iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius PostNL GDPR/AVG

Eten / drinken

Als je lang ziek bent, moet je goed eten

€9,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: de Jong

Vreni de Jong Als je lang ziek bent, moet je goed eten Dieetadviezen voor kankerpatiënten, bij multiple sclerose en reuma In onze tijd willen steeds meer mensen hun voedingspatroon veranderen omdat veel levensmiddelen door de teeltwijze en door bewerkingen en chemische toevoegingen hun kwaliteit hebben verloren. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je van een voeding met aardappelen, groente en vlees overschakelen op een vegetarische voeding met groente en granen? Vreni de Jong, die o.m. medewerkster is aan het Louis Bolk Instituut, maakt in dit boekje duidelijk, dat die overschakeling een bepaald proces is en niet van de ene op de andere dag kan plaatsvinden. Op heldere wijze beschrijft zij hoe we onze spijsvertering kunnen wennen aan volle granen, wat we bij de verschillende maaltijden of als tussendoortje kunnen eten, welke alternatieven er zijn voor koffie en thee, enzovoort.

De praktische adviezen en de vele eenvoudige en originele recepten bewijzen, dat het klaarmaken en eten van volwaardig voedsel ook een plezier kan zijn, waarbij het vooral van belang is, elk fanatiek gedrag te vermijden. Het boekje richt zich in de eerste plaats tot mensen die lijden aan een langdurige ziekte.

Mevr. I..C. Baarspul, diëtiste van de Zeylmans van Emmichovenkliniek te Bilthoven, geeft in de inleiding een aantal gezichtspunten met betrekking tot de voeding voor langdurig zieken. Juist voor deze groep mensen is de overschakeling op een volwaardige voeding belangrijk, omdat een goede voeding de behandeling kan ondersteunen.

America's Food

€12,50 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Harvey Blatt

We don't think much about how food gets to our tables, or what had to happen to fill our supermarket's produce section with perfectly round red tomatoes and its meat counter with slabs of beautifully marbled steak. We don't realize that the meat in one fast-food hamburger may come from a thousand different cattle raised in five different countries. In fact, most of us have a fairly abstract understanding of what happens on a farm.

In America's Food, Harvey Blatt gives us the specifics. He tells us, for example, that a third of the fruits and vegetables grown are discarded for purely aesthetic reasons; that the artificial fertilizers used to enrich our depleted soil contain poisonous heavy metals; that chickens who stand all day on wire in cages choose feed with pain-killing drugs over feed without them; and that the average American eats his or her body weight in food additives each year. Blatt also asks us to think about the consequences of eating food so far removed from agriculture; why unhealthy food is cheap; why there is an International Federation of Competitive Eating; what we don't want to know about how animals raised for meat live, die, and are butchered; whether people are even designed to be carnivorous; and why there is hunger when food production has increased so dramatically.

America's Food describes the production of all types of food in the United States and the environmental and health problems associated with each. After taking us on a tour of the American food system -- not only the basic food groups but soil, grain farming, organic food, genetically modified food, food processing, and diet -- Blatt reminds us that we aren't powerless. Once we know the facts about food in America, we can change things by the choices we make as consumers, as voters, and as ethical human beings


Taal: engels

Anticrisiskookboek

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Marijke Sterk

Lekker eten hoeft niet duur te zijn, en een goed kook¬boek evenmin. In dit Anticrisiskookboek vind je ruim 200 recepten ingedeeld op prijs en seizoen. Want eten wat het seizoen je biedt, is niet alleen gezond en lekker maar vooral ook voordelig! Van maximaal € 8 tot hooguit € 12 voor een complete en makkelijk te bereiden maaltijd voor 4 personen. En volop tips om met een klein budget toch iets lekkers te maken. Kortom: het ideale boek voor iedereen die ook in krappe tijden goed wil eten.

Arabia bij je thuis

€85,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Merijn Tol
Auteur: Nadia Zerouali

Wat is arganolie? Waar koop je smen? Hoe ruikt oranjebloesemwater? En wat is het lekkerst met sumac? In Arabia bij je thuis leggen Merijn en Nadia alles uit over die typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze gelijk in praktijk, met sprookjesachtig simpele, heerlijke nieuwe gerechten in de bekende Merijn & Nadia-stijl! Denk aan linzensalade met knapperig brood, tahina en gekonfijte citroen of dadels gevuld met amandelspijs met granaatappelmelasse, rozenwater en oranjebloesem. Verleidelijke eenvoud! Met de watertandende fotografie van Sven Benjamins en de verleidelijke illustraties van Rosa Vitalie.

Artacucina

€9,54 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: van der Scheer
een kijkje in de keuken van galerie artacasa

Artacucina is een kunst-kookboek met 160 pagina's vol prachtige kunstwerken en recepten. Een feest voor mensen die van mooie en lekkere dingen houden.
Neem een kijkje in de keuken van galerie Artacasa waar kunst en koken samenvloeien tot een nieuw kunstwerk.
In dit prachtig geïllustreerde boek komen zowel kunst als koken aan bod. Een inspirerende combinatie op een bijzondere wijze opgediends.

