iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Eten / drinken

Toon als           
Volgorde

Artacucina

Auteur: van der Scheer
een kijkje in de keuken van galerie artacasa

Artacucina is een kunst-kookboek met 160 pagina's vol prachtige kunstwerken en recepten. Een feest voor mensen die van mooie en lekkere dingen houden.
Neem een kijkje in de keuken van galerie Artacasa waar kunst en koken samenvloeien tot een nieuw kunstwerk.
In dit prachtig geïllustreerde boek komen zowel kunst als koken aan bod. Een inspirerende combinatie op een bijzondere wijze opgediends.

Australie

Auteur: E. Pascoe
Australië een culinaire reis

Australië is gezegend met een breed scala van verschillende klimaten en landschappen. Deze rijke verscheidenheid stimuleerde bewoners tot koken met de meest diverse ingrediënten uit alle hoeken van het land. Deze getalenteerde koks kopen boerenkazen en verse produkten uit Victoria, zeebanket en appels uit Tasmania, rijst en wijnen uit New South Wales, olijven en wild uit South Australia, tropische vruchten en rundvlees uit Queensland, tarweprodukten uit Western Australia en inheemse produkten uit het Northern Territory. Dat resulteert in een Australische keuken die zowel landelijk en verfijnd als vertrouwd en exotisch is. Australië - een culinaire reis is met zijn ruim 200 recepten van de bekende schrijfster Elise Pascoe een eerbetoon aan deze natie van vindingrijke koks en heerlijke, verse ingrediënten.

In een diepgravende, informatieve tekst onderzoekt de journaliste Cherry Ripe het karakter van elke regio. Ze beschrijft ook de geschiedenis van de Australische keuken vanaf de tijd dat die voornamelijk Brits was tot de transformatie die de keuken heeft ondergaan sinds de Tweede Wereldoorlog, toen nieuwe migranten hun eigen eten in de Anglo-Keltische keuken introduceerden. Tegenwoordig is de Australische keuken grotendeels een samensmelting van de culinaire tradities van Noord-Europa, het Middellandse-Zeegebied en Zuidoost-Azië. In dit boek vindt u recepten die dit culinaire mozaïek weerspiegelen, van Engelse scones ,en Italiaanse pasta tot Thaise soepen die geuren naar citroengras. De inheemse flora en fauna van Australië - akudjura, quandong, Australische acacia, emoe, kangoeroe komen aan bod in een selectie recepten waarin de unieke kwaliteiten van de produkten optimaal zijn benut.

Alle recepten zijn prachtig in kleur gefotografeerd door Peter Johnson en stiliste Janice Baker. De al even schitterende foto's van Australische landschappen, steden en mensen van Ray Joyce en andere bekende fotografen voeren u op een adembenemende reis door een land dat niet alleen vermaard is om zijn schoonheid, maar ook om de veelheid aan intrigerende tegenstellingen.

