iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.
ISBN: 9789062656455
Per Boek Wijzer Auteur: Giselle Ecury

Clarissa woont met haar dochter Inca aan een dijk tussen de kassen in een lieflijk tuindersdorp. Het kind heeft in haar oude buurman de ideale en toegewijde grootvader gevonden. Dan gebeurt er een ongeluk met opa Veer. Zonder zwaailicht en sirene is de ambulance weggereden. Gek, dat alles door blijft gaan. Dat het al maar later wordt en nooit meer vroeger, zegt het kind. En juist dat herkent Clarissa uit haar eigen jeugd, die begon op het platteland en die zich daarna deels op Aruba afspeelde, ver weg van de mensen bij wie ze zich thuis voelde. Totdat ze uiteindelijk in een Frans dorp bij de oudere François-Xavier de rust vindt en vrijwel direct weer verliest.
De wijsheid van Inca werkt soms confronterend. Het brengt moeder en dochter terug naar Frankrijk. Daar is de vader van het dan nog ongeboren kind omgekomen als hij een glas-in-loodraam verwijdert tijdens restauratiewerkzaamheden.
Clarissa en Inca leggen samen de weg af die hen beiden terugbrengt naar de oorsprong, naar huis. En dan blijkt de sleutel tot Clarissas eigen leven dichterbij te liggen dan zij ooit heeft gedacht.

Glas in lood is de tweede roman van Giselle Ecury. Zij werd geboren op Aruba, waar haar vader vandaan kwam. Het gezin vertrok naar Nederland toen ze ruim zes jaar oud was. Regelmatig keert ze echter voor korte tijd terug naar het Caribisch gebied waar een deel van haar familie nog steeds woont.

Erfdeel, haar eerste roman, speelt zich eveneens af in Nederland en op de Antillen:
«De zwaarte van andermans hartzeer invoelen is niet makkelijk. Het kan als gezeur overkomen of het kan je raken van binnen, echt ontroeren. In dit laatste geval is de verteller erin geslaagd de hoofdpersoon kwetsbaar neer te zetten; dan wil je als lezer weten hoe het verdriet wordt geleden en verwerkt tot mogelijk een bron van (nieuw) geluk. Giselle Ecury is zon verteller die het lukt om verdriet dusdanig te beschrijven dat het mooi wordt, dat het meer is dan alleen maar wat ze beschrijft, dat het kunst wordt, letterkunst. » Jeroen Heuvel in Antilliaans Dagblad

*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

Gratis verzenden
Uw boek wordt morgen verzonden.
Gratis verzending binnen Nederland
Verzending naar België: niet mogelijk
 • library_books Kenmerken
  NUR 301
  Aantal pagina's 360 pagina's
  Afmetingen 20 x 12,5 x 2,7 cm
  Auteur Giselle Ecury | Ecury, Giselle
  Auteur Giselle Ecury
  Bindwijze Paperback
  Category Boeken
  Category Literatuur & Romans
  Category Literaire romans
  Co-auteur Ecury, Giselle
  Product lengte 200
  Product breedte 125
  Product hoogte 27
  Gewicht (gr) 384
  Druk 1e druk
  Extra groot lettertype Nee
  Rubriekspad <Boeken><Literatuur & Romans><Literaire romans>
  Illustraties Nee
  Kaarten inbegrepen Nee
  Taal dut
  Publicatiedatum 20090930
  Taal Nederlands
  Uitgever Knipscheer, Uitgeverij In de
  Verschijningsdatum 2009-10-01
 • label Onderwerpen