30 dagen zichttermijn
     Verzending met:
PostNL (2 werkdagen, prijs vanaf € 4,36) PostNL
Veilig betalen met:
iDeal, Bancontact, Creditcard, Sofort, Belfius iDeal, Bancontact, Creditcard, Sofort, Belfius
Minimum orderbedrag is 8 euro.     

Geschiedenis / Biografie

Toon als
Volgorde

100 Amazing Tales from Aotearoa

Auteur: Simon Morton

Go behind the scenes at Te Papa Tongarewa Museum of New Zealand and discover more than 100 treasured items from the Museum's collection. 100 Amazing Tales from Aotearoa gives readers a special look at some of the surprising, wonderful, and significant pieces that Te Papa stores in trust for the nation. Learn the secrets of one of the first dinosaur fossils ever discovered, see new spider species, be inspired by famous paintings and quirky jewellery, encounter fearsome weapons from the Pacific, and uncover deep and personal stories of Maori taonga (treasures). The book is based on the popular TV mini-documentaries Tales from Te Papa, and includes a DVD of the complete series ? with a bonus 20 episodes.
€78,33 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

100 wereld wonderen

Auteur: Winfried Maass

De klassieke oudheid kende zeven wereldwonderen, de moderne tijd kent er veel meer. De skyline van Manhattan behoort daartoe en de Golden Gate Bridge in San Francisco; de Eiffeltoren en het majestueuze El Escorial, ooit gebouwd op bevel van de Spaanse koning Philips II, maar ook de resten van de cultuur van de Maya's en Azteken, die door de soldaten van deze zelfde koning werden vernietigd. De Taj Mahal, het getuigenis van de liefde van een machtige mogol, en de Chinese Muur behoren ertoe, het enige door mensenhanden geschapen bouwwerk, dat men vanaf de maan kan zien. Maar ook de wonderen der natuur, deze bouwmeester voor wie wij mensen slechts nederig het hoofd kunnen buigen, de overweldigende Grand Canyon en de legendarische symmetrische Foedjijama, het Groot Barrièrerif voor de Australische kust en het woestijnlandschap aan de Dode Zee. Honderd wonderen toont dit boekwerk, een fotoboek dat ons meeneemt op reis, naar de schatten der mensheid.
€7,99 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

11 September

Op 11 september kruisten in het World Trade Center de levenslijnen van de terroristen en managers, van secretaressen, stewardessen, glazenwassers, koks, brokers, van politieagenten en computerexperts, uit 62 verschillende landen.

Drieduizend mensen stierven, maar meer dan drie keer zo veel overleefden deze tragedie.
'De mensen, het verhaal' is geschreven door een team van toonaangevende onderzoeksjournalisten van Der Spiegel. 'De mensen, het verhaal' geeft een gedetailleerde reconstructie van de gebeurtenissen in de gekaapte vliegtuigen, het WTC en het Pentagon. Het is een chronologisch verhaal vanuit het perspectief van de slachtoffers, hulpverleners en veiligheidsmensen. In flashbacks wordt de geschiedenis van de daders verteld. Het onderzoeksteam van Der Spiegel heeft zich op vele bronnen gebaseerd: radiocontact tussen de cockpits en de vluchtleiding, mobiel telefoonverkeer vanuit de vliegtuigen, telefoontjes vanuit het WTC, gesprekken met zestig slachtoffers, met brandweerlieden en familieleden van de kapers, en met de FBI, CIA en de Duitse inlichtingdienst. Een non-fictieboek dat leest als een roman.


'Onthullende is de veelheid aan details die het Spiegel-team boven water heeft weten te halen, nog voordat er vanuit de FBI werd gelekt. ' - Trouw
'Met Duitse grundlichkeit schilderen journalisten van Der Spiegel in dit boek een zo compleet mogelijk beeld van 11 september. Ze volgen niet alleen de daders, maar ook de slachtoffers, bij het opstaan, bij hun gang naar het werk in het World Trade Centre en wat ze deden na het binnenvliegen van de gekaapte toestellen. ' - Trouw
'Interessant aan de bundel van het Duitse weekblad Der Spiegel, is een hoofdstuk over het terroristische netwerk van moslimextremisten. ' - NRC Handelsblad
€10,07 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

1453

Auteur: Crowley
Het wonderlijke verhaal over de sultan en de keizer, het kanon en de muur en de vloot die over de kaap werd getild

Op 29 mei in het jaar 1453 werd Constantinopel, het vroegere Byzantium en het latere Istanbul, veroverd door de Osmaanse Turken. Met de verovering kwam er een eind aan het Byzantijnse Rijk en werd de stad de hoofdstad van het Osmaanse Rijk. Over deze belangrijke historische gebeurtenis is veel geschreven. Roger Crowley baseert zich met zijn boek '1453' op de vele aanwezige schriftelijke bronnen.
€14,31 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

1493

Auteur: Charles Mann
How Europe's discovery of the Americas revolutionized trade, ecology and life on earth

Taal: Engels

Two hundred million years ago the earth consisted of a single vast continent, Pangea, surrounded by a great planetary sea. Continental drift tore apart Pangaea, and for millennia the hemispheres were separate, evolving almost entirely different suites of plants and animals. Columbus's arrival in the Americas brought together these long-separate worlds. Many historians believe that this collision of ecosystems and cultures-the Columbian Exchange-was the most consequential event in human history since the Neolithic Revolution. And it was the most consequential event in biological history since the extinction of the dinosaurs. Beginning with the world of microbes and moving up the species ladder to mankind, Mann rivetingly describes the profound effect this exchanging of species had on the culture of both continents.
€12,50 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

