iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Geschiedenis / Biografie

Toon als           
Volgorde

Zilverstad = Silvertown

Auteur: Daniel Koning

Op 11 juli 1995 is de wereld getuige van een afgrijselijke oorlogsmisdaad: Bosnisch-Servische troepen trekken de enclave Srebrenica binnen en vermoorden in de dagen daarna ten minste 7000 moslimmannen die zich in dit door de VN tot Safe Area verklaarde gebied veilig waanden. De Dutchbat-militairen die tot taak hadden de vrede te handhaven, bieden geen weerstand.

Daniel Koning maakte een reportage over het dagelijks leven in Srebrenica 15 jaar na het drama. Zijn foto's vertellen een wrang verhaal: er is in dit gebied nagenoeg niets van de schade hersteld; internationale hulp bereikte deze regio niet. Op veel plaatsen liggen nog landmijnen en werk is er nauwelijks. Een deel van de moslimbevolking durfde inmiddels terug te keren, hoewel het wantrouwen tussen de bevolkingsgroepen is gebleven. Maar er wordt ook gedanst en gesport en de tin- en zilvermijn Sase is weer gedeeltelijk in bedrijf.

Fotograaf Daniel Koning was tijdens de oorlog als verslaggever in Bosnië en keerde in 2009 meerdere malen terug naar Srebrenica om de stad en omliggende dorpen vast te leggen. Zilverstad verschijnt met een Nederlandse en Engelse tekst.

Zo mooi als hier kan het in de hemel niet zijn

Auteur: Christoph Schlingensief

Verbaasd kijk ik uit het raam. Het is alsof ik de zon en de wolken nog nooit heb gezien. Hoe kun je verder leven als de dood opeens nabij is? In januari 2008 wordt bij de bekende Duitse film-, theater- en operaregisseur, performance- en beeldend kunstenaar Christoph Schlingensief longkanker ontdekt. Hij wordt geopereerd en er volgen chemotherapie en bestraling: het lijkt een eindeloze nachtmerrie. Maar al een paar dagen na de diagnose begint Christoph Schlingensief te praten. Hij voert gesprekken met zichzelf, met vrienden, met zijn overleden vader en met God. Soms woedend en opstandig, soms verdrietig en wanhopig, maar altijd met ontroerende poëzie en warmte benadert hij de vragen waar zijn ziekte hem mee confronteert. Wie was je? Wat kun je nog worden? Hoe kun je blijven werken hoewel de wereld te snel voor je geworden is? Hoe leer je de ziekte te aanvaarden? Hoe kun je doodgaan mocht het er slecht voor komen te staan? En waar is God eigenlijk? Met zijn bewogen dagboek laat Christoph Schlingensief ons deelhebben aan zijn indringende zoektocht naar zichzelf, naar God en naar de liefde voor het leven. Christoph Schlingensief (1960-2010) studeerde filologie, filosofie en kunstgeschiedenis in München. Hij werd bij het grote publiek bekend met de Deutschlandtrilogie (1989-1992): 100 Jahre Adolf Hitler, Das deutsche Kettensägenmassaker en Terror 2000, en verder met African Twintowers. In de jaren negentig werd hij vaste regisseur bij de Berlijnse Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz. Voor de Bayreuther Festspiele in 2004 ensceneerde hij zijn eerste opera, Parsifal. Daarnaast concentreerde hij zich steeds meer op de beeldende kunst. Eind augustus 2010 overleed Christoph Schlingensief aan longkanker.

Zoektocht naar de heilige graal & de ark van het verbond

Auteur: van Urk
Een prachtig geschreven, op feiten gebaseerd schatgravershandboek: het mysterie van Rennes-Le-Chateau ontrafeld

Zoektocht naar de graal & de ark van het verbond Bij de belegering van het Zuid-Franse Montesegur in het begin van de dertiende eeuw, zouden de katharen de Heilige Graal naar de kerk van het nabijgelegen Rennes-le-Château hebben gesmokkeld. Eind negentiende eeuw zou pastoor Saunière bij de restauratie van deze kerk eeuwenoude documenten hebben gevonden die hem de weg naar zowel de Heilige Graal als andere kerkelijke schatten zouden hebben gewezen. Waarheid of fictie? Twee Urker broers besluiten de talrijke legenden en raadselachtige verhalen rond deze schatten te onderzoeken en zo veel mogelijk aanwijzingen te verzamelen. Tien jaar lang volgen zij de sporen die in de verhalen worden uitgezet en doen daarbij een groot aantal verbazingwekkende ontdekkingen. Ze hakken zich een weg door dichte begroeiing op zoek naar curieuze stenen en komen bij trotse katharenburchten en tempelierkastelen. En afdalend in donkere schachten en duistere crypten bereiken ze letterlijk en figuurlijk de catacomben van onze westerse geschiedenis. Een fascinerend boek waarin legendes worden ontrafeld, mysteries ontsluierd, codes gekraakt. Een knap gecomponeerd en met vaart geschreven boek dat leest als een thriller.

