iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Binnen 4 uur geleverd in de plaatsen Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk en Obdam. Ophalen in Heerhugowaard ook mogelijk!

Styling / Mode / Handwerken

Toon als           
Volgorde

Country interiors

Auteur: Dians Dorrans Saeks

The calm, quiet, green countryside is the ultimate escape from busy city lives. Living in harmony with the eternal landscape is the dream of many city-dwellers. "Country Interiors" takes readers into the heart and soul of country houses around the world. On 304 colourful pages, readers visit creative weekend retreats, charming cottages, rustic hideaways and traditional family homes. This collection of more than 40 private domains ranges through Europe, America and Australia. Every page lives and breathes relaxed country experiences and honors lives well-led in a rural setting. Each surprising and dramatic page brings to scintillating life the sounds, scents, emotions and images of country life in all seasons. "Country Interiors" is the definitive and heart-stopping book on country houses around the world.

Taal: engels

Cultuur en kleedgedrag in de 20e eeuw

Auteur: Aaftink

Uit het voorwoord:

Tijdens de herstructurering van het mhno en de ontwikkeling van het leer-plan voor de opleiding Mode en kleding werd er een nieuwe opzet ontwikkeld voor het oude vak kostuumgeschiedenis onder de naam Cultuur en kleed-gedrag. Tegelijkertijd groeide ook de behoefte aan een leerboek voor dit vak, dat onder andere de cultuurhistorische ontwikkeling van het kleedgedrag van de 20e eeuw en informatie over haute couture, demi couture en confectie omvat. Doel is de leerling in staat te stellen kennis en inzicht te verwerven omtrent veranderingen in kleedgedrag als gevolg van maatschappelijke, economische en culturele ontwikkelingen en dit in verband te brengen met het huidige en het te verwachten kleedgedrag en modebeeld.

Omdat van de leerling verwacht wordt dat deze een redelijke theoretische kennis ontwikkelt als basis en hulp bij het ontwerpproces, is het noodzakelijk zoveel mogelijk aspecten op cultuurhistorisch gebied die direct of indirect met mode en kleedgedrag te maken hebben te noemen of in korte paragrafen te behandelen. Getracht is zo volledig mogelijk te zijn binnen de ruimte van het leerboek. Dat de meeste aspecten desondanks niet uitgebreid aan de orde kunnen komen, is het nadeel van deze aanpak. Het is daarom aan de docent om bepaalde punten wat meer uit te diepen. Een hulp hierbij kunnen de vet-gedrukte paragraafkopjes en de trefwoorden in de marge zijn.

Opdrachten Ter wille van de betaalbaarheid zijn in deze uitgave geen kleurenfoto's opgenomen, maar is gekozen voor het multomapsysteem. Deze vorm stelt de leerling in de gelegenheid om in de vorm van opdrachten illustratie-materiaal - eventueel gekleurd - te verzamelen en dit op A4-formaat toe te voegen aan het leerboek. Collectieve opdrachten kunnen bestaan uit het vervaardigen van grote bla-den waarop in de vorm van een collage van illustraties (tekeningen en fotomateriaal) en teksten een tijdsbeeld wordt gecreëerd. Deze bladen zouden aan de muren van de lokalen waar Cultuur en kleedgedrag wordt gegeven en in de lokalen van Modevorming kunnen functioneren als informatiebladen. Een andere vorm van het geven van opdrachten is het in samenwerking met bijvoorbeeld de docent mode-ontwerpen opzetten van een themaproject.

Het tijdsbeeld
Een goede manier om iets te weten te komen over een bepaald tijdsbeeld is het bekijken van films, tv-series en het bezoeken van het theater. Ook bepaal-de boeken geven een inzicht over een tijdsperiode waarin ze zijn geschreven. Het is hier niet de bedoeling om een uitgebreide lijst van film- en theater-voorstellingen en literatuuroverzichten te behandelen, maar een selectie van vooral films te geven die interessant zijn in verband met het tijdsbeeld, de mode en het kleedgedrag.

