iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Geschiedenis / Biografie

Toon als           
Volgorde

A winter in Mallorca

Auteur: George Sand

Taal: engels
Frederick Chopin and Teorge Sand spent the winter of 1838 to 39 in the monastery at Valldemossa. This brilliant account the famous author has become a classic.
It is written with humour and, irony. It describes the experiences of George Sand and her lover: Frederick Chopin, during their visit to Mallorca. We are given the opportunity to discover how a visitor saw the island a century ago. It caused a sensation when it Was first. published. "The forty top lawyers in Palma met to write a terrible indictment against the immoral author." Her entertaining account of Mallorca, the Mallorcan people, and the natural beauty of the island will inspire you, as it did Frederick Chopin, who wrote some of his most beautiful compositions on , the island.

Aan het licht

Auteur: Bernadet

zwangerschap en kinderen krijgen door incest

Over incest is en wordt veel geschreven. Maar waar je eigenlijk nooit iets over hoort, terwijl het 2 % van de vrouwelijke slachtoffers overkomt, is dat uit misbruik zwangerschappen zijn ontstaan. Het onderwerp is nog steeds een groot taboe. De dader, de verwekker, heeft er groot belang bij dat dit geheim bewaard blijft en zal ontkennen. De schaamte bij de vrouw is heel groot. En daarnaast heeft zij nog te kampen met de enorme niet te bevatten werkelijkheid en ervaring om op jonge leeftijd een kind te baren. Dat maakt het probleem alleen maar groter. En hulpverleners missen vaak de kennis en vaardigheden om goed met deze problematiek om te gaan.
Dit boek is geschreven door zes vrouwen die het is overkomen en die niet langer met dit geheim willen blijven rondlopen en door vrouwen die binnen de hulpverlening met vrouwen in aanraking kwamen die kinderen hebben gekregen door incest.
Met dit boek willen zij recht doen aan de kinderen die uit incest geboren zijn, en inzicht geven in het proces dat dit met zich meebrengt. Zij willen dat het zichtbaar wordt in de wereld. Zodat de moeders, en mogelijk ook de kinderen, zichtbaar worden. En vooral, dat het uit het verborgene “aan het licht” komt.

Waarom dit boek? Annemarie:
Omdat er dan geluisterd kan worden. Begrepen kan worden. Bewust kan worden. Geheeld kan worden. Omdat misbruik je zo diep raakt. En zwanger worden en kinderen krijgen door misbruik nog veel dieper gaat. Omdat je kind bent en vrouw en moeder tegelijk. Ongewild. Ver voor je tijd en met geweld. Omdat ik kind was en vrouw en moeder tegelijk.
Daarom.

Maar ook:
Omdat ik eruit gekomen ben. Mijn essentie, wie ik in wezen ben, teruggevonden heb en helemaal heel ben. Omdat ik vrouw ben. Mens ben. Levend ben. Ik bén.
En dat is zo veel meer dan mijn geschiedenis van toen.

Abraham Ortelius and the First Atlas

Auteur: van den Broecke / van der Krogt / Meurer (red)
Essays Commemorating the Quadricentennial of His Death, 1598-1998

With an introduction by Leon Voet, (and with 20 contributions by G¸nter Schilder, Rodney Shirley, Dennis Reinhartz and others).

Taal: engels

Adolf Hitler ontmaskerd

Auteur: Peter den Hertog
het bevel tot vernietiging van de Europese joden geanalyseerd


