iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Verzending binnen Nederland voor 6,45 euro inc. btw.

Geschiedenis / Biografie

Toon als           
Volgorde

Alles over humor

Auteur: Pieter Webeling

Waarom is de mens het enige schepsel op aarde dat kan lachen? Hoe groot is het belang van scheer-schuim in moorkoppen en andere voetbalhumor? Waarom vinden zoveel vrouwen een geestige man seksueel aantrekkelijk? Heeft God humor? Van Toon Hermans tot Candy Dulfer, van Herman Koch tot Hans Klok, van bisschop De Korte tot clown Bassie: prominente Nederlanders over de essentie van humor en de waarde van de lach. Hilarisch, verrassend en ontroerend.

Een leven als geen ander

Auteur: Clay-Nijs Evelien

Evelien Clay-Nijs (1933) bracht twintig jaar van haar teven door in een Benedictijns klooster. Zij doorliep alle stappen van postulant tot het afleggen van haar gelofte. Haar teven als non was niet zozeer een bewuste keuze, maar een gevolg van het simpele feit dat de stichteres van een klooster aan haar vader vroeg of zij in het klooster mocht werken. Het klooster werd haar thuis. Het bracht haar de structuur en de rust die zij door de oorlog gemist had. In de loop der tijd kreeg zij echter steeds meer oog voor de keerzijde van het kloosterleven. Achter de muren van het klooster gebeurden dingen die haar verwarden en die haar voor de rest van haar leven tekenden. Evelien besloot uiteindelijk haar hart te volgen en weg te lopen. Ze startte een nieuw leven. Zij kreeg werk in de zorg, trouwde en na het verlies van haar partner ging zij werken als oppas. Haar leven heeft in het teken gestaan van dienen en zorgen. Het levensverhaal van Evelien is niet alleen een getuigenis maar ook een oproep. Leer jezelf kennen, weet wat je wensen zijn, houd rekening met elkaar en bovenal; leef vanuit je hart!

Een nieuw decollete

Auteur: Yildiz Venekamp

Op 19 mei 2006 staat de 35-jarige Yildiz Venekamp onder de douche en ontdekt ze een knobbeltje in haar borst. Borstkanker. Sinds drie weken heeft ze een nieuwe vriend en is ze verschrikkelijk verliefd. Ze wil geen kanker hebben, ze wil zorgeloos genieten van haar leven en nieuwe liefde. Het voelt onwerkelijk:binnen een week blijkt het te gaan om een behoorlijk kwaadaardige tumor en wordt duidelijk dat haar borst moet worden geamputeerd. Omdat het een hormoongevoelige tumor is, moet ze beslissen of ze bevruchte eitjes wil laten invriezen, want een chemokuur zal alles kapot maken. Opeens staan Yildiz en haar kersverse vriendje voor een ingrijpende keuze. Yildiz ondergaat alles met een tomeloze energie tot het volgende drama haar te wachten staat. Dit is het waargebeurde en indringende verhaal van Yildiz, die binnen een jaar een totaal ander leven krijgt. Haar weblog is uitgegroeid tot dit boek.

Elizabeth van Oostenrijk

Auteur: Haslip

In deze grootse biografie beschrijft Joan Haslip het ware leven van Oostenrijks meest beminde keizerin, de tijdens haar veelbewogen huwelijksjaren door miljoenen onderdanen aanbeden en door haar man 'verafgode ‘Sisi’. Verfilmingen met Romy Schneider hebben vooral het accent gelegd op de sprookjesachtige romance tlissen het zestienjarige Beierse prinsesje en de drieéntwintigjarige keizer Frans Jozef, die — ondanks de tegenstand van aartshertogin Sophia, de moeder van de keizer — in de lente van 1854 werd bekroond door een met veel pracht en praal gevierd huwelijk.

In deze op grondige studie berustende en altijd zeer leesbare levensgeschiedenis dringt Joan Haslip verder door in de raadselachtige persoonlijkheid van Sisi, die a1 spoedig na haar huwelijk niet opgewassen bleek tegen de strenge Weense hofetiquette en zich daaraan tijdens steeds langer durende reizen onttrok.

Terwijl haar man wanhopig probeerde het onafzienbare
Oostenrijkse imperium bij elkaar te houden, omringde Sisi zich
met een kring van Hongaarse vrienden met wie ze paardreed en
over de vrijheid filosofeerde, en beklemtoonde ze in brieven aan
haar man dat haar geluk alleen in vrijheid kon bloeien.

