iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Verzending binnen Nederland voor 6,45 euro inc. btw.
ISBN: 9789066073616
Per Boek Wijzer Auteur:

Liefdevolle aandacht, waardering en positieve gevoelens zijn essentieel voor een krachtige leeromgeving, en ook voor het verminderen van stress en faalangst in leerprocessen van jonge kinderen tot volwassenen. Dat is het uitgangspunt van deze inspirerende spel- en activiteitenbundel Kinderen Ieren hun hart te gebruiken.

"Eigenlijk weten we al zolang dat met name het hart een heel belangrijke rol speelt in opvoedings- en leerprocessen", zeggen Clan Visser 't Hooft en Kees Blase in hun voorwoord. "Onze complexe samenleving vraagt nu juist om mensen die kunnen denken en werken met hoofd en hart:'

Recente publicaties op het gebied van emotionele intelligentie (Daniel Goleman) en de logica van het gevoel (Arnold Cornelis) brengen de rol van emotie in leerprocessen opnieuw onder de aandacht. De ontdekking nu van het Institute of HeartMath in California dat training en ontwikkeling van het emotionele brein wezenlijk is voor sociaal-emotionele, maar juist ook voor cognitieve, ontwikkeling is de interessante vervolgstap die het Hart Brein Leren biedt. Want nu kan het ook in de praktijk van het dagelijks werk in de klas doordringen, waardoor het emotionele brein verder wordt ontwikkeld, op een andere manier dan via het hoofd. Het Hart Brein Leren is inmiddels een beproefde werkwijze waarbij leerlingen ontdekken hoe ze beter geconcentreerd kunnen leren, zelfvertrouwen opbouwen, betere resultten behalen en leren met hun emoties om te gaan.

Dit boek, Kinderen Ieren hun hart te gebruiken, is een spel- en activiteitenbundel, waar kinderen en volwassenen in de klas en thuis veel plezier aan kunnen beleven, maar tegelijkertijd is het een lesboek voor ontwikkeling van het emotionele brein. Het zijn niet alleen leuke activiteiten, maar al lezend kom je als leer-kracht of ouder ongetwijfeld op minstens tien nieuwe creatieve ideeën. En dat is ook de bedoeling: zelf ermee aan de slag gaan en je laten inspireren door de hartverwarmende aanpak van dit boek.

Leren met hart en brein is een leerzame ontdekkingstocht niet alleen voor jezelf, maar ook en met name voor je leerlingen en kinderen!
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

Inclusief btw
Uw boek wordt morgen verzonden.
Verzending naar België: niet mogelijk
 • library_books Kenmerken
  NUR 740
  Category Boeken
  Rubriekspad <Boeken>
  Gewicht 360,00 gram
  ISBN10 9066073616
  ISBN13 9789066073616
  Taal dut
  Soort Met illustraties
  Taal Nederlands
 • label Onderwerpen