PostNL
Levertijden
 1. Bestellingen worden dagelijks verzameld en verzonden
 2. Levertijd met PostNL: 1-2 dagen
 • library_books Kenmerken
  NUR 801
  Aantal pagina's 248
  Aantal pagina's 248 pagina's
  Afmetingen 24,1 x 16,9 x 1,3 cm
  Auteur Ad van den Oord | Arjen van Witteloostuijn
  Auteur Arjen van Witteloostuijn
  Auteur Pim van Klink
  Auteur Arjan van den Born
  Auteur Ad van den Oord
  Bindwijze Paperback
  Category Boeken
  Category Persoonlijke ontwikkeling
  Category Economie & Bedrijf
  Druk 1
  EAN 9789023255116
  Rubriekspad <Boeken><Economie & Bedrijf>
  Rubriekspad <Boeken><Persoonlijke ontwikkeling>
  Illustraties Met illustraties
  Uitgever Gorcum b.v., Koninklijke Van
  Uitgever Koninklijke Van Gorcum
  Uitgever Koninklijke van Gorcum
  ISBN10 9023255119
  ISBN13 9789023255116
  Taal dut
  Publicatiedatum 20161101
  Taal Nederlandstalig
  Verschijningsdatum 2016-11-01
  Verschijningsdatum november 2016
 • label Onderwerpen