iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Kinderboeken

Toon als           
Volgorde

De Hondeneters

Auteur: Marita de Sterck

Eind 1917, in volle oorlogstijd, loopt Victor weg van huis om zijn herdershond te zoeken. Uit zijn vaders bureau steelt hij een mes, geld en een pak brieven van zijn broer, die aan het front zit. Op de armenmarkt hoort Victor dat in deze hongerwinter elke hond gevaar loopt. Hij kan niet anders dan het pad van de hondenvangers volgen, langs verraderlijke rivieren en hongerige moerassen. In de ruige, verarmde Rupelstreek ontmoet Victor het schoonste meis je van de wereld, brutale straatmadelieven, de vrouw met de baard, en... de hondenslachter van Boom.

De jongen van Smaragd

Auteur: Tais Teng

De sterrenbeeldeilanden van MiYu zinderen van de magie. Draken vreten rotsen en poepen ze als fonkelende edelstenen uit, spookuilen vliegen je dromen binnen en ste-len je mooiste herinneringen. `Ik verban jullie van ons eiland!' tiert de Hogepriester. 'Jullie mogen pas terugkomen als Smarg weer leeft!' Opaal en Tijgeroog hebben een probleem. Een draak heeft hun grootste vijand tot een smaragden beeld versteend en zij krijgen de schuld. Er bestaat maar één manier om hem te ontstenen: vind zijn gewicht in smaragd. 1 Helaas zijn zulke kostbare juwelen al in gebruik, als oog van een gouden zeeslang 2 bijvoorbeeld. . . Hun reis op het levende zeedrakenschip voert , langs alle eilanden van MiYu, van Aquarius waar monsterspinnen de matrozen hun web in-zingen tot de verdronken paleizen van Gemini.

De kristallen sleutel

Auteur: Manon Spierenburg

Vier jongeren en twee volwassenen worden wakker in een vreemd oerwoud. Hebben ze soms een vliegtuigcrash overleefd? Maar waar zijn de brokstukken dan? Ze trekken door het woud, op zoek naar antwoorden. De 12-jarige Olivia heeft het onheilspellende gevoel dat ze iets belangrijks over het hoofd zien. Wie is bijvoorbeeld de vrouw die telkens in haar herinneringen opduikt? En hoe komt het dat ze elkaar kunnen verstaan, terwijl ze ieder een andere taal spreken? Langzaam maar zeker begint het Olivia en de anderen te dagen. De waarheid is ijzingwekkender dan ze dachten, en ze willen niets liever dan terug naar huis gaan. Maar daarvoor moeten ze eerst hun grootste angsten en diepste geheimen onder ogen zien. . .


Een legendarisch avontuur over een spannende zoektocht in een wonderbaarlijke, parallelle wereld. Verrassend, meeslepend en nagelbijtend spannend!

De Macht van het Zwaard

Auteur: Annie West

Cyane heeft het avontuur verkozen boven het leven van een jonkvrouw. Alleen zíj kan namelijk het Magische Zwaard hanteren en de Zwarte Magiër Tronador verslaan. Samen met Meroboth, bezitter van de Groene Diamant en de jongste van een tovenaarsdrieling, is Cyane op zoek naar de magische krachten van diens
drielingbroers, Mekaron en Melsaran.
In dit tweede deel van De Macht van het Zwaard reist het gezelschap door de oerwouden van Varénia. Ze worden gevangengenomen door Ikor, meesterspion van Tronador. Tot hun verbazing zegt Ikor dat hij met hen mee wil reizen. Is het een valstrik? Of kan Ikor hen helpen Mekaron te vinden, de watermagiër en bezitter van de blauwe diamant?
Met een kreet duwde Cyane een strijder weg. Ze probeerde haar greep op het gevest te verstevigen. Haar ogen gleden over de groene steen, die schitterde in het licht. Wist ze maar hoe ze hem moest gebruiken.
Opeens voelde ze een slag tegen haar rug. Met een kreet van pijn viel ze voorover langs de hals van Horizon. Ze voelde hoe iemand achter op het paard sprong en haar rond de middel greep om haar zo van het dier te sleuren. Cyane omklemde haar zwaard en staarde wanhopig naar de steen. ëWil het. ´ De stem echode in haar hoofd. Ze keek om zich heen, maar behalve de vareen die achter haar zat, was er niemand die op haar lette. ëWil het, Cyane. ´ Ze had geen tijd om na te denken. ëIk wil het!´ schreeuwde ze, starend naar de steen. ëIk wil het!´
ëHet verhaal heeft maar twee pagina´s nodig om op gang te komen, en daarna kun je De aardmagiër niet meer wegleggen. ´ Brabants Dagblad
ëIk zat verrassend snel in het verhaal en las het boek in één ruk uit. ´ Elf Fantasy Magazine
Anne West begon op haar elfde serieus te schrijven. Ze bezit het talent van een meesterverteller.
De watermagiër is het tweede deel van de nieuwe vierdelige cyclus De Macht van het Zwaard.

De magische bril & De terugkeer van de adelaar

De magische bril & De terugkeer van de adelaar

Auteur: Maurits van Huijstee

Diego Zonnesteek is het kind dat alles hoort en voelt en ziet. Hij staat in verbinding met het Magische Veld. Tegen zijn zin in wordt het contact alleen maar sterker.
In Rebequin gaat het niet goed. Door het vreemde, heftige weer mislukken de oogsten en worden de mensen uit hun huizen verdreven. Het komt door
Terrafos, een groengelig stroperig spul waar heel Rebequin zijn energie uit haalt.
In het geheim werkt de oude uitvindster Amita met Diego en zijn vrienden aan een plan om Rebequin met schone energie voorgoed te verlossen van Terrafos. Maar Krudon Kragt, de grote baas van de Terrafos, is meedogenloos op jacht naar iedereen die zijn macht probeert te breken.
Om de strijd aan te gaan met Krudon Kragt moet Diego zijn grootste angst onder ogen komen: het Magische Veld.

'Aanrader'- Jan Paul Schutten, tweevoudig winnaar gouden griffel

De spreukenzinger

Auteur: Mariette Aerts

Het tweede deel uit de spannende trilogie over Ailinn
Het open einde van het eerste deel uit de trilogie
over Het Huis Elfae maakt nieuwsgierig naar het
tweede deel. In De spreukenzinger is te lezen
hoe het verder gaat met Ailinn, nadat zij van
huis is verdreven door haar oom Dragan.
In het afgelegen huis van de magiër Odis
leert Ailinn van hem hoe zij haar magische
krachten kan gebruiken. Dan krijgt het tweetal
onverwacht bezoek van een oude bekende.
Door de ontmoeting met deze vrouw raakt
Ailinn ongewild betrokken in een angstig
avontuur, dat haar langs vele vreemde wezens
en plaatsen leidt. En terwijl Dragan probeert zijn
positie in Vertival te verstevigen, lijkt voor Ailinn
de weg naar huis langer dan ooit.
Het derde en laatste deel over Het
Huis Elfae wordt in het najaar van
2009 verwacht.

Fantasy

Het Huis Elfae: De spreukenzinger
Mariëtte Aerts
Vanaf 11 jaar
Formaat 15 x 21,5 cm
Omvang ca. 320 bladzijden
NUR 280, 283
ISBN 978 90 5116 074 1
Prijs ca. € 14,95
Verschijnt in maart

De sterrenkever

Auteur:

De Dromer is een bijzondere kever. Hij houdt zoveel van de nacht-hemel met al die gouden sterren, dat hij het allerliefst van alles een stuk ervan wil hebben om een mantel van te maken. Als dat hem lukt, komt voor de Sterrenkever de grote teleurstelling: niemand kan hem meer zien, omdat hij een stukje van de hemel is geworden, en niemand kan hem meer verstaan, omdat hij de taal van de nacht spreekt. Alleen de maan kan met hem praten, maar of die helpen kan. . .

De valeriusmoorden

Auteur: Paul Kustermans

In het Valerius-instituut slaat een seriemoordenaar ongenadig toe. De laatste-jaarsleerlingen van deze elitaire middelbare kostschool vormen een bijzondere groep: allemaal zijn ze erg intelligent - daar zorgt de toelatingsproef wel voor - en bovendien of enorm artistiek begaafd. of een sportieve topper, een begenadigd hacker of een uitzonderlijke schoonheid. Als een van hen vermoord wordt, besluit de groep te proberen samen de dader te ontmaskeren. In hun gesloten wereldje zijn de leerkrachten de eerste verdachten. Het motief van de seriemoordenaar is origineel: het ligt in de toekomst verborgen, zodat de speurders van de politie volkomen in het duister tasten.