1946

Auteur: Victor Sebestyen
The making of the modern world

Taal: Engels

With the end of the Second World War, a new world was born. The peace agreements that brought the conflict to an end implemented decisions that not only shaped the second half of the twentieth century, but continue to affect our world today and impact on its future. In 1946 the Cold War began, the state of Israel was conceived, the independence of India was all but confirmed and Chinese Communists gained a decisive upper hand in their fight for power. It was a pivotal year in modern history in which countries were reborn and created, national and ideological boundaries were redrawn and people across the globe began to rebuild their lives. In this remarkable history, the foreign correspondent and historian Victor Sebestyen draws on contemporary documents from around the world - including Stalin's personal notes from the Potsdam peace conference - to examine what lay behind the political decision-making. Sebestyen uses a vast array of archival material and personal testimonies to explore how the lives of generations of people across continents were shaped by the events of 1946. Taking readers from Berlin to London, from Paris to Moscow, from Washington to Jerusalem and from Delhi to Shanghai, this is a vivid and wide-ranging account of both powerbrokers and ordinary men and women from an acclaimed author.
€17,49 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

2 eeuwen stedelijke bestuurders van Hoorn 1795-2002

Auteur: Hoogeveen

Leo Hoogeveen is geboren op 28 mei 1949 te Wassenaar. In 1967 behaalde hij het einddiploma HBS-A aan het Bonaventuralyceum te Leiden. In het schooljaar 1968-1969 volgde hij de cursus middelbaar archiefambtenaar aan de Rijksarchiefschool in Den Haag; op 3 oktober 1969 behaalde hij het diploma. Tegelijk liep hij stage bij het Gemeentearchief van Rotterdam. Als stageproject inventariseerde hij het archief van de regenten van de Groote en Kleine Diaconiescholen der Necierduitsche Gereformeerde Gemeente te Rotterdam uil de periode 1774-1960. Van 1969 tot 1975 was hij werkzaam bij het Gemeentearchief van Nijmegen. Daar was hij onder meer belast met inventarisatie van 19e- en 20e-eeuw-se gemeentelijke archieven. Hij gaf enkele malen een cursus paleografie voor belangstellenden. Samen niet dr. Cl. Kruisheer publiceerde hij in 1976 een studie over 'De Beurt- en stoomvaart Nijmegen -Rotterdam 1649-1949'. Van 1976 tot 2000 was hij in dienst van de gemeen-te Hoorn als archiefambtenaar de Archiefdienst Westfriese Gemeenten, eerst in Medemblik en daarna in het stadhuis van Hoorn gevestigd. Hij hield zich daar voornamelijk bezig met inventarisatie van 19e- en 20e-eeuwse archieven van de gemeente Hoorn en beheerde de verzamelingen handschriften en gedrukte stukken. Sinds juni 1978 is hij bestuurslid van de Vereniging Oud Hoorn, de eerste acht jaar als secretaris, daarna als archivaris. Vanaf de oprichting in 1979 is hij met een onderbreking van vijf jaar redacteur van het kwartaalblad Oud Hoorn. Daarin schreef hij talloze artikelen over diverse onderwerpen. Rond 1980 begeleidde hij een aantal jaren een werk-groep die onderzoek deed naar de geschiedenis van de Italiaanse Zeedijk. Voor de leden van deze groep gaf hij cursussen archiefonderzoek en paleografie. Vanaf 1 januari 2000 is hij werkzaam bij het bureau Kunst, Cultuur en Monumentenzorg van de gemeente Hoorn. Daar werkt hij aan de opbouw van een documentatieverzameling over de geschiedenis van Hoorn. De doelstelling daarvan is het rechtstreeks toegankelijk maken van informatie over straten en panden, instellingen en verenigingen en personen en families.
€19,50 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

200 jaar werken bij de overheid (Deel 1)

Auteur: Mikis Stekelenburg
Boek 1: 1813 - 1940

De arbeidsverhoudingen bij de overheid maken de laatste jaren een ingrijpend veranderingsproces door. Rechtspositie en arbeidsvoorwaarden van het overheidspersoneel worden in hoog tempo in overccnstemming gebracht met die van werknemers in het bedrijfileven. Dc tijd dat de overheid gezien werd als een bijzondere werkgever en de ambtenaar als een bijzondere werknemer lijkt definitief voorbij.

Dit boek beschrijft de geschiedenis van het Nederlandse overheidspersoneel en zijn arbeidsvoorwaarden gedurende de laatste twee eeuwen. Tegen de achtergrond van bredere processen als die van staatsvorming, democratisering, emancipatie en internationalisering wordt de ontwikkeling in de verhouding tussen de overheid en haar personeel inzichtelijk gemaakt. Ecn verhouding die zijn weerslag vindt in de rechtspositie en arbeidsvoorwaarden. Het ontstaan en veranderen van deze geregelde verhoudingen komt dan ook ruimschoots aan bod.

Maar 200 jaar werken bij de overheid omvat meer. Zo is er ook aandacht voor bijvoorbeeld de gang van zaken in de negentiende—eeuwse ministeries, de ontstaansgeschiedenis van de ambtenarenvakbeweging, en voor de grote arbeidsconflicten en andere breukpunten in de geschiedenis van de arbeids— verhoudingen bij de overheid. Een onvermoed bewogen geschiedenis, die zich langs heel andere lijnen heeft voltrokken dam in het bedrijfsleven.
€10,07 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage