iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Eten / drinken

Toon als           
Volgorde

Altijd ijs

ijs voor elk seizoen

Auteur: Marleen Visser

In 100 heerlijke, verrassende ijsrecepten bewijst ijsfanaat Marleen Visser dat ijs geschikt is voor elk seizoen. Ze beperkt zich niet tot de bekende smaken, maar experimenteert er flink op los. Denk aan: wake up espressopops, lychee-darjeelingsorbet, mango sticky rice-magnum, crème brûlée-pops, scroppino-ijsjes, groene smoothie-ijsjes, mojito, zoete-aardappelijs met karamel en witte chocolade, bananensoftijs. Naast ondeugend lekkere ijsjes, de 'vicecreams', brengt Marleen ook lekkere gezonde variaties, de 'nicecreams'. Beide ijssoorten zijn gemaakt van pure, natuurlijke ingrediënten uit het seizoen, goed voor het milieu en zo smaakt zelfgemaakt ijs het állerlekkerst.

America's Food

Auteur: Harvey Blatt

We don't think much about how food gets to our tables, or what had to happen to fill our supermarket's produce section with perfectly round red tomatoes and its meat counter with slabs of beautifully marbled steak. We don't realize that the meat in one fast-food hamburger may come from a thousand different cattle raised in five different countries. In fact, most of us have a fairly abstract understanding of what happens on a farm.

In America's Food, Harvey Blatt gives us the specifics. He tells us, for example, that a third of the fruits and vegetables grown are discarded for purely aesthetic reasons; that the artificial fertilizers used to enrich our depleted soil contain poisonous heavy metals; that chickens who stand all day on wire in cages choose feed with pain-killing drugs over feed without them; and that the average American eats his or her body weight in food additives each year. Blatt also asks us to think about the consequences of eating food so far removed from agriculture; why unhealthy food is cheap; why there is an International Federation of Competitive Eating; what we don't want to know about how animals raised for meat live, die, and are butchered; whether people are even designed to be carnivorous; and why there is hunger when food production has increased so dramatically.

America's Food describes the production of all types of food in the United States and the environmental and health problems associated with each. After taking us on a tour of the American food system -- not only the basic food groups but soil, grain farming, organic food, genetically modified food, food processing, and diet -- Blatt reminds us that we aren't powerless. Once we know the facts about food in America, we can change things by the choices we make as consumers, as voters, and as ethical human beings


Taal: engels

Anticrisiskookboek

Auteur: Marijke Sterk

Lekker eten hoeft niet duur te zijn, en een goed kook¬boek evenmin. In dit Anticrisiskookboek vind je ruim 200 recepten ingedeeld op prijs en seizoen. Want eten wat het seizoen je biedt, is niet alleen gezond en lekker maar vooral ook voordelig! Van maximaal € 8 tot hooguit € 12 voor een complete en makkelijk te bereiden maaltijd voor 4 personen. En volop tips om met een klein budget toch iets lekkers te maken. Kortom: het ideale boek voor iedereen die ook in krappe tijden goed wil eten.

Arabia bij je thuis

Auteur: Merijn Tol
Auteur: Nadia Zerouali

Wat is arganolie? Waar koop je smen? Hoe ruikt oranjebloesemwater? En wat is het lekkerst met sumac? In Arabia bij je thuis leggen Merijn en Nadia alles uit over die typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze gelijk in praktijk, met sprookjesachtig simpele, heerlijke nieuwe gerechten in de bekende Merijn & Nadia-stijl! Denk aan linzensalade met knapperig brood, tahina en gekonfijte citroen of dadels gevuld met amandelspijs met granaatappelmelasse, rozenwater en oranjebloesem. Verleidelijke eenvoud! Met de watertandende fotografie van Sven Benjamins en de verleidelijke illustraties van Rosa Vitalie.

Aromafestival voor genieters: Koffie

Auteur:

Koffie hoort bij elk gezellig samenzijn, is het stimulerende bestanddeel van een goed ontbijt en betekent puur genot op een relaxed moment. Maar koffie is nog veel meer. Zowel de bonen als de drank vormen ook een verrijking voor nagerechten, gebak, taarten en bonbons. Probeer eens . . .


• verkwikkende warme en koude dranken: van café blanc met witte chocolade tot coffee tipsy met Apricot Brandy en vanillesiroop


• verrukkelijke cakes en taarten: van malse chocoladecake met espressosiroop tot fijne noga-koffietaart


• exquise bonbons en bijzondere nagerechten: van aromatische koffie-sinaasappel-bonbons met sinaasappellikeur tot een verfrissende koffiegranita


Tussen de meer dan 100 koffierecepten in dit boek vindt u vast ook wel uw persoonlijke favorieten. Dankzij de schitterende kleurenfoto's en de uitgebreide stap-voor-stapinstruc-ties is de bereiding kinderspel!

