iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius PostNL GDPR/AVG

Kinderboeken

De jongen van Smaragd

€8,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Tais Teng

De sterrenbeeldeilanden van MiYu zinderen van de magie. Draken vreten rotsen en poepen ze als fonkelende edelstenen uit, spookuilen vliegen je dromen binnen en ste-len je mooiste herinneringen. `Ik verban jullie van ons eiland!' tiert de Hogepriester. 'Jullie mogen pas terugkomen als Smarg weer leeft!' Opaal en Tijgeroog hebben een probleem. Een draak heeft hun grootste vijand tot een smaragden beeld versteend en zij krijgen de schuld. Er bestaat maar één manier om hem te ontstenen: vind zijn gewicht in smaragd. 1 Helaas zijn zulke kostbare juwelen al in gebruik, als oog van een gouden zeeslang 2 bijvoorbeeld. . . Hun reis op het levende zeedrakenschip voert , langs alle eilanden van MiYu, van Aquarius waar monsterspinnen de matrozen hun web in-zingen tot de verdronken paleizen van Gemini.

De Kameleon steekt van wal

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: H De Roos

In het dorp waar Hielke en Sietse Klinkhamer wonen, gebeurt van alles. Eerst rijdt Kees met zijn zelfgemaakte zeilwagen van de Polderdijk te water. Het is maar goed dat Hielke en Sietse er met hun boot de Kameleon snel bij zijn om Kees uit het water te vissen. Veldwachter Zwart krijgt het weer druk, want op de een of andere manier verdwijnen er allerlei dingen uit het dorp. Zijn er misschien dieven onder de kampeerders of is Gerben Zonderland, de supergrappenmaker, weer eens bezig iedereen in het dorp bij de neus te nemen? Hielke en Sietse gaan met de Kameleon op onderzoek uit. Maar Zwart heeft een vermoeden. . . en dat klopt!

De kinderkaravaan

€10,07 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: An Rutgers van der Loeff

In 1844 trokken zeven kinderen helemaal alleen door het verre westen van Noord-Amerika, dat toen nog een gevaarlijke, ruige wildernis was. Ze waren op weg naar Oregon. Het werd een barre tocht langs ongebaande wegen, door hagel- en sneeuwstormen. Ze hadden geen voedsel en geen water, en 's nachts in de duisternis gloeiden de ogen van wolven.

Een ongelooflijk verhaal over moed en doorzettingsvermogen, dat écht gebeurd is! In 1976 werd An Rutgers van der Loeff Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor haar bijdrage aan de Nederlandse jeugdliteratuur.

De kloof

€10,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur:

Al vijfenveertig jaar loopt er een diepe kloof door het land Berg-en-Dal. Het welvarende Bergen heeft zich erbij neergelegd dat er geen brug meer komt, maar in Dal hebben de bewoners weinig kansen op een goed leven. De zestienjarige Ginder woont in Bergen. Als hij op de restanten van een oud dagboek stuit, krijgt hij het vermoeden dat de bouw van een brug bewust wordt tegengehouden. Maar door wie? En waarom? De kloof gaat over het verschil tussen arme en rijke landen, en is tegelijkertijd een spannend avontuur over de optimistische en daadkrachtige Ginder.

De Koningin van het web

€8,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Vereijken

Wat als je bang bent in je eigen huis? Hoe voelt het wanneer je niemand meer durft te vertrouwen? Drie maanden lang heeft brugklasser Anna niets meer gehoord van haar vriendin Julia, die naar een internaat is gestuurd. Dan krijgt ze een brief: Julia wil opnieuw contact met haar. Maar wil Anna dit nog wel? Julia heeft haar dingen laten doen die ze niet wilde. Bijna was het helemaal misgegaan op het feest bij Julia in de schuur. En nu is er nog veel meer aan de hand: iemand pest Anna via het internet en haar mobieltje. Ze voelt zich nergens meer veilig. Hoe kan ze erachter komen wie dit doet en belangrijker nog: hoe kan ze dit stoppen? Zou Julia haar kunnen helpen? Zou ze écht veranderd zijn?

