iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL): € 2.95 DHL PostNL GDPR/AVG

Kinderboeken

De eendenkooi

€8,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Crom

Als haar vader haar verrast met een bezoek aan een eendenkooi op Terschelling, kijkt Max daar eerst niet van op. Maar is een dergelijk uitstapje niet merkwaardig op het moment dat haar opa op sterven ligt? En wat doet haar vader in het holst van de nachtbij de kooiker? Langzaamaan wordt het Max duidelijk dat de eendenkooiniet alleen een sluw middel is omwilde eenden te vangen. De eendenkooi is een spannende korte roman over schuld en onschuld, over boete en verzoening.

De geheime reis

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
de wereldreis van een scheepsjongen

Auteur: R. Spruit

Een geheime reis
is gebaseerd op een van de opmerkelijkste Nederlandse ontdekkingsreizen van de 17e eeuw. De wereldreis die de scheepsjongen Matthijs in dit kinderboek maakt, is gebaseerd op de reis van Jacob Le Maire en Willem Schouten. In 1615 vertrekken twee kleine schepen, de Hoorn en de Eendracht, vanuit Hoorn naar Zuid-Amerika. De financiers van deze reis willen via de zuidwest-route het Zuidland zien te bereiken om zodoende, buiten de VOC om, te gaan handelen. Tijdens onderhoudswerkzaamheden, in het zuiden van Patagoni vat de Hoorn vlam en brandt geheel uit. De Eendracht vervolgt de reis. Men ontdekt inderdaad een andere route via de zuidpunt van Vuurland. Aangekomen op de Molukken worden schip en bemanning overgebracht naar Batavia. Men gelooft niet dat er een nieuwe route is gevonden en Jan Pieterszoon Coen stuurt de bemanning terug naar de Republiek.
Ruud Spruit heeft deze geschiedenis in Een geheime reis bewerkt tot een spannend verhaal. De reis is voor de jonge Matthijs een harde maar leerzame ervaring. Onderweg beleeft de jongen vele avonturen. Maar ziet hij zijn in Hoorn achtergebleven familie ooit nog terug?

De gouden gitaar

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Biegel

Paul Biegel op de website van Holland: www. uitgeverijholland. nl

Onder een eenzame braamstruk in een weiland vol boterbloemen woont Jodukus, de veldmuis. Sinds zijn hele familie is weggevoerd door de gevaarlijke uil Braat, houdt hij zich angstvallig verborgen, met zijn prachtige gitaar als enige gezelschap. Omdat hij daar zo prachtig op kan spelen, krijgt hij een uitnodiging om op de verjaardag van de burgemeester muziek te maken. Aarzelend besluit hij zijn veilige huis te verlaten

De hond Grrr

€9,95 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Joshua Doder

Tim vindt een verlaten hond. Van zijn mama mag hij hem niet houden. Dus kan Tim niet anders dan Grrr terug naar zijn baasje brengen. Maar die woont aan de andere kant van de wereld. Tim loopt thuis weg en neemt het vliegtuig naar Rusland.
Het eerste deel in een reeks avonturenverhalen vol humor en spanning. Elk boek speelt zich in een ander land af, daarmee leren de kinderen ook weer wat bij over de wereld.

De Hondeneters

€29,95 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Marita de Sterck

Eind 1917, in volle oorlogstijd, loopt Victor weg van huis om zijn herdershond te zoeken. Uit zijn vaders bureau steelt hij een mes, geld en een pak brieven van zijn broer, die aan het front zit. Op de armenmarkt hoort Victor dat in deze hongerwinter elke hond gevaar loopt. Hij kan niet anders dan het pad van de hondenvangers volgen, langs verraderlijke rivieren en hongerige moerassen. In de ruige, verarmde Rupelstreek ontmoet Victor het schoonste meis je van de wereld, brutale straatmadelieven, de vrouw met de baard, en... de hondenslachter van Boom.

De jongen van Smaragd

€8,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Tais Teng

De sterrenbeeldeilanden van MiYu zinderen van de magie. Draken vreten rotsen en poepen ze als fonkelende edelstenen uit, spookuilen vliegen je dromen binnen en ste-len je mooiste herinneringen. `Ik verban jullie van ons eiland!' tiert de Hogepriester. 'Jullie mogen pas terugkomen als Smarg weer leeft!' Opaal en Tijgeroog hebben een probleem. Een draak heeft hun grootste vijand tot een smaragden beeld versteend en zij krijgen de schuld. Er bestaat maar één manier om hem te ontstenen: vind zijn gewicht in smaragd. 1 Helaas zijn zulke kostbare juwelen al in gebruik, als oog van een gouden zeeslang 2 bijvoorbeeld. . . Hun reis op het levende zeedrakenschip voert , langs alle eilanden van MiYu, van Aquarius waar monsterspinnen de matrozen hun web in-zingen tot de verdronken paleizen van Gemini.

De Kameleon steekt van wal

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: H De Roos

In het dorp waar Hielke en Sietse Klinkhamer wonen, gebeurt van alles. Eerst rijdt Kees met zijn zelfgemaakte zeilwagen van de Polderdijk te water. Het is maar goed dat Hielke en Sietse er met hun boot de Kameleon snel bij zijn om Kees uit het water te vissen. Veldwachter Zwart krijgt het weer druk, want op de een of andere manier verdwijnen er allerlei dingen uit het dorp. Zijn er misschien dieven onder de kampeerders of is Gerben Zonderland, de supergrappenmaker, weer eens bezig iedereen in het dorp bij de neus te nemen? Hielke en Sietse gaan met de Kameleon op onderzoek uit. Maar Zwart heeft een vermoeden. . . en dat klopt!

De kinderkaravaan

€10,07 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: An Rutgers van der Loeff

In 1844 trokken zeven kinderen helemaal alleen door het verre westen van Noord-Amerika, dat toen nog een gevaarlijke, ruige wildernis was. Ze waren op weg naar Oregon. Het werd een barre tocht langs ongebaande wegen, door hagel- en sneeuwstormen. Ze hadden geen voedsel en geen water, en 's nachts in de duisternis gloeiden de ogen van wolven.

Een ongelooflijk verhaal over moed en doorzettingsvermogen, dat écht gebeurd is! In 1976 werd An Rutgers van der Loeff Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor haar bijdrage aan de Nederlandse jeugdliteratuur.