iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Eten / drinken

Toon als           
Volgorde

Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie

Auteur: van Berkel
Meer dan 1000 smakelijke recepten met vervanging voor koemelk, lactose, kippenei, pinda's, noten, additieven, cacao, saccharose (suiker), citrusfruit, soja, vis, schaal- en schelpdieren, aardappelen en mais. In samenwerking met de Nederlandse voedselallergie stichting

Voedselovergevoeligheid kan het koken tot een waar gepuzzel maken. Het Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie biedt het antwoord op de dringende vraag naar recepten voor aangepaste gerechten. Het is een praktische hulp om de kookpuzzel op te lossen en toch smakelijke gerechten te kunnen bereiden. De receptuur is gericht op volwassenen en kinderen met een enkelvoudige of meervoudige voedselovergevoeligheid. De recepten zijn ingedeeld naar gerechtengroep en geven steeds dieetaanpassingen zonder: koemelk, lactose, kippenei, gluten, pinda's, noten, additieven, cacao, saccharose (suiker), citrusfruit, soja, vis, schaal- en schelp-dieren, aardappelen en mais. Aansluitend volgen suggesties om op de recepten te variëren en variaties zonder varkensvlees en bepaalde groenten of vruchten.

Extra aandacht wordt besteed aan:
- recepten in die gerechtengroepen die de meeste problemen geven, zoals sauzen, nagerechten en gebal<;
- recepten die rekening houden met meervoudige overgevoeligheid, omdat dan de vraag naar bruikbare recepten het grootst is;
- recepten voor kinderen, zoals alternatieven voor snoep en andere traktaties.

Naast de meer dan 1000 recepten bevat dit boek aanvullende achtergrondinformatie en een uitgebreid register.
De auteurs hebben hun diëtistenervaring, theoretische vakkennis en praktische, specifieke kookervaring gebundeld en hiermee een basis-kookboek samengesteld dat voor velen meer dan welkom zal zijn.

Basiskookboek franse keuken

Auteur: Eyndhoven

Voor veel mensen is een maaltijd slechts een korte rustpauze in het drukke, haastige leven van alledag. Voor de Fransman echter zijn de maaltijden een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. De eettafel is het sociale middelpunt van het Franse gezinsleven, zoals het diner in een restaurant van klasse de relatie met (zaken) vrienden in stand houdt. Over de ’haute cuisine’ en de beroemde chef-koks zijn en worden nog steeds dikke boeken volgeschreven. De ’cuisine de la famille’, de goede burgerpot, zoals die door vrijwel iedere Franse huisvrouw twéemaal daags in allerlei fantasierijke variaties op de ’haute cuisine’ op tafel wordt gebracht, is het onderwerp Van dit boek.

Het Basisskookboek Franse Keuken bevat naast de klassieke, traditionele gerechten, de soms reeds eeuwenoude geheimen van de echte ’cuisine de la famille’. Het receptengedeelte met meer dan 300 klassieke gerechten, die systematisch gerangschikt zijn, wordt vooraf gegaan door een groot aantal basistechnieken voor het bereiden van fonds, fumets, court—bouillon, deegsoOrten en basissauzen. Bovendien is er een inleidend hoofdstuk gewijd aan het voorbereiden en bereiden van vis, Vlees, gevogelte en wild, groenten en vruchtenh Iedere rubriek is voorzien van een informatieve inleiding en het geheel is doorspekt met instructieve, anecdotische en historische kaderteksten. In het tweéde gedeelte van dit unieke boek komen de specialiteiten uit twaalf verschillende regio’s aan bod. Behalve de specifieke regionale gerechten krijgen ook de wijnen uit de streek volop aandacht.
Een praktisch en veelzijdig kookboek dat rekening houdt met uw budget en de verkrijgbaarheid van gebruikte produkten en dat tevens de (lees) honger zal stillen van culinaire hobbyisten en meesterkoks-in—spé.

Bazaar kookboek

Auteur: Sabina Posthumus

Stap over de drempel van De Bazaar in Beverwijk en je bent in een andere wereld, waar kruiden en specerijen hoog opgetast liggen, waar exotische groente en fruit erom smeken om te worden gekocht, waar je olijven eerst mag proeven voor je ze koopt, waar elke koop met een vette knipoog wordt bezegeld en je verse muntthee met een goeie wordt geserveerd.

Wat een ervaring!