Deze jeugdthriller is het tweede boek van Anja Vereijken en deel 2 in de Koninginnen-reeks. Deel 1, De koningin van 1b gaat over Anna, Julia en Lieke die in de brugklas kennis maken met de kracht en de macht van meidenvenijn. Deel 2 gaat over dezelfde meiden en over de vreselijke gevolgen van cyberpesten. Het is nog spannender en heftiger dan deel 1. Wat denk je: durf jij het aan?

De laatste tijger

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Rebecca Elliott

'Een vertederend sprookje over vriendschap met prachtige illustraties, die het tot een harverwarmende verhaal maken dat je lang bijblijft. ' - Booktime

Luka woont in een wereld zonder planten, vogels en dieren. Maar op een dag komt hij een tijger tegen - de allerlaatste tijger die nog leeft - en ze worden vrienden. Als de tijger gevangen genomen wordt, doet Luka plotseling een ontdekking. Een ontdekking die de wereld op zijn kop zet. . .

De Macht van het Zwaard

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Annie West

Cyane heeft het avontuur verkozen boven het leven van een jonkvrouw. Alleen zíj kan namelijk het Magische Zwaard hanteren en de Zwarte Magiër Tronador verslaan. Samen met Meroboth, bezitter van de Groene Diamant en de jongste van een tovenaarsdrieling, is Cyane op zoek naar de magische krachten van diens
drielingbroers, Mekaron en Melsaran.
In dit tweede deel van De Macht van het Zwaard reist het gezelschap door de oerwouden van Varénia. Ze worden gevangengenomen door Ikor, meesterspion van Tronador. Tot hun verbazing zegt Ikor dat hij met hen mee wil reizen. Is het een valstrik? Of kan Ikor hen helpen Mekaron te vinden, de watermagiër en bezitter van de blauwe diamant?
Met een kreet duwde Cyane een strijder weg. Ze probeerde haar greep op het gevest te verstevigen. Haar ogen gleden over de groene steen, die schitterde in het licht. Wist ze maar hoe ze hem moest gebruiken.
Opeens voelde ze een slag tegen haar rug. Met een kreet van pijn viel ze voorover langs de hals van Horizon. Ze voelde hoe iemand achter op het paard sprong en haar rond de middel greep om haar zo van het dier te sleuren. Cyane omklemde haar zwaard en staarde wanhopig naar de steen. ëWil het. ´ De stem echode in haar hoofd. Ze keek om zich heen, maar behalve de vareen die achter haar zat, was er niemand die op haar lette. ëWil het, Cyane. ´ Ze had geen tijd om na te denken. ëIk wil het!´ schreeuwde ze, starend naar de steen. ëIk wil het!´
ëHet verhaal heeft maar twee pagina´s nodig om op gang te komen, en daarna kun je De aardmagiër niet meer wegleggen. ´ Brabants Dagblad
ëIk zat verrassend snel in het verhaal en las het boek in één ruk uit. ´ Elf Fantasy Magazine
Anne West begon op haar elfde serieus te schrijven. Ze bezit het talent van een meesterverteller.
De watermagiër is het tweede deel van de nieuwe vierdelige cyclus De Macht van het Zwaard.

De magische bril & De terugkeer van de adelaar

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
De magische bril & De terugkeer van de adelaar

Auteur: Maurits van Huijstee

Diego Zonnesteek is het kind dat alles hoort en voelt en ziet. Hij staat in verbinding met het Magische Veld. Tegen zijn zin in wordt het contact alleen maar sterker.
In Rebequin gaat het niet goed. Door het vreemde, heftige weer mislukken de oogsten en worden de mensen uit hun huizen verdreven. Het komt door
Terrafos, een groengelig stroperig spul waar heel Rebequin zijn energie uit haalt.
In het geheim werkt de oude uitvindster Amita met Diego en zijn vrienden aan een plan om Rebequin met schone energie voorgoed te verlossen van Terrafos. Maar Krudon Kragt, de grote baas van de Terrafos, is meedogenloos op jacht naar iedereen die zijn macht probeert te breken.
Om de strijd aan te gaan met Krudon Kragt moet Diego zijn grootste angst onder ogen komen: het Magische Veld.

'Aanrader'- Jan Paul Schutten, tweevoudig winnaar gouden griffel