Het mag verbazing wekken dat over de meest misdadige onderneming uit de wereldgeschiedenis nog veel onduidelijk is. Er zijn duizenden boeken gepubliceerd over Adolf Hitler en de Holocaust, maar toch is er nog onenigheid over Hitlers motieven tot de moord op de joden. Ook zijn onderzoekers het er niet over eens of Hitler wel een bevel tot vernietiging der joden heeft gegeven; er wordt zelfs gesteld dat een bevel contraproductief geweest zou zijn. En wie was Adolf Hitler in wezen? Hoe moeten we zijn persoonlijkheid zien? Ook hierover lopen de meningen uiteen. Den Hertog speurt aan de hand van primaire bronnen naar Hitlers criminele motieven, legt ze één voor één bloot, en markeert een centraal motief. Gewapend met inzichten uit de rechtspsychologie kijkt hij opnieuw naar de bronnen over het Führerbefehl en komt tot de conclusie dat Hitler ten minste één fataal bevel heeft gegeven. Het bevel zelf analyseert hij en stelt vast dat zowel de aard als de uitvoering geconstrueerd was om Hitler zelf in te dekken. Aan het slot van het boek is het de lezer duidelijk op welke wijze hij de misdadige persoonlijkheid van Adolf Hitler moet zien.
Peter den Hertog (1951) studeerde geschiedenis en cultuurwetenschappen.
Den Hertog heeft twee hoofdstukken uit zijn vorige boek overgenomen: het eerste is ingekort, het tweede geheel herzien en fors uitgebreid.

Aircraft of world war II

Auteur: Chris Chant

Taal: engels

Aircraft of World War II contains 300 of the most important and influential military aircraft that fought between 1939 and 1945: fighters, bombers, and ground-attack aircraft, in the service of both the Axis and Allied nations. These aircraft include the famous Supermarine Spitfire, Republic P-47 Thunderbolt, North American P-51 Mustang, Messerschmitt Bf 109, and Boeing B-17 Flying Fortress. Each of the 300 aircraft featured in Aircraft of World War II is illustrated with the aid of a superb side-view color artwork. In addition, the artwork is accompanied by a detailed specifications table giving dimensions, powerplant, armament, performance, and weights (with all measurements in imperial and metric), plus accompanying text that summarizes design, development, and service history of each type.300 aircraft of World War II featured, each one illustrated by a full-color artwork


• Full dimensions, weights, armament, and powerplant details provided for each aircraft; all measurements in imperial and metric


• Each aircraft's development history and career in full


• Comprehensive index provided for ease of reference

Alexander de Grote

Auteur: Ian Worthington

In deze persoonlijke geschiedenis van Alexander behandelt Ian Worthington niet alleen zijn energieke imago en heldhaftigheid, maar ook de zwarte kanten van zijn persoonlijkheid, zijn hersenschimmen, zijn paranoia, zijn moordlustige neigingen, zijn drankmisbruik en het uiteenvallen van zijn rijk. De rol die koning Philippus II speelde, Alexanders pretentie dat hij persoonlijk een god was, en het feit dat hij niet getrouwd was om te voorzien in een politieke erfgenaam - al deze aspecten worden genoemd als sleutelfactoren voor zijn neergang, en voor de chaos en het bloedvergieten na zijn dood.

Alexander de Grote

Auteur: Robin Lane Fox

Alexander de Grote (356 v. C. -323 v. C. ) was hard, vastberaden, onverschrokken, een geboren soldaat en hartstochtelijk jager. Maar hij was ook een liefhebber van literatuur en toneel. Toen de Grieken tegen hem in opstand kwamen liet hij Thebe brandschatten om een afschrikwekkend voorbeeld te stellen, maar spaarde de tempels en het huis waar de dichter Pindarus had gewoond. Hij was een ongeduldig mens, met brandende ambities, die steeds weer het avontuur van het onbekende zocht. Na de moord op zijn vader Philippus II in 336 werd Alexander koning van Macedonië. Bij zijn dood op tweeëndertigjarige leeftijd besloeg zijn rijk - van Griekenland tot India - vijf miljoen vierkante kilometer, en het vacuüm dat hij achterliet, werd nooit echt opgevuld. Alexander blonk uit als generaal en staatsman, hij drukte de stempel van de Griekse cultuur op het oude Oosten en hij creëerde een mythe die vandaag de dag nog even sterk is als tijdens zijn leven. De Britse oud-historicus Robin Lane Fox onderzoekt in deze toegankelijke biografie nauwkeurig de vaak tegenstrijdige bronnen en weet door te dringen tot de complexe persoonlijkheid van Alexander de Grote.

Alkmaar, een stad van nu met een terugblik naar het verleden

Auteur: J. Sik
Alkmaar, een stad van nu met een terugblik naar het verleden