Cultuur en kleedgedrag thema's

Auteur: Lakeman

Vanaf de eerste kennismaking met het vak kostuumgeschiedenis intrigeerde de vraag 'waarom' achter de verschijningsvorm van kleding door de eeuwen heen ons in hoge mate. Deze belangstelling werd aanvankelijk gewekt door degenen die dit vak doceerden op de academie. De basis van onze kennis werd dan ook gelegd door Joop Boot, Marjan Conrads en Nel Hoogendijk.

Door de herstructurering van de opleiding waaraan we les gaven in het vak kostuumgeschiedenis werden we genoodzaakt ons te bezinnen op de waarde van het vak voor de mensen die werkzaam willen zijn in de mode- en kledingbranche. Dit had tot gevolg, dat de inhoud en daarmee ook de naam van het vak veranderde in Cultuur en kleedgedrag. Het accent verschoof daarmee van de verschijningsvorm van de kleding in een bepaalde tijd naar de drijfveren achter het kleedgedrag en de omstandigheden die hierop van invloed zijn. Belangrijk is immers dat de leerlingen, die zich verdiepen in alle aspecten van mode en kleding, inzicht krijgen in het kleedgedrag van mensen en gevoelig worden voor de invloeden daarop.

De hoofdstukindeling van dit boek is gebaseerd op het leerplan, zo-als dat tijdens de herstructurering MHNO—MSPO is ontwikkeld. Bij ieder hoofdstuk zijn vragen en opdrachten toegevoegd en een boeken-lijst ter verdere verdieping en verwerking van de stof. Natuurlijk zijn dit slechts suggesties en kan dit veel verder uitgebreid worden. Ook is het mogelijk om de leerlingen andere thema's te laten uitwerken, zoals verandering in het kleedgedrag als gevolg van:

— de emancipatie van de vrouw
— de industriële revolutie
— democratiseringsprocessen in de maatschappij
— de oorlogen
— het ontstaan van de kinderpsychologie
— geloofsopvattingen
— invloeden van kunstenaars en/of kunststromingen
— de terug naar de natuurgedachte
— de invloed van de media.

De auteurs
Margrit Lakeman Ankie van de Stadt-Start

Curtains

Taal: engels

Auteur: Caroline Clifton-Mogg

Curtains are a major design element that can make a dramatic visual statement or soften the mood of a room. In this book, window-treatment doyenne Caroline Clifton-Mogg looks at windows from a historical perspective, then turns her attention to every imaginable variety of curtain, swag, blind, shade, and accessory to create a comprehensive reference of window decorations. 400 color photos. 100 illustrations.

Curtains and Drapes

Auteur: Jenny Gibbs

Charting the development of curtains and drapes from medieval times to modern day, this text describes the many influences which have operated to produce distinctive period styles. It contains practical advice for recreating period styles in modern homes.


Taal: engels

Custom Cool Jewelry

Auteur: Melinda Barta

Create 200+ personalized pendants, charms and elaps

Create unique, handcrafted, boutique-style jewelry with a personalized twist with Custom Cool Jewelry. All you need are a few easy-to-find craft materials and voila! You'll have made to order, affordable, eye-catching alternatives to store -bought jewelry. Inside learn to:
> bake bead collages with resin in the oven
> emboss antique playing cards
> roll up polymer day for one-of-a-kind results
> stamp and stitch fabric focal pieces
> wire-wrap to your heart's content and more!

From clever to contemporary, the quick and easy pendants, charms, and clasps are easy to make and offer outstanding results every time.

De 100 beste kinderkamers

Auteur: Jo Pauwels

In dit boek staan 100 prachtig ingerichte kamers van baby's, kinderen en jongeren (0-18 jaar). Een mooie bron van inspiratie voor ouders en adolescenten die hun kamer zelf willen aankleden.

De breigids

Auteur: M. Parry-Jones

Alle steken op een rij

Zeer geschikt voor beginners en gevorderden dankzij heldere gebruiksinstructies en een uitgebreide lijst met symbolen.
Een mooie foto en een duidelijke, beknopte tekening bij elke steek.
Een apart deel over versieringen met voorbeelden van breiwerk met kralen en pailletten.