Met dit boek slenter je in gedachten over de markt, langs de marktwaar en je kookt gerechten met Buren en smaken van de markt. Prachtige foto's van van den Berg, Masha Osipova en Maarten Mooijman wassende recepten van Sabina Posthumus nemen je mee naar De Bazaar.

BBQ

Auteur: Lawson
meer dan 80 barbecuerecepten

Auteur: Lawson

Het wordt tijd om te ontdekken dat u het barbecuen niet hoeft te beperken tot de weekenden. In dit boek vindt u namelijk recepten voor elke dag van de week en voor elke gelegenheid. Verruim uw horizon met yakitori kipburgers of gemarineerd Marokkaans lamsvlees. Maak indruk met gekruide eendenborst of camembert met in port gedrenkte rozijnen. Met de gevarieerde recepten uit dit boek heeft u nooit een reden om de barbecue niet aan te steken.

BBQ Tapas

Auteur: K. Dekoninck

Met BBQ Tapas haal je de zomer in je tuin: een 40-tal hotte en heerlijke BBQ-hapjes staan garant voor een sfeervolle tuinparty. Lekker slow cooking met het accent op genieten en gezelligheid. BBQ-chef Kurt Dekoninck laat je proeven van zijn lekkerste tapas met vis, gevogelte, vlees, schaaldieren, groenten en fruit: gegrilde artisjok met ricotta, spiesje van zeeduivel met rozemarijn, kalfshaasje met speculaas, gamba met kokos en limoen, gratin van marshmallow met rode vruchten ... Elk gerecht wordt stap voor stap afgebeeld zodat zowel de meer ervaren als de beginnende barbecueër meteen aan de slag kan. De tapas zijn bovendien in een handomdraai klaar en worden gemaakt met gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten.

Beck's dieetoplossing

Auteur: Judith S. Beck
Train je brein, denk je slank

Alle diëten geprobeerd, maar toch steeds weer aangekomen? Het jojoën zat? Wil je voorgoed je kilo's kwijt, dan moet je je manier van denken over eten fundamenteel veranderen. Beck's dieetoplossing helpt je hierbij.

Beck's dieetoplossing is anders dan alle andere dieetboeken omdat het een psychologisch programma is: geen dieet maar een mindshift. Je leert je gedachten, gedrag en eetgewoonten te veranderen. Het is de enige psychologische therapie die bewezen werkt bij blijvend afvallen.

Judith Beck is een internationaal vooraanstaand cognitief therapeut en heeft twintig jaar ervaring in het begeleiden van mensen die willen afvallen. Ze is directeur van het Beck Institute for Cognitive Therapy and Research en verbonden aan de afdeling psychiatrie van de University van Pennsylvania. Ze is auteur van o.a. het Basisboek Cognitieve Therapie en mederedacteur van het Oxford Textbook of Psychotherapy.

Beginners kookboek

Auteur:

Het perfecte kookboek voor beginnende koks heeft u nu in handen. Alles wat u als beginneling moet weten - een ei koken, pastasaus maken, vlees braden, stoofschotels bereiden en heerlijke desserts creëren - staat in dit boek vol klassieke recepten die op een moderne wijze worden bereid. Met behulp van veel tips en illustraties Leiden we u naar culinair succes.

Belgische wijnbouwers in de Bordeaux

met proefnotities van meer dan 70 bordeaux-wijnen lekkere adresjes en toeristische tips

Auteur: Dirk de Mesmaeker

In Belgi wordt graag en veel wijn uit de Bordeaux gedronken. Belgen zijn echte grootafnemers en kenners en zij appreciren het ruime scala aan Bordeauxwijnen ten zeerste. Wat minder geweten is, is dat niet minder dan 35 Belgische wijnbouwers het Bordelese avontuur aangegaan zijn, en dat dikwijls met groot succes. Onder het motto 'de beste Bordeauxwijnen komen uit België' worden in dit boek een aantal vooraanstaande wijnbouwers van Belgische nationaliteit belicht, onder andere de wijnbouwers achter bekende Châteaux als Le Clos des Quatre Vents, Château Prieuré-Lichine, Château Pabus, Château de Fontenille, Château Perayne. . . Belgische wijnbouwers in de Bordeaux gaat dieper in op de man of vrouw achter de wijn, het wijndomein, de wijnsoorten, de vinificatiemethoden, de wijnhandel. . . , schitterend in beeld gebracht door Heikki Verdurme.