iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
De nieuwe editie van 'Ontdek je gebruiksaanwijzing' is uit! Koop hier een gesigneerde versie. Lees hier meer over het beïnvloeden van je spanning!.

Kinderboeken

Toon als           
Volgorde

Papa is weg

Auteur: Rottiers

'Allerliefste mammie van de wereld,' bid ik dan, 'Laat ons nooit of nimmer in de steek. Ik weet het, pappie is niet dood, hij is gewoon een tijdje weg. Zoals anderen even de deur uit gaan om een brood te kopen, maar dan wat langer. Op een mooie dag komt hij terug. Maar wanneer is dat, 'ooit'? En zal hij ons nog wel herkennen dan? En als het binnenkort voetbalkampioenschap is, is hij er dan? Of kom jij anders voor me supporteren?'

Papier

Auteur: Dirk Bracke

Liza woont in Albanië. Haar vader voert actie tegen de politieke leiders van hun land. Wanneer hij halsoverkop moet onderduiken, gaan zijn vijanden achter Liza aan. Er zit voor haar niets anders op dan alles achter te laten en te vluchten.

Na een lange en gevaarlijke reis, komt ze terecht in een Antwerps vluchtelingencentrum. Haar situatie lijkt uitzichtloos. Ze heeft geen geld, geen kleren, geen mobieltje, geen papieren. Tot ze Eduart leert kennen. Ook hij komt uit Albanië en hij biedt aan om haar te helpen. Maar daarvoor moet ze een serieuze som betalen. Eduart stelt Liza voor om naakt voor een webcam te poseren…

Papier is de zestiende jeugdroman van Dirk Bracke. Voor dit aangrijpende boek liet hij zich inspireren door de het problematiek van de 'sans papiers'. Een brandend actueel en meeslepend verhaal dat niemand onberoerd laat.

Pareltje en het roversfeest

Auteur: Els Rooijers

Pareltje heeft een geweldig leven tussen haar vader en zijn mannen. Ze zwemt in de juwelen en elke avond is het feest. Dan danst ze met de rovers tot diep in de nacht. Maar papa vindt dat zijn dochter meer moet leren dan roversmanieren. Hij stuurt zijn dochter naar tante Katta in de stad. Díe zal een echte dame van haar maken. Hoe krijgt Pareltje het voor elkaar? Binnen de kortste keren staan tante Katta en haar deftige vriendinnen dansend op het dak. En van school komt helemaal weinig terecht! Avonturen van een rasechte brokkenmaakster.

Poeperlak en Plassebed

Auteur: Inge Barth-Wagemaker

In een oud en vies huis wonen Meneer Kakkerlak en Mevrouw Pissebed. Ze zijn niet blij met hun leven tussen het vuil. Dan zien ze in de krant een foto van een kasteel. Samen bedenken ze een plan. . .

Poezie is Overal !

Auteur: -

Poëzie is overall Binnen en buiten, thuis en op school, in de lucht en op de grond. Je hoeft alleen maar goed te kijken. En dat hebben de winnaars van de dichtwedstrijd van Stichting Kinderen en Poëzie 2008/2009 gedaan. Zij vonden gedichten onder hun bed, op het plafond, In een muizenval, op een brug, in een waterplas, op een trekker, in het zwembad en op zee. Zij zagen poëzie in de wolken, in de sterren, in bloemen, in stenen en in schaduwen. En soms zat een gedicht gewoon op een bankje in de straat.

Pretty Little Liars

Taal: engels

Auteur: Sara Shepard

Aria, Emily, Spencer, Hanna and Alison have been best friends since the third grade. They go everywhere together, thinking no-one can come between them. If anyone is the ringleader of the group it is Alison, and the other girls cannot help but confide all their secrets to her. One night, during a sleepover, Alison goes missing. Her body is never found. The girls mourn her death but move apart after time, assuming their secrets have disappeared with Alison too. Three years later and Aria is having an affair with her teacher; Emily is questioning her sexuality; Hanna is a thief; and Spencer is flirting with her sister's fiance. They all think their secrets are safe, until they starting receiving messages from the mysterious A - who knows exactly what they are all up to, and is threatening to spill the beans . . .

Race

Auteur: Maren Stoffels

River kent haar beste vriend Ties door en door. Maar als Ties' moeder doodgaat, verandert de band tussen hen. Ties voelt als een vreemde, zeker als hij steeds vaker omgaat met zijn broer, die een hekel heeft aan buitenlanders. Gelukkig is er nieuwkomer Ravi, die opvalt met zijn donkere huid en blote voeten. Hij laat River iets voelen wat ze niet kent. Ravi en Ties schrijven zich allebei in voor de jaarlijkse Eilandrun. Wat begint als een sportief spelletje, loopt al snel uit de hand. . .