iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL): € 3.90 DHL PostNL GDPR/AVG

Styling / Mode / Handwerken

Cultuur en kleedgedrag thema's

€12,80 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Lakeman

Vanaf de eerste kennismaking met het vak kostuumgeschiedenis intrigeerde de vraag 'waarom' achter de verschijningsvorm van kleding door de eeuwen heen ons in hoge mate. Deze belangstelling werd aanvankelijk gewekt door degenen die dit vak doceerden op de academie. De basis van onze kennis werd dan ook gelegd door Joop Boot, Marjan Conrads en Nel Hoogendijk.

Door de herstructurering van de opleiding waaraan we les gaven in het vak kostuumgeschiedenis werden we genoodzaakt ons te bezinnen op de waarde van het vak voor de mensen die werkzaam willen zijn in de mode- en kledingbranche. Dit had tot gevolg, dat de inhoud en daarmee ook de naam van het vak veranderde in Cultuur en kleedgedrag. Het accent verschoof daarmee van de verschijningsvorm van de kleding in een bepaalde tijd naar de drijfveren achter het kleedgedrag en de omstandigheden die hierop van invloed zijn. Belangrijk is immers dat de leerlingen, die zich verdiepen in alle aspecten van mode en kleding, inzicht krijgen in het kleedgedrag van mensen en gevoelig worden voor de invloeden daarop.

De hoofdstukindeling van dit boek is gebaseerd op het leerplan, zo-als dat tijdens de herstructurering MHNO—MSPO is ontwikkeld. Bij ieder hoofdstuk zijn vragen en opdrachten toegevoegd en een boeken-lijst ter verdere verdieping en verwerking van de stof. Natuurlijk zijn dit slechts suggesties en kan dit veel verder uitgebreid worden. Ook is het mogelijk om de leerlingen andere thema's te laten uitwerken, zoals verandering in het kleedgedrag als gevolg van:

— de emancipatie van de vrouw
— de industriële revolutie
— democratiseringsprocessen in de maatschappij
— de oorlogen
— het ontstaan van de kinderpsychologie
— geloofsopvattingen
— invloeden van kunstenaars en/of kunststromingen
— de terug naar de natuurgedachte
— de invloed van de media.

De auteurs
Margrit Lakeman Ankie van de Stadt-Start

Curtains

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Taal: engels

Auteur: Caroline Clifton-Mogg

Curtains are a major design element that can make a dramatic visual statement or soften the mood of a room. In this book, window-treatment doyenne Caroline Clifton-Mogg looks at windows from a historical perspective, then turns her attention to every imaginable variety of curtain, swag, blind, shade, and accessory to create a comprehensive reference of window decorations. 400 color photos. 100 illustrations.

Curtains and Drapes

€16,50 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Jenny Gibbs

Charting the development of curtains and drapes from medieval times to modern day, this text describes the many influences which have operated to produce distinctive period styles. It contains practical advice for recreating period styles in modern homes.


Taal: engels

Custom Cool Jewelry

€13,50 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Melinda Barta

Create 200+ personalized pendants, charms and elaps

Create unique, handcrafted, boutique-style jewelry with a personalized twist with Custom Cool Jewelry. All you need are a few easy-to-find craft materials and voila! You'll have made to order, affordable, eye-catching alternatives to store -bought jewelry. Inside learn to:
> bake bead collages with resin in the oven
> emboss antique playing cards
> roll up polymer day for one-of-a-kind results
> stamp and stitch fabric focal pieces
> wire-wrap to your heart's content and more!

From clever to contemporary, the quick and easy pendants, charms, and clasps are easy to make and offer outstanding results every time.

De 100 beste kinderkamers

€25,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Jo Pauwels

In dit boek staan 100 prachtig ingerichte kamers van baby's, kinderen en jongeren (0-18 jaar). Een mooie bron van inspiratie voor ouders en adolescenten die hun kamer zelf willen aankleden.

De breigids

€9,95 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: M. Parry-Jones

Alle steken op een rij

Zeer geschikt voor beginners en gevorderden dankzij heldere gebruiksinstructies en een uitgebreide lijst met symbolen.
Een mooie foto en een duidelijke, beknopte tekening bij elke steek.
Een apart deel over versieringen met voorbeelden van breiwerk met kralen en pailletten.

De flirt coach

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Heskell
bereik meer met flirten

Flirten is belangrijk want wie flirt zit goed in zijn vel. Het is een vaardigheid die niet alleen in de liefde en erotiek van pas komt, maar alle contacten persoonlijker, diepgaander en leuker maakt. Flirten staat gelijk aan jezelf zijn en op een positieve manier contact leggen met anderen. Wie flirt straalt zelfvertrouwen en plezier in het leven uit en trekt op die manier mensen aan. Die flirtcoach vertelt over tal van manieren en geeft vele tips om zowel in de vriendschap als op het werk en in de liefde een echte flirt te worden.

De gentleman

€27,30 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Bernard Roetzel
Handboek van de klassieke herenmode

Waar worden de beste op maat gemaakte overhemden verkocht? Waar kan een man zich nog volgens de regels der kunst laten scheren? Waarom zijn schoenen het belangrijkste detail in een herengarderobe? Hoe gaat de four in hand-knoop? En waar doen beroemde tijdgenoten inkopen wanneer ze in Londen, Parijs, Rome of New York zijn?

De een noemt het stijl, de ander smaak - dat 'gevoel' waarmee sommige mannen altijd precies het goede pak of overhemd en de juiste das of schoenen weten uit te zoeken. En toch is het helemaal niet moeilijk om zich als een man stijlvol te kleden: een goede kennis van de klasiekers en hun achtergronden volstaat.
De gentleman informeert over trendsetters, adviseert over het combineren van modellen, materialen, stoffen en kleuren, en geeft handige tips en adressen. Dit boek bundelt wetenswaardigheden die gewoonlijk alleen verspreid in herenmodetijdschriften en columns te vinden zijn.

Van de stropdas (en hoe hij wordt geknoopt) tot de schoen (en waar hij op maat wordt gemaakt); van slip tot smoking en van Barbour-jas tot filofax - alles wat de man nodig heeft om de gentleman in zichzelf naar voren te halen, komt in dit boek uitgebreid aan bod, rijk geïllustreerd en 'opgesmukt' met vele anekdotes over beroemde gentlemen.

Een man met smaak gaat altijd goed gekleed, zowel op het werk als in zijn vrije tijd; hij stemt de accessoires voor het dagelijks leven op elkaar af; hij winkelt bewust met De gentleman - het boek met stijl.

Ook bekend onder ISBN10 : 3829020317
ISBN13 : 9783829020312