Australie

€18,80 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: E. Pascoe
Australië een culinaire reis

Australië is gezegend met een breed scala van verschillende klimaten en landschappen. Deze rijke verscheidenheid stimuleerde bewoners tot koken met de meest diverse ingrediënten uit alle hoeken van het land. Deze getalenteerde koks kopen boerenkazen en verse produkten uit Victoria, zeebanket en appels uit Tasmania, rijst en wijnen uit New South Wales, olijven en wild uit South Australia, tropische vruchten en rundvlees uit Queensland, tarweprodukten uit Western Australia en inheemse produkten uit het Northern Territory. Dat resulteert in een Australische keuken die zowel landelijk en verfijnd als vertrouwd en exotisch is. Australië - een culinaire reis is met zijn ruim 200 recepten van de bekende schrijfster Elise Pascoe een eerbetoon aan deze natie van vindingrijke koks en heerlijke, verse ingrediënten.

In een diepgravende, informatieve tekst onderzoekt de journaliste Cherry Ripe het karakter van elke regio. Ze beschrijft ook de geschiedenis van de Australische keuken vanaf de tijd dat die voornamelijk Brits was tot de transformatie die de keuken heeft ondergaan sinds de Tweede Wereldoorlog, toen nieuwe migranten hun eigen eten in de Anglo-Keltische keuken introduceerden. Tegenwoordig is de Australische keuken grotendeels een samensmelting van de culinaire tradities van Noord-Europa, het Middellandse-Zeegebied en Zuidoost-Azië. In dit boek vindt u recepten die dit culinaire mozaïek weerspiegelen, van Engelse scones ,en Italiaanse pasta tot Thaise soepen die geuren naar citroengras. De inheemse flora en fauna van Australië - akudjura, quandong, Australische acacia, emoe, kangoeroe komen aan bod in een selectie recepten waarin de unieke kwaliteiten van de produkten optimaal zijn benut.

Alle recepten zijn prachtig in kleur gefotografeerd door Peter Johnson en stiliste Janice Baker. De al even schitterende foto's van Australische landschappen, steden en mensen van Ray Joyce en andere bekende fotografen voeren u op een adembenemende reis door een land dat niet alleen vermaard is om zijn schoonheid, maar ook om de veelheid aan intrigerende tegenstellingen.

Avonturen op de wijnroute

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Lynch
een wijnkoper reist door Frankrijk

In "Avonturen op de wijnroute" doet de Californische wijnimporteur Kermit Lynch verslag van zijn eerste reizen door Frankrijk, op zoek naar geschikte wijn voor zijn wijnhandel. Op bijzonder smakelijke wijze en doorspekt met allerlei anekdotes vertelt hij over zijn ontmoetingen met wijnmakers, de proeverijen in ijskoude kelders, de diners op de chateaus en aan grote tafels in de buitenlucht in de Provence.
De lezer maakt kennis met bijzondere mensen, met wijnmakers die hun hart en ziel hebben verpand aan het maken van goede, pure en zuivere wijn. En die bereid zijn offers te brengen voor een eerlijk product. Maar hij maakt vooral kennis met Kermit Lynch, een eigenzinnige wijnkenner met een fantastische smaak. Een hele goede proever en bovenal een geweldige verteller, met een prettig gevoel voor humor.
"Avonturen op de wijnroute" laat zich het ene moment lezen als een roman, dan weer is het een combinatie van reisverslag en wijngids. Een mengeling van Peter Mayle's "Een jaar in de Provence" en James Halliday/Hugh Johnson's "The Art and Science of Wine". Het is informatief, scherp, geestig, ontroerend en eerlijk. En, een groter compliment kun je een wijnschrijver niet geven, je krijgt er dorst van!
De eerste druk verscheen in 1988. Opvallend is dat sinds het verschijnen van dit boek een ware revolutie heeft plaatsgehad onder wijnmakers in Frankrijk en elders in de wereld. Op dit moment zijn er meer eerlijke, zuivere, pure, natuurlijke en lekkere wijnen te vinden dan ooit tevoren. Toeval?
Kermit Lynch opende zijn winkel in Berkeley, Californië, in 1972. Niet lang daarna begon hij zelf wijn te importeren. Hij werd door de James Beard Foundation uitgeroepen tot Wine Professional of the Year, en door de Franse regering onderscheiden met de Médaille du Chevalier de L'Ordre de Mérite Agricole.
"Avonturen op de wijnroute" werd onderscheiden met de Veuve Clicquot Wine Book of the Year. Tegenwoordig woont Kermit Lynch een deel van het jaar in Berkeley, Californië en een deel in de Provence, vlakbij Domaine Tempier.
De portretten en foto's in het boek zijn van Gail Skoff, en sluiten wat sfeer betreft prachtig aan bij de tekst.

Bakbijbel

€16,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Collister
Heerlijke recepten voor brood - cakes - koekjes en taarten

Waarom zou je zelf taart, koekjes of brood bakken als je zoveel lekkernijen in alle soorten en maten in de supermarkt of bij de bakker kunt kopen? Simpel, omdat niets een zelfgebakken taart evenaart! Eerlijke cake die smaakt naar boter en verse eieren, gebak dat smelt op de tong, de geur van brood of gebak in huis, onweerstaanbare chocoladetoetjes.

Met dan 120 recepten om zelf mee aan de slag te gaan! Geschikt voor beginners en de meer ervaren bakkers die inspiratie willen opdoen voor nieuwe baksels. Van klassieke taarten en koekjes tot heerlijk geurende broden en desserts om van te watertanden.