Avonturen op de wijnroute

Auteur: Lynch
een wijnkoper reist door Frankrijk

In "Avonturen op de wijnroute" doet de Californische wijnimporteur Kermit Lynch verslag van zijn eerste reizen door Frankrijk, op zoek naar geschikte wijn voor zijn wijnhandel. Op bijzonder smakelijke wijze en doorspekt met allerlei anekdotes vertelt hij over zijn ontmoetingen met wijnmakers, de proeverijen in ijskoude kelders, de diners op de chateaus en aan grote tafels in de buitenlucht in de Provence.
De lezer maakt kennis met bijzondere mensen, met wijnmakers die hun hart en ziel hebben verpand aan het maken van goede, pure en zuivere wijn. En die bereid zijn offers te brengen voor een eerlijk product. Maar hij maakt vooral kennis met Kermit Lynch, een eigenzinnige wijnkenner met een fantastische smaak. Een hele goede proever en bovenal een geweldige verteller, met een prettig gevoel voor humor.
"Avonturen op de wijnroute" laat zich het ene moment lezen als een roman, dan weer is het een combinatie van reisverslag en wijngids. Een mengeling van Peter Mayle's "Een jaar in de Provence" en James Halliday/Hugh Johnson's "The Art and Science of Wine". Het is informatief, scherp, geestig, ontroerend en eerlijk. En, een groter compliment kun je een wijnschrijver niet geven, je krijgt er dorst van!
De eerste druk verscheen in 1988. Opvallend is dat sinds het verschijnen van dit boek een ware revolutie heeft plaatsgehad onder wijnmakers in Frankrijk en elders in de wereld. Op dit moment zijn er meer eerlijke, zuivere, pure, natuurlijke en lekkere wijnen te vinden dan ooit tevoren. Toeval?
Kermit Lynch opende zijn winkel in Berkeley, Californië, in 1972. Niet lang daarna begon hij zelf wijn te importeren. Hij werd door de James Beard Foundation uitgeroepen tot Wine Professional of the Year, en door de Franse regering onderscheiden met de Médaille du Chevalier de L'Ordre de Mérite Agricole.
"Avonturen op de wijnroute" werd onderscheiden met de Veuve Clicquot Wine Book of the Year. Tegenwoordig woont Kermit Lynch een deel van het jaar in Berkeley, Californië en een deel in de Provence, vlakbij Domaine Tempier.
De portretten en foto's in het boek zijn van Gail Skoff, en sluiten wat sfeer betreft prachtig aan bij de tekst.

Babycook boek

Auteur: David Rathgeber

85 recepten van papa-chef-kok

Bakbijbel

Auteur: Collister
Heerlijke recepten voor brood - cakes - koekjes en taarten

Waarom zou je zelf taart, koekjes of brood bakken als je zoveel lekkernijen in alle soorten en maten in de supermarkt of bij de bakker kunt kopen? Simpel, omdat niets een zelfgebakken taart evenaart! Eerlijke cake die smaakt naar boter en verse eieren, gebak dat smelt op de tong, de geur van brood of gebak in huis, onweerstaanbare chocoladetoetjes.

Met dan 120 recepten om zelf mee aan de slag te gaan! Geschikt voor beginners en de meer ervaren bakkers die inspiratie willen opdoen voor nieuwe baksels. Van klassieke taarten en koekjes tot heerlijk geurende broden en desserts om van te watertanden.

Bakken

Auteur: --
De beste recepten uit de hele wereld

Of u nu iets hartigs of iets zoets wilt maken, een klassiek recept of juist iets creatiefs, in dit boek vindt u gebak, zoete en hartige taarten, desserts, koekjes en brood voor elke gelegenheid. Overzichtelijke stap-voor-staprecepten.

Bakken met Menno

Auteur: Menno de Koning
Heel Holland bakt winnaar 2014

Menno de Koning, winnaar van de tv-hitserie Heel Holland Bakt 2014, heeft nu zijn eigen bakboek: Bakken met Menno. In het bakboek Bakken met Menno vind je vega en vegan recepten, maar ook hippe American bakes, cupcakes en de out & proud-fruitcake van deze beste thuisbakker van Nederland 2014. Natuurlijk vind je in Bakken met Menno ook de recepten van de winnende baksels uit Heel Holland Bakt seizoen 2.

Heel Holland Bakt / Seizoen 2 van Heel Holland Bakt trok meer dan 1,8 miljoen kijkers per aflevering. Onder toeziend oog van Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven werden ook in seizoen 2 weer gedurende acht weken lang tien gepassioneerde amateurbakkers getest op alle disciplines binnen de bakkerswereld. Na een spannende finale mocht Menno de Koning zich beste thuisbakker van Nederland 2014 noemen. Bakken met Menno is zijn eerste bakboek.

Basic Tapas

Auteur: Berry / Fotogafie D. Rooney

Meer dan tachtig eenvoudige, snelle, klassieke en moderne recepten om volop te genieten van Tapas zoals ze bedoeld zijn: Na een dag hard werkend gezellig met vrienden of familie bij een drankje.