iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
De nieuwe editie van 'Ontdek je gebruiksaanwijzing' is uit! Koop hier een gesigneerde versie. Lees hier meer over het beïnvloeden van je spanning!.

Geschiedenis / Biografie

Toon als           
Volgorde

Zadie Smith's "White Teeth"

Auteur: Claire Squires

The aim of this series is to provide accessible and informative introductions to the most popular, most acclaimed and most influential novels of recent years. A team of contemporary fiction scholars from both sides of the Atlantic has been assembled to give a thorough and readable analysis of each of the novels in question.

The books in the series all follow the same five-part structure:
• A short biography of the novelist
• A full-length study of the novel, drawing out the most important themes and ideas
• A summary of how the novel was received when it was first published
• A summary of the novel's standing today, including any film or television adaptations
• A helpful list of discussion questions, suggestions for further reading, and useful websites

Continuum Contemporaries win be a wonderful source of ideas and inspiration for members of book clubs and reading groups, as well as for students of contemporary literature at school, college and university.

Claire Squires is senior lecturer in Publishing at Oxford Brookes University. She previously worked at Hodder and Stoughton Publishers.

Zes jaren in Suriname

Auteur:
August Kappler, een Duitser in Suriname 1836-1842

Auteur: A. Kappler

Zes jaren in Suriname 1e druk is een boek van A. Kappler uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057303012

'De weelderige natuur van de tropen vertoonde zich in al haar rijkdom aan ons. Hoe mooi en bekoorlijk kwam mij dit land voor! In de winter hadden wij de eentonige duinen van Holland verlaten en nu bevonden wij ons in het land waar het altijd zomer is. Nooit zal ik het moment vergeten waarop ik voor het eerst voet aan wal zette in dit land!'
Zo beschrijft August Kappler (1815 - 1887) zijn eerste kennismaking met Suriname. Kappler was een Duitser die het saaie bestaan van leerling in een specerijenwinkel in Duitsland vaarwel had gezegd op zoek naar een avontuurlijk leven elders. Bijna bij toeval kwam hij als jonge man van negentien jaar terecht bij de koloniale troepen bestemd voor Suriname. Hij verpandde zijn hart aan dit land waar hij in totaal 43 jaar woonde. Met een vaak onderkoelde humor, die men misschien niet direct zou verwachten van een Duitser, beschrijft hij het land en zijn inwoners. Kappler is de insider bij uitstek die als geen ander open en eerlijk schrijft over Suriname in de 19e eeuw. Dit boek beschrijft zijn eerste periode in militaire dienst in Suriname en geeft prachtige beelden van het leven in Paramaribo, het bestaan op de militaire posten en zijn veelvuldige contacten met de indianen, bosnegers en plantagehouders. Beelden die soms niet zouden misstaan op een schilderij van Jan Steen.

Zijwind

Auteur: Pieter Visscher

Een zwartkomische schelmenbiografie. Het leven van Jan, de hoofdpersoon uit Zijwind, is de basis voor een zwartkomische schelmenbiografie. In het boek geven tal van bekende en minderbekende Nederlanders, waaronder Richard Kraiicek, Marlou van Rhijn (Blade Babe), Barry van Galen, Wim Jonk en Jan Akkerman hun visie op geluk en gelukkig zijn. De bijdrage van vrienden, bekenden en pratende lichaamsdelen maken Zijwind tot een unieke biografie die laat zien dat niet alleen BN'ers een interessant verhaal hebben. Het zijn juist de 'normale' mensen wiens leven de lezers laat lachen tijdens een feest van herkenning en erkenning. Zijwind geeft de lezer een komische en leerzame inkijk in het menselijk lichaam en de geest.

Zilverstad = Silvertown

Auteur: Daniel Koning

Op 11 juli 1995 is de wereld getuige van een afgrijselijke oorlogsmisdaad: Bosnisch-Servische troepen trekken de enclave Srebrenica binnen en vermoorden in de dagen daarna ten minste 7000 moslimmannen die zich in dit door de VN tot Safe Area verklaarde gebied veilig waanden. De Dutchbat-militairen die tot taak hadden de vrede te handhaven, bieden geen weerstand.

Daniel Koning maakte een reportage over het dagelijks leven in Srebrenica 15 jaar na het drama. Zijn foto's vertellen een wrang verhaal: er is in dit gebied nagenoeg niets van de schade hersteld; internationale hulp bereikte deze regio niet. Op veel plaatsen liggen nog landmijnen en werk is er nauwelijks. Een deel van de moslimbevolking durfde inmiddels terug te keren, hoewel het wantrouwen tussen de bevolkingsgroepen is gebleven. Maar er wordt ook gedanst en gesport en de tin- en zilvermijn Sase is weer gedeeltelijk in bedrijf.

Fotograaf Daniel Koning was tijdens de oorlog als verslaggever in Bosnië en keerde in 2009 meerdere malen terug naar Srebrenica om de stad en omliggende dorpen vast te leggen. Zilverstad verschijnt met een Nederlandse en Engelse tekst.

