iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Verzending binnen Nederland voor 6,45 euro inc. btw.

Inkopen van boeken

Inkoop van boeken

Indien u tweedehands boeken heeft die in goede staat verkeren en u wilt deze verkopen dan kunnen wij wellicht zaken doen. 

Per boek wijzer werkt primair samen met diverse kringloopwinkels en boekhandels voor de inkoop van haar boeken; doch onder voorwaarden kopen wij ook in van particulieren.

Vertegenwoordigt u een boekhandel, uitgeverij, kringloopwinkel of antiquariaat klikt u dan hier.

Informatie voor particuliere aanbieders:

Onderstaande boeken worden niet, danwel onder stricte voorwaarden, door ons ingekocht. Houd hiermee wel rekening voordat u contact met ons opneemt:

 • Beschadigde, stinkende (rook, muf), vervuilde (spikkels, schade), vergeelde of incomplete boeken, boeken met aantekeningen, boeken met beschadigde cd/dvd
 • Boeken zonder originele stofomslag of gescheurde stofomslag
 • Voormalige bibliotheekboeken
 • Encyclopedia, uitgaves van Het Beste, Readers Digest, Texaco, Lekturama of boekenclubs
 • Boeken zonder ISBN
 • Kinderboeken
 • Studieboeken
 • Tijdschriften
 • Streekromans en bouquet-reeks

Rekent u zichzelf absoluut niet rijk! Voor ieder boek dat wij verkopen blijven er 11 boeken langer dan een jaar in het magazijn liggen en magazijnruimte kost geld. Daarnaast worden alle boeken ingescand en de teksten samengesteld. Die kosten drukken uiteindelijk op de inkoopsprijs van een boek. Over het algemeen betalen wij 5-15% van de netto verkoopprijs.

Hoe werkt het?

U dient zich te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart). Verder moet u meerderjarig zijn. 

 1. U stuurt ons een lijst van alle ISBN nummers. Dit zijn de nummers die in het boek staan en veelal met '90' of '978' beginnen. Heeft u een boek met een streepjescode achterop dan kunt u het nummer onder de streepjescode doorgeven. Heeft een boek geen ISBN nummer dan is het voor ons niet interessant.
 2. Geef per ISBN de staat van het boek aan:
  1. Nieuw (in cellofaan),
  2. Als nieuw (oogt ongelezen, geen naam in het boek),
  3. Goed (1x gelezen door uzelf en geen breuklijn op de rug)

   U kunt dus het volgende lijstje sturen:
   9781407570242 Goed
   9789062241644 Als nieuw
   90166390644 Nieuw

   Stuurt u per email scherpe  foto's als u niet zeker weet of de staat van een boek goed is. 

   Met deze informatie kunnen wij u een prijs geven.

 3. Komen we tot een overeenkomst dan ontvangt u van ons een inkoopbevestiging.
 4. U brengt de boeken bij ons langs in Heerhugowaard of stuurt ze op.
 5. Wij beoordelen uw boeken opnieuw. Als blijkt dat de boeken slechter dan in de aangegeven staat verkeren dan worden deze boeken terstond van het biedingsbedrag afgehaald. Daar worden overigens geen kosten voor berekend. Afgekeurde boeken gaan naar de lokale kringloopwinkels. Wilt u de afgekeurde boeken terugontvangen dan kan dat doch de verzendkosten zijn voor uzelf.
 6. U wordt uitbetaald.

Gaat u er aub niet vanuit dat slechte boeken wel zullen worden goedgekeurd. Het inkoopteam van Per boek wijzer is bijzonder streng en keurt boeken zonder meer af als zij ons kwaliteitsnivo niet halen.

Hoe herkent u de staat van een boek?

Nieuw: In het oorspronkelijke cellofaan. Boek mag niet golven maar wel licht vergeeld zijn.

Als nieuw: Het lijkt of het boek nieuw is. Er is niets in geschreven; hooguit een prijsje met potlood. De pagina's sluiten mooi aan en er zit geen ruimte tussen de pagina's. 

Goed: De rug van het boek is nog mooi recht of staat iets hol (dikke boeken) maar staat niet scheef! Er mag een boodschap of naam op het schutblad geschreven zijn. Pagina's mogen licht vergeeld zijn en er mag een lichte beschadiging aan de kaft zitten.

Informatie voor (groot-)zakelijke aanbieders

Heeft u de mogelijkheden om de boeken bij u op te slaan neemt u dan contact met ons op zodra u 10 bananendozen vol heeft. Dat is circa 400 boeken. 

Wij plannen dan een bezoek bij u in door onze inkopers. Zij zullen ter plekke alle boeken beoordelen en met u een totaalprijs afstemmen. De geselecteerde boeken worden dan direct meegenomen. Stapel de boeken netjes liggend op. Rommelig gevulde dozen of staand geplaatst wordt direct afgekeurd. Als een doos een muffe of rooklucht ventileert dan wordt de hele doos afgekeurd.

U dient een verkoopnota te overhandigen met bedrijfsstempel.

Heeft uw bedrijf minder dan 10 bananendozen dan kunt u gebruik maken van de particuliere regeling.

Neem contact op met onze helpdesk voor meer informatie. Uitsluitend in de regio NoordHolland.