Artacucina

Auteur: van der Scheer
een kijkje in de keuken van galerie artacasa

Artacucina is een kunst-kookboek met 160 pagina's vol prachtige kunstwerken en recepten. Een feest voor mensen die van mooie en lekkere dingen houden.
Neem een kijkje in de keuken van galerie Artacasa waar kunst en koken samenvloeien tot een nieuw kunstwerk.
In dit prachtig geïllustreerde boek komen zowel kunst als koken aan bod. Een inspirerende combinatie op een bijzondere wijze opgediends.

Australie

Auteur: E. Pascoe
Australië een culinaire reis

Australië is gezegend met een breed scala van verschillende klimaten en landschappen. Deze rijke verscheidenheid stimuleerde bewoners tot koken met de meest diverse ingrediënten uit alle hoeken van het land. Deze getalenteerde koks kopen boerenkazen en verse produkten uit Victoria, zeebanket en appels uit Tasmania, rijst en wijnen uit New South Wales, olijven en wild uit South Australia, tropische vruchten en rundvlees uit Queensland, tarweprodukten uit Western Australia en inheemse produkten uit het Northern Territory. Dat resulteert in een Australische keuken die zowel landelijk en verfijnd als vertrouwd en exotisch is. Australië - een culinaire reis is met zijn ruim 200 recepten van de bekende schrijfster Elise Pascoe een eerbetoon aan deze natie van vindingrijke koks en heerlijke, verse ingrediënten.

In een diepgravende, informatieve tekst onderzoekt de journaliste Cherry Ripe het karakter van elke regio. Ze beschrijft ook de geschiedenis van de Australische keuken vanaf de tijd dat die voornamelijk Brits was tot de transformatie die de keuken heeft ondergaan sinds de Tweede Wereldoorlog, toen nieuwe migranten hun eigen eten in de Anglo-Keltische keuken introduceerden. Tegenwoordig is de Australische keuken grotendeels een samensmelting van de culinaire tradities van Noord-Europa, het Middellandse-Zeegebied en Zuidoost-Azië. In dit boek vindt u recepten die dit culinaire mozaïek weerspiegelen, van Engelse scones ,en Italiaanse pasta tot Thaise soepen die geuren naar citroengras. De inheemse flora en fauna van Australië - akudjura, quandong, Australische acacia, emoe, kangoeroe komen aan bod in een selectie recepten waarin de unieke kwaliteiten van de produkten optimaal zijn benut.

Alle recepten zijn prachtig in kleur gefotografeerd door Peter Johnson en stiliste Janice Baker. De al even schitterende foto's van Australische landschappen, steden en mensen van Ray Joyce en andere bekende fotografen voeren u op een adembenemende reis door een land dat niet alleen vermaard is om zijn schoonheid, maar ook om de veelheid aan intrigerende tegenstellingen.

Avonturen op de wijnroute

Auteur: Lynch
een wijnkoper reist door Frankrijk

In "Avonturen op de wijnroute" doet de Californische wijnimporteur Kermit Lynch verslag van zijn eerste reizen door Frankrijk, op zoek naar geschikte wijn voor zijn wijnhandel. Op bijzonder smakelijke wijze en doorspekt met allerlei anekdotes vertelt hij over zijn ontmoetingen met wijnmakers, de proeverijen in ijskoude kelders, de diners op de chateaus en aan grote tafels in de buitenlucht in de Provence.
De lezer maakt kennis met bijzondere mensen, met wijnmakers die hun hart en ziel hebben verpand aan het maken van goede, pure en zuivere wijn. En die bereid zijn offers te brengen voor een eerlijk product. Maar hij maakt vooral kennis met Kermit Lynch, een eigenzinnige wijnkenner met een fantastische smaak. Een hele goede proever en bovenal een geweldige verteller, met een prettig gevoel voor humor.
"Avonturen op de wijnroute" laat zich het ene moment lezen als een roman, dan weer is het een combinatie van reisverslag en wijngids. Een mengeling van Peter Mayle's "Een jaar in de Provence" en James Halliday/Hugh Johnson's "The Art and Science of Wine". Het is informatief, scherp, geestig, ontroerend en eerlijk. En, een groter compliment kun je een wijnschrijver niet geven, je krijgt er dorst van!
De eerste druk verscheen in 1988. Opvallend is dat sinds het verschijnen van dit boek een ware revolutie heeft plaatsgehad onder wijnmakers in Frankrijk en elders in de wereld. Op dit moment zijn er meer eerlijke, zuivere, pure, natuurlijke en lekkere wijnen te vinden dan ooit tevoren. Toeval?
Kermit Lynch opende zijn winkel in Berkeley, Californië, in 1972. Niet lang daarna begon hij zelf wijn te importeren. Hij werd door de James Beard Foundation uitgeroepen tot Wine Professional of the Year, en door de Franse regering onderscheiden met de Médaille du Chevalier de L'Ordre de Mérite Agricole.
"Avonturen op de wijnroute" werd onderscheiden met de Veuve Clicquot Wine Book of the Year. Tegenwoordig woont Kermit Lynch een deel van het jaar in Berkeley, Californië en een deel in de Provence, vlakbij Domaine Tempier.
De portretten en foto's in het boek zijn van Gail Skoff, en sluiten wat sfeer betreft prachtig aan bij de tekst.