Op bijna tragische wijze openbaart zich in de laatste vijfendertig jaar van haar leven hetzelfde gebrek aan maat- en verantwoordelijkheidsgevoel dat zoveel leden van het Beierse vorstenhuis Wittelsbach heeft gekenmerkt, onder wie ook Sisi’s neef Ludwig en haar eigen zoon Rudolf die beiden geheel gedesillusioneerd de dood vonden, de laatste samen met zijn maitresse. Sisi zelf werd op 10 september 1898, tijdens een verblij fn Geneve, door een Italiaanse anarchist vermoord.

Geachte redactie, (editie 2015)

Auteur:

Weet u nog wat er dit jaar is gebeurd? De aanslagen bij Charlie Hebdo en de erop volgende protesten. De piloot die bewust een berghelling in vloog. De honderden verdronken bootvluchtelingen, de ebola-epidemie en de aardbevingen in Nepal. De Griekse, Britse, Israëlische verkiezingen. En o ja, onze eigen Waterschapsverkiezingen. De 'snotneus' die GroenLinks-fractievoorzitter werd, de 'bed, bad en brood'-discussie en de Teeven-deal, die een minister en staatssecretaris jaren na dato nog de kop kostte. Als u het allemaal vergeten bent, zullen jaarboeken, overzichtslijstjes en de vele terugblikkende afleveringen op tv u er aan het eind van het jaar vast aan herinneren. Maar wat vonden we van 2015? Waar werden we boos over, waar huilden we om en waar waren we het mee eens? Waarover hadden we het bij de koffieautomaat, aan de keukentafel, in de kroeg? Geachte redactie, vertelt het verhaal van 2015 in de mooiste, meest originele, ontroerende en boze brieven van NRC Handelsblad, nrc. next en NRC online.

Groeten uit de hemel

zonen en dochters over het afscheid van beroemde ouders (en daarna) Youp, Filemon en anderen over hun laatste avondmaal

Auteur: Jan Vriend

In dit boek vertellen kinderen van André Hazes, Toon Hermans, Herman Brood, Annie M. G. Schmidt, Willem Ruis, Frans Halsema, Rudi Carrell, Tom Manders, Gerrie Knetemann, Theo Koomen, Joop Doderer en Ko van Dijk over hun vader en moeder. Het zijn herinneringen aan hun leven én het verhaal hoe het verder ging, na hun dood. Waarbij opvalt dat de band met de overledenen onverminderd sterk blijft.

IN THE NAME OF FREEDOM: PRESIDENT OF LATVIA VAIRA VIKE FREIBERGA

Auteur: Ausma Cimdina

Taal: engels
About the author AUSMA CIMDINA is an academic writer and literary critic, and a Professor at the University of Latvia (Riga). -She was born in the Latvian village of Jaunpiebalga, completed her studies at the University of Latvia (1974), and obtained her doc-torate at the Latvian Academy of Sciences with her thesis "The essay in Latvian literature: history and poetics" (1992). She is particularly interested in the history of modern criticism and theory, the sociology of literature and feminist epistemology. She has furthered her studies and been a guest lecturer at universities in Oslo, Stockholm, Utrecht and at the Central European University. Currently, she is leading the University of Latvia's component of research studies being undertaken with the universities of Belfast and Pisa, funded by the European Commission. She has published two books, • and a large number of articles in the fields of literary criticism and popular scientific journalism. Several of these have been translated and pub-lished in other languages, in English, German, Russian, Swedish and Estonian. The first edition of this biography of Latvian President, Vaira Vike-Freiberga was published in Latvian in 2001. It pined immediate popularity, and was the most bought and read book in Latvia that year. The book was published in Russian in 2002, with a translation by Roald Dobrovenski, one of the most outstanding' writers of the Russian diaspora in Laevia. -A.

Irish History

Auteur: Flame Tree Publishing

Taal: engels


The history of Ireland is one of oppression and emancipation, characterised by foreign rule and the fight for freedom. It is a history in which religious and political divides sit side by side with a shared love of the ancient magic that enshrouds the island. The Irish have a great sense of national identity and this is reflected in their history: their heritage is ancient and their culture unique. Irish History offers a complete A to Z journey through a turbulent past that has shaped the country today. It provides a comprehensive background to, and a deeper understanding of, a great many characters and events.