Zo mooi als hier kan het in de hemel niet zijn

Auteur: Christoph Schlingensief

Verbaasd kijk ik uit het raam. Het is alsof ik de zon en de wolken nog nooit heb gezien. Hoe kun je verder leven als de dood opeens nabij is? In januari 2008 wordt bij de bekende Duitse film-, theater- en operaregisseur, performance- en beeldend kunstenaar Christoph Schlingensief longkanker ontdekt. Hij wordt geopereerd en er volgen chemotherapie en bestraling: het lijkt een eindeloze nachtmerrie. Maar al een paar dagen na de diagnose begint Christoph Schlingensief te praten. Hij voert gesprekken met zichzelf, met vrienden, met zijn overleden vader en met God. Soms woedend en opstandig, soms verdrietig en wanhopig, maar altijd met ontroerende poëzie en warmte benadert hij de vragen waar zijn ziekte hem mee confronteert. Wie was je? Wat kun je nog worden? Hoe kun je blijven werken hoewel de wereld te snel voor je geworden is? Hoe leer je de ziekte te aanvaarden? Hoe kun je doodgaan mocht het er slecht voor komen te staan? En waar is God eigenlijk? Met zijn bewogen dagboek laat Christoph Schlingensief ons deelhebben aan zijn indringende zoektocht naar zichzelf, naar God en naar de liefde voor het leven. Christoph Schlingensief (1960-2010) studeerde filologie, filosofie en kunstgeschiedenis in München. Hij werd bij het grote publiek bekend met de Deutschlandtrilogie (1989-1992): 100 Jahre Adolf Hitler, Das deutsche Kettensägenmassaker en Terror 2000, en verder met African Twintowers. In de jaren negentig werd hij vaste regisseur bij de Berlijnse Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz. Voor de Bayreuther Festspiele in 2004 ensceneerde hij zijn eerste opera, Parsifal. Daarnaast concentreerde hij zich steeds meer op de beeldende kunst. Eind augustus 2010 overleed Christoph Schlingensief aan longkanker.

Zoektocht naar de heilige graal & de ark van het verbond

Auteur: van Urk
Een prachtig geschreven, op feiten gebaseerd schatgravershandboek: het mysterie van Rennes-Le-Chateau ontrafeld

Zoektocht naar de graal & de ark van het verbond Bij de belegering van het Zuid-Franse Montesegur in het begin van de dertiende eeuw, zouden de katharen de Heilige Graal naar de kerk van het nabijgelegen Rennes-le-Château hebben gesmokkeld. Eind negentiende eeuw zou pastoor Saunière bij de restauratie van deze kerk eeuwenoude documenten hebben gevonden die hem de weg naar zowel de Heilige Graal als andere kerkelijke schatten zouden hebben gewezen. Waarheid of fictie? Twee Urker broers besluiten de talrijke legenden en raadselachtige verhalen rond deze schatten te onderzoeken en zo veel mogelijk aanwijzingen te verzamelen. Tien jaar lang volgen zij de sporen die in de verhalen worden uitgezet en doen daarbij een groot aantal verbazingwekkende ontdekkingen. Ze hakken zich een weg door dichte begroeiing op zoek naar curieuze stenen en komen bij trotse katharenburchten en tempelierkastelen. En afdalend in donkere schachten en duistere crypten bereiken ze letterlijk en figuurlijk de catacomben van onze westerse geschiedenis. Een fascinerend boek waarin legendes worden ontrafeld, mysteries ontsluierd, codes gekraakt. Een knap gecomponeerd en met vaart geschreven boek dat leest als een thriller.

Zonder genade

verhaal van de sm-rechter

Auteur: P. Keysers

HET VERHAAL VAN DE SM-RECHTER is het persoonlijke en openhartige relaas van de nachtmerrie die SM-rechter KOEN AUROUSSEAU overkwam. In 1997 werd hij veroordeeld wegens slagen en verwondingen aan zijn wettige echtgenote Magda Wolters van der Wey. Aurousseau verloor zijn baan, zijn inkomen, zijn aanzien en zelfs zijn pensioenrechten. De zelfmoordpoging die erop volgde, mislukte. Samen met zijn vrouw Magda gaat Aurousseau in dit boek dieper in op de door hen beleefde SM, die een zieltogend huwelijk en een depressieve echtgenote weer tot leven wekt. Ethische, morele en juridische aspecten komen aan bod. Hoe privé is iemands seksleven? Hoe privaat is een privéclub? Valt SM onder 'slagen en verwondingen'? Kun je veroordeeld worden voor assistentie bij de ongebruikelijke seksuele voorkeur van je vrouw? Hoe subjectief verloopt een verhoor en hoe objectief is het pv daarvan?

Als specialist ter zake neemt Aurousseau de juridische gang van zaken door, die in een regelrecht heksenproces wel tot een veroordeling moest leiden. het verhaal van de sm-rechter is ook het verhaal van een magistraat die tot het pijnlijke besef komt dat hij jarenlang in een circus van complete willekeur werkte en geloofde. Deze herziene uitgave van het boek uit 1999 werd aangevuld met de verdere juridische en persoonlijke lijdensweg van de rechter.

Zonen van Noach

Basken op zoek naar een verzonnen land

Auteur: Zoon

In 'Zonen van Noach' laat Cees Zoon zien hoezeer het nationalisme het dagelijks leven in de deelstaat heeft ontwricht. Alles is ervan doordrongen, van de politiek tot de cultuur, van de media tot het voetbal. Andersdenkenden wordt het leven onmogelijk gemaakt. , De nationalistische, door rassentheorieën geïnspireerde politici behandelen de Spanjolen als tweederangsburgers. Maar het door de nationalisten aanbeden Baskenland is een verzonnen land. Als staat heeft het nooit bestaan, het is een constructie die volledig uit de literatuur komt. Een mengeling van mythen en sterke verhalen die de pretentie heeft geschiedenis te zijn. En die fictie is sterk genoeg om een hele maatschappij te ontregelen.