Zonder genade

verhaal van de sm-rechter

Auteur: P. Keysers

HET VERHAAL VAN DE SM-RECHTER is het persoonlijke en openhartige relaas van de nachtmerrie die SM-rechter KOEN AUROUSSEAU overkwam. In 1997 werd hij veroordeeld wegens slagen en verwondingen aan zijn wettige echtgenote Magda Wolters van der Wey. Aurousseau verloor zijn baan, zijn inkomen, zijn aanzien en zelfs zijn pensioenrechten. De zelfmoordpoging die erop volgde, mislukte. Samen met zijn vrouw Magda gaat Aurousseau in dit boek dieper in op de door hen beleefde SM, die een zieltogend huwelijk en een depressieve echtgenote weer tot leven wekt. Ethische, morele en juridische aspecten komen aan bod. Hoe privé is iemands seksleven? Hoe privaat is een privéclub? Valt SM onder 'slagen en verwondingen'? Kun je veroordeeld worden voor assistentie bij de ongebruikelijke seksuele voorkeur van je vrouw? Hoe subjectief verloopt een verhoor en hoe objectief is het pv daarvan?

Als specialist ter zake neemt Aurousseau de juridische gang van zaken door, die in een regelrecht heksenproces wel tot een veroordeling moest leiden. het verhaal van de sm-rechter is ook het verhaal van een magistraat die tot het pijnlijke besef komt dat hij jarenlang in een circus van complete willekeur werkte en geloofde. Deze herziene uitgave van het boek uit 1999 werd aangevuld met de verdere juridische en persoonlijke lijdensweg van de rechter.

Zonen van Noach

Basken op zoek naar een verzonnen land

Auteur: Zoon

In 'Zonen van Noach' laat Cees Zoon zien hoezeer het nationalisme het dagelijks leven in de deelstaat heeft ontwricht. Alles is ervan doordrongen, van de politiek tot de cultuur, van de media tot het voetbal. Andersdenkenden wordt het leven onmogelijk gemaakt. , De nationalistische, door rassentheorieën geïnspireerde politici behandelen de Spanjolen als tweederangsburgers. Maar het door de nationalisten aanbeden Baskenland is een verzonnen land. Als staat heeft het nooit bestaan, het is een constructie die volledig uit de literatuur komt. Een mengeling van mythen en sterke verhalen die de pretentie heeft geschiedenis te zijn. En die fictie is sterk genoeg om een hele maatschappij te ontregelen.

Zwaarden, paarden en ziektekiemen

Auteur: Jared Diamond

Op 16 november 1532 luidde de gijzeling van de Incavorst door de Spaanse veroveraar Pizarro het
einde in van een van de grote beschavingen van die tijd. Deze gebeurtenis staat model voor veel
andere confrontaties tussen kolonisators en inheemse volkeren. Uiteindelijk leidde dat tot een wereld
die gedomineerd wordt door mensen van Europese en Aziatische afkomst, terwijl bijvoorbeeld de
oorspronkelijke bewoners van Noord- en Zuid-Amerika en Australië in de marge verdwenen.

Diamond toont in Zwaarden, paarden en ziektekiemen aan dat bij dit proces niet raciale, maar
geografische verschillen doorslaggevend waren. Volgens Diamond hebben de ontwikkelde delen van
de wereld hun positie uiteindelijk niet aan zichzelf, maar aan een speling der natuur te danken.


Over de auteur:
Jared Diamond is hoogleraar fysiologie aan de Universiteit van Californië in Los Angeles. Hij
verricht daarnaast onderzoek op het terrein van de evolutionaire biologie en is bekend als
auteur van populair-wetenschappelijke boeken. De Amerikaanse editie van Zwaarden,
paarden & ziektekiemen werd met de Pullitzerprijs bekroond en er werden bijna anderhalf
miljoen exemplaren van verkocht. Ook in veel andere landen werd Diamonds boek een
bestseller.

Perscitaten:
'[ ] een van de belangrijkste en meest lezenswaardige werken die over de geschiedenis
van de mensheid geschreven zijn. ' Nature

'Diamond won er in de Verenigde Staten de Pullitzerprijs mee. En het moet gezegd worden,
Zwaarden, paarden & ziektekiemen is een fantastisch boek. ' De Gelderlander

'Het boeiendste verslag ooit geschreven over het ontstaan van een wereld van haves en
